ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Jumbo αποφάσισε να ανοίγει καταστήματα κάθε Κυριακή προκαλώντας αναστάτωση στην ελληνική αγορά

Αναμένεται να επηρεαστούν κυρίως τα μικρά καταστήματα λιανικής πώλησης.

Η Jumbo αποφάσισε να ανοίγει καταστήματα κάθε Κυριακή προκαλώντας αναστάτωση στην ελληνική αγορά

Από την Πρέβεζα και την Κατερίνη ξεκινά η Jumbo το crash test της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων της καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις των εμπορικών συλλόγων και αμηχανία στην υπόλοιπη αγορά.

Γιατί όμως η Jumbo επέλεξε τώρα να κάνει το βήμα; Πηγές της εταιρείας με τις οποίες επικοινώνησε το Capital.gr ανέφεραν πως «δεν υπάρχει ουδεμία ειδική ρύθμιση για την Jumbo». Σημείωσαν πως η εταιρεία αξιοποίησε τα εργαλεία που της δίνει η νομοθεσία και αποφάσισε τα καταστήματά της σε Πρέβεζα και Κατερίνη να λειτουργούν και τις Κυριακές, δηλαδή σε περιοχές όπου βάσει της νομοθεσίας έχουν και οι υπόλοιποι έμποροι δικαίωμα να ανοίξουν, εφόσον το επιθυμούν.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, η αλυσίδα επένδυσε στις συγκεκριμένες περιοχές συνολικά περί τα 20 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία των καταστημάτων με τη λογική ότι θα μπορούν να ανοίξουν και τις Κυριακές. Οι ίδιες πηγές αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη λειτουργία και άλλων καταστημάτων της και τις Κυριακές.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο του Νομού Πρέβεζας, πάντως, ζητά την άμεση αναίρεση της απόφασης, με το Επιμελητήριο Πρέβεζας να έχει στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Η απόφαση της Jumbo του Απόστολου Βακάκη ανοίγει τον ασκό του Αιόλου σε μια αγορά, αυτή κυρίως της μικρής λιανικής, η οποία επιχειρεί να πετύχει τον περιορισμό των Κυριακών που μένουν ανοικτά τα καταστήματα. Αλλά και οι «μεγάλοι» αναμένεται να πιεστούν από αυτή την κίνηση της Jumbo, μια αλυσίδα που εδώ και αρκετά χρόνια δεν αποτελεί ένα κατάστημα παιχνιδιών αλλά έχει μετατραπεί σε ένα πολυκατάστημα, αφού εκτός από παιχνίδια, που αντιπροσωπεύουν κάτω από το 40% του τζίρου της, πουλά είδη που μπορεί να βρει κάποιος σε ένα σούπερ μάρκετ ή σε ένα κατάστημα ένδυσης-υπόδησης.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

20 Οκτ 2025

Οι 10 νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τώρα

Από τον Juergen Teller και τον Paolo Colombo έως τον Stanley Whitney και μία έκθεση φόρος - τιμής στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα εικαστικά ραντεβού του Οκτωβρίου είναι πολλά και σημαντικά.

18 Οκτ 2025

Ειρήνη Παππά: Με εντυπωσιακό grecian καφτάνι στα γυρίσματα ιταλικής ταινίας το 1971

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ειρήνης Παππά στο "Roma Bene".

Περισσότερα από

Stories

18 Οκτ 2025

you are invited | Πρώτη ματιά στην έκθεση του θρυλικού φωτογράφου Juergen Teller στο Onassis Ready

Στον νέο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση, ο Juergen Teller στήνει τον δικό του φωτογραφικό κόμβο, προτάσσοντας την αλήθεια έναντι του αψεγάδιαστου.

17 Οκτ 2025

Γιατί οι γυναίκες σταυρώνουν τα πόδια τους χωρίς να το καταλαβαίνουν;

Τι λένε οι επιστήμονες για αυτή την ενστικτώδη κίνηση;

17 Οκτ 2025

Αποκλειστικό | Η ταινία ντεμπούτο της Charli XCX στη μεγάλη οθόνη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Η "Έκρηξη / Erupcja", μετά την παρουσίαση της σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται και στη χώρα μας κάνοντας πανελλήνια πρεμιέρα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

16 Οκτ 2025

Movie Review | After The Hunt: Η Julia Roberts επιστρέφει πιο ώριμη, γοητευτική και αινιγματική από ποτέ

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα κινηματογραφική σύμπραξη της Julia Roberts με τον Luca Guadagnino.

16 Οκτ 2025

Καποδίστριας | Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης υπογράφει μία ταινία αφιερωμένη στον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη.

16 Οκτ 2025

31 χρόνια πριν: Το νυφικό της Ελένης Ράντου που έγραψε ιστορία στον γάμο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ένα νυφικό, ένα χαμόγελο και μια ιστορία αγάπης που άντεξε στον χρόνο.

16 Οκτ 2025

Όταν η Κατίνα Παξινού συνάντησε τον Αλέν Ντελόν - μια ιστορική στιγμή στη Βενετία του 1960

Μια φωτογραφία, δύο μύθοι, κι ένα βλέμμα που ένωσε δύο εποχές.

15 Οκτ 2025

Reese Witherspoon | Υπογράφει το πρώτο της μυθιστόρημα μαζί με τον "βασιλιά" των θρίλερ

Για το πρώτο της μυθιστόρημα, η διάσημη ηθοποιός ζήτησε τη βοήθεια ενός μετρ του είδους, του Harlan Coben.

14 Οκτ 2025

Τζοκόντα | Πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Το αριστούργημα του Αμίλκαρε Πονκιέλλι θα παρουσιαστεί σε περιορισμένο αριθμό στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.