ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η εγκατάλειψη δεν τους ταιριάζει: Καρτ-ποστάλ από τα 60s και η φρίκη του σήμερα

Κάποτε αυτά τα μέρη έσφυζαν από ζωή. Σήμερα βασιλεύει η ερημιά και φθορά του χρόνου.

Η εγκατάλειψη δεν τους ταιριάζει: Καρτ-ποστάλ από τα 60s και η φρίκη του σήμερα

Πριν από λίγο καιρό, σε ένα παλιό βιβλίο από τη ζωή της δεκαετίας του '60, ο φωτογράφος Pablo Iglesias Maurer βρήκε την έμπνευση, όταν το μάτι του έπεσε πάνω σε μια εικόνα καλής ζωής του τότε. Μια καρτ-ποστάλ ενός συγκροτήματος σε κάποιο θέρετρο γεμάτο από ευτυχισμένους ανθρώπους και στιλάτα χαμόγελα. Ο Pablo να αναρωτήθηκε πώς θα έμοιαζε σήμερα το μέρος αυτό άραγε και η απάντηση τον οδήγησε σε μια καταπληκτική σειρά φωτογραφιών με τον τίτλο "Εγκαταλειμμένα μέρη".

Πέντε δεκαετίες μετά ο Pablo είναι, πλέον, αγκιστρωμένος στο πρότζεκτ αυτό, έχει παραγγείλει περισσότερες από 60 καρτ-ποστάλ από το eBay και περνάει τον χρόνο του ταξιδεύοντας στην Αμερική, για να συλλάβει με το φακό του την εικόνα της απόλυτης παρακμής.

Αυτά τα κάποτε όμορφα κτίρια, που τώρα στέκονται εγκαταλειμμένα, κουβαλούν -μόνο ως αχνές αναμνήσεις- την αίγλη που έζησαν κάποτε.

«Οι καρτ-ποστάλ έχουν τη δική τους ιστορία, οι χώροι δεν ήταν ποτέ τόσο ωραίοι όσο φαίνονται. Συχνά αγωνίζομαι να βγάλω τις δύο εικόνες, αλλά ο χρόνος θολώνει τη διαφορά και φέρνει την πραγματική ζωή στο επίκεντρο» λέει ο φωτογράφος.

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο:

Read Next

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.

Περισσότερα από

Stories

16 Ιαν 2026

Μαίρη Αρώνη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον 22χρονο Τάσο Χαλκιά πριν από 51 χρόνια

Η Μαίρη Αρώνη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με τον Τάσο Χαλκιά.

16 Ιαν 2026

Athens Photo World | Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επιστρέφει

Για ακόμα μία χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.

15 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Ένα απαγορευμένο πάθος γεννιέται στο νέο επεισόδιο της σειράς

Τι θα συμβεί στο τέταρτο επεισόδιο της Μεγάλης Χίμαιρας.

15 Ιαν 2026

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού αυτόν τον Ιανουάριο στην πόλη

Η εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας υποδέχεται το καινούριο έτος με ραντεβού που συνδυάζουν εκλεκτή γεύση και εξαιρετικό κρασί.

15 Ιαν 2026

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

14 Ιαν 2026

Άμνετ | Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία;

Η βραβευμένη με Όσκαρ Chloé Zhao σκηνοθετεί την Jessie Buckley και τον Paul Mescal στην ιστορία που ενέπνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

14 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο "1984" του George Orwell

Στην παράσταση, o ηθοποιός-performer υποδύεται όλους τους ρόλους της ιστορίας, έχοντας μαζί του επί σκηνής μόλισ τέσσερις μουσικούς.

13 Ιαν 2026

Εικαστική επιστροφή | Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας

Τα πρώτα νέα εικαστικά ραντεβού της καινούριας χρονιάς.

13 Ιαν 2026

Το "Grease The Musical" έρχεται από το Λονδίνο στην Αθήνα για τέσσερις μόνο παραστάσεις

Η σκηνή του Christmas Theater μετατρέπεται σε ένα εκρηκτικό dancefloor με πολύ γέλιο, λίγο δράμα, τρελό φλερτ.