ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η δημοσιογράφος Ζάννα Αγκαλάκοβα παραιτήθηκε από τη ρωσική κρατική τηλεόραση και τώρα φοβάται

«Θα με θεωρούσαν κατάσκοπο» λέει η δημοσιογράφος. Πλέον δεν υπάρχει ελευθεροτυπία στη Ρωσία, αφού οι δημοσιογράφοι απειλούνται με 15ετη κάθειρξη.

Η δημοσιογράφος Ζάννα Αγκαλάκοβα παραιτήθηκε από τη ρωσική κρατική τηλεόραση και τώρα φοβάται

Η Ζάννα Αγκαλάκοβα αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή της στις 3 Μαρτίου υπό την απειλή 15ετούς κάθειρξης που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση Πούτιν σε περίπτωση που κάποιος δημοσιογράφος αποκαλέσει τη «ρωσική ειδική επέμβαση» (σύμφωνα με τον ίδιο), «πόλεμο». Μέτρο που καταστρατηγεί τα θεμέλια της ελευθεροτυπίας και καθιστά αδύνατη την αντικειμενική άσκηση του επαγγέλματος.

Η τέως ανταποκρίτρια του κρατικού Καναλιού Ένα της Ρωσίας στο Παρίσι παραιτήθηκε καθώς κάθε διαφορετική γνώμη θα μπορούσε να θεωρηθεί πράξη κατασκοπείας, όπως αναφέρει η διαδικτυακή εφημερίδα The Times of Israel.

Την ίδια μέρα οι Ρώσοι νομοθέτες υπερψήφισαν νόμο σύμφωνα με τον οποίο με ποινή φυλάκισης 15 ετών απειλείται κι όποιος μεταδώσει «ψευδείς ειδήσεις» για τις ρωσικές ενέργειες στο εξωτερικό.

«Όταν μίλησα στους ανώτερους μου, είπα πως δεν μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά άλλο. Έφυγα από το Κανάλι ακριβώς επειδή ξέσπασε ο πόλεμος» είπε σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν οι Reporters Without Borders στο Παρίσι. Η 56χρονη δημοσιογράφος που υπήρξε στο παρελθόν και παρουσιάστρια ειδήσεων σημείωσε πως τα κρατικά ΜΜΕ κατευθύνονται από το Κρεμλίνο ώστε να μεταδίδουν τη δική τους προπαγάνδα, μετατρέποντας το κοινό σε ζόμπι».

«Στη Ρωσία θα με κατηγορήσουν ως καλά αμοιβόμενη κατάσκοπο για αυτές τις δηλώσεις μου. Έτσι λειτουργεί η προπαγάνδα» συμπλήρωσε. Στο ίδιο κανάλι εργαζόταν και η Ovsyannikova που ύψωσε αντιπολεμικό πλακάτ κατά τη μετάδοση του δελτίου ειδήσεων και αρνήθηκε την πρόταση του Εμμανουέλ Μακρόν για χορήγηση ασύλου στη Γαλλίας. Τουλάχιστον δυο ακόμη δημοσιογράφοι έχουν παραιτηθεί. Πρόκειται για τους Lilia Gildeyeva και Vadim Glusker.

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

16 Δεκ 2025

Ζωή Λάσκαρη: Με εντυπωσιακό λευκό πέπλο στα μαλλιά στον γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της 23χρονης Ζωής Λάσκαρη στον πρώτο της γάμο στο Κολωνάκι.

16 Δεκ 2025

Στο πιο "μυστικό" rooftop της Αθήνας το ρεβεγιόν Χριστουγέννων έχει elevé γεύση και απρόσκοπτη θέα στον Ιερό Βράχο

Στα ψηλά του πολυτελούς ξενοδοχείου Divani Palace Acropolis, το βραβευμένο Acropolis Secret προσφέρει μία εμπειρία εξαιρετικής γεύσης, άρτιου design, ζωντανής μουσικής υπό το φως του εμβληματικού Παρθενώνα, ειδικά σχεδιασμένη για το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων.

Περισσότερα από

Stories

15 Δεκ 2025

Τα ελληνικά φιλμ νουάρ που πρέπει να δεις αν θες να λέγεσαι γνώστης του θέματος

Τα φιλμ νουάρ, όρος που καθιερώθηκε από τον Γάλλο κριτικό κινηματογράφου Νίνο Φρανκ το 1946, άνθισαν τις δεκαετίες του ‘40 και ‘50. Υπάρχει και ελληνικό αποτύπωμα.

14 Δεκ 2025

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

14 Δεκ 2025

"Μπαμπά, θέλω τη φωτογραφία ΤΩΡΑ": Πώς από μια 3χρονη εφευρέθηκε η Polaroid

Η ιστορία της ξεκίνησε από έναν πατέρα που δεν ήθελε να χαλάσει χατίρι στην κόρη του.

12 Δεκ 2025

Άντζελα Γκερέκου: Εντυπωσιακή νύφη με λευκή δαντελένια δημιουργία στο πλευρό του Τόλη Βοσκόπουλου, πριν από 29 χρόνια

Ο κεραυνοβόλος έρωτας του Τόλη Βοσκόπουλου με την Άντζελα Γκερέκου και ο γάμος που άφησε εποχή.

11 Δεκ 2025

Γευστικά (και value for money) Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στα Divani Collection Hotels

Από την Αθηναϊκή Ριβιέρα, την καρδιά της πόλης και τη θέα στον Ιερό Βράχο έως και τα Μετέωρα, τα ξενοδοχεία του ομίλου Διβάνη συνθέτουν divine εορταστικές εμπειρίες για κάθε μέλος της οικογένειας.

11 Δεκ 2025

Αλέκος Αλεξανδράκης: Σε ένα σπάνιο τρυφερό στιγμιότυπο με τον μονάκριβο γιο του

Ο ζεν πρεμιέ που σημάδεψε μια εποχή μέσα από τους έρωτες, την τέχνη και την πατρική του τρυφερότητα.

10 Δεκ 2025

Η Τάμτα επιστρέφει στο Smut Athens για την τελευταία της φετινή εμφάνιση στο underground techno club

Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για αυτή την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου.

10 Δεκ 2025

Τζένη Καρέζη & Κώστας Καζάκος: Ο κεραυνοβόλος έρωτας που γεννήθηκε μέσα από μία παρτίδα τάβλι

Βρήκαν τον πραγματικό έρωτα, μέσα από απλά καθημερινά πράγματα.

09 Δεκ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο από το στολισμένο καμαρίνι της στο θέατρο Μουσούρη πριν από 67 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη σε άκρως γιορτινή διάθεση στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο καμαρίνι της, πριν από 67 χρόνια.

08 Δεκ 2025

Οι Υποψηφιότητες των 83ων Golden Globes: Η πιο τολμηρή, διεθνής και απρόβλεπτη χρονιά του θεσμού!

Ο L.A. Correspondent, George Satsidis, γράφει για τις υποψηφιότητες των Golden Globes