ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Η Ελένη συνεργάζεται για πρώτη φορά με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε διεύθυνση Λουκά Καρυτινού. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει η Μαρία Φαραντούρη.

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Στις 14 & 15 Φεβρουαρίου 2016 η διεθνούς φήμης Ελληνίδα συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, την αγαπημένη της πόλη, για δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια απ' όλο το φάσμα της δουλειάς της στον κινηματογράφο και το θέατρο. Η Ελένη συνεργάζεται για πρώτη φορά με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε διεύθυνση Λουκά Καρυτινού. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει με τη μοναδική της φωνή η Μαρία Φαραντούρη ενώ συμμετέχει το ΤΡΙΟ ΤΖΑΖ: David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Σταύρος Λάντσιας.

Η σχέση της Ελένης Καραΐνδρου με τη Θεσσαλονίκη είναι μακροχρόνια και οι δεσμοί πολύ ισχυροί. «Στη Θεσσαλονίκη ξαναγυρίζω πάντα με συγκίνηση και είναι σαν να την είχα αποχωριστεί για πολύ καιρό. Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που στο Μέγαρο απένειμα φόρο τιμής στον μεγάλο μας Θόδωρο Αγγελόπουλο. Είναι τόσα που με δένουν μ' αυτή την πλανεύτρα πόλη και με τους ανθρώπους της. Τα ατέλειωτα καρδιοχτύπια στο Φεστιβάλ, οι πρόβες στο ΚΒΘΕ, τα μαγικά γυρίσματα στο λιμάνι με τον Θόδωρο που τόσο αγάπησε αυτή την πόλη. Χρόνια, εμπειρίες, ταξίδια, συγκινήσεις. Και πάντα η αναμονή της επιστροφής...»

Η κορυφαία συνθέτρια σ' αυτές τις συναυλίες της στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει μουσική και τραγούδια από ταινίες του Θ. Αγγελόπουλου, της Τώνιας Μαρκετάκη, της Μάργκαρετ Φον Τρόττα, του Χριστόφορου Χριστοφή, του Λευτέρη Ξανθόπουλου αλλά και από θεατρικές παραστάσεις, του Ζυλ Ντασέν (ο Γλάρος, ο Θάνατος του Εμποράκου) και του Αντώνη Αντύπα (Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γούλφ, ο Γυάλινος Κόσμος).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το έργο για βιολοντσέλο και ορχήστρα εγχόρδων «Κλειστοί δρόμοι» καθώς και μουσικά θέματα από το «10» του Καραγάτση και γράφτηκαν για την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου.

Με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου συμμετέχουν οι: Ντίνος Χατζηιορδάνου – ακορντεόν και Αριστοτέλης Δημητριάδης – μαντολίνο. Πιάνο θα παίξει η συνθέτρια.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ώρα Έναρξης: 21.00
Τιμές Εισιτηρίων: 15 € Δ ζώνη, 25 € Γ ζώνη, 30 € Β ζώνη, 35 € Α ζώνη, 45 € Διακεκριμένη

Προπώληση Εισιτηρίων:

  • Στο Μέγαρο Μουσικής: 25ης Μαρτίου & Παραλία
    Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο: 10:00πμ-6:00μμ
    Τηλέφωνο κρατήσεων :2310 895938-9.

Τις ημέρες που πραγματοποιούνται παραστάσεις στο κτίριο Μ2 μπορείτε να καλείτε και στο: 2310896000.

  • Στην Πλατεία Αριστοτέλους.
    Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο: 10:00πμ-3:30μμ
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10:00πμ-2:00μμ και 5:30μμ-8:00μμ

Ηλεκτρονικά

  • στο viva.gr και στο τηλέφωνο 11876, Public, Ianos, Παπασωτηρίου, seven spots, Media Markt, Reload

  • στο www.ticketservices.gr

Read Next

20 Οκτ 2025

Οι 10 νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τώρα

Από τον Juergen Teller και τον Paolo Colombo έως τον Stanley Whitney και μία έκθεση φόρος - τιμής στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα εικαστικά ραντεβού του Οκτωβρίου είναι πολλά και σημαντικά.

Περισσότερα από

Stories

18 Οκτ 2025

Ειρήνη Παππά: Με εντυπωσιακό grecian καφτάνι στα γυρίσματα ιταλικής ταινίας το 1971

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ειρήνης Παππά στο "Roma Bene".

18 Οκτ 2025

you are invited | Πρώτη ματιά στην έκθεση του θρυλικού φωτογράφου Juergen Teller στο Onassis Ready

Στον νέο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση, ο Juergen Teller στήνει τον δικό του φωτογραφικό κόμβο, προτάσσοντας την αλήθεια έναντι του αψεγάδιαστου.

17 Οκτ 2025

Γιατί οι γυναίκες σταυρώνουν τα πόδια τους χωρίς να το καταλαβαίνουν;

Τι λένε οι επιστήμονες για αυτή την ενστικτώδη κίνηση;

17 Οκτ 2025

Αποκλειστικό | Η ταινία ντεμπούτο της Charli XCX στη μεγάλη οθόνη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Η "Έκρηξη / Erupcja", μετά την παρουσίαση της σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται και στη χώρα μας κάνοντας πανελλήνια πρεμιέρα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

16 Οκτ 2025

Movie Review | After The Hunt: Η Julia Roberts επιστρέφει πιο ώριμη, γοητευτική και αινιγματική από ποτέ

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα κινηματογραφική σύμπραξη της Julia Roberts με τον Luca Guadagnino.

16 Οκτ 2025

Καποδίστριας | Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης υπογράφει μία ταινία αφιερωμένη στον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη.

16 Οκτ 2025

31 χρόνια πριν: Το νυφικό της Ελένης Ράντου που έγραψε ιστορία στον γάμο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ένα νυφικό, ένα χαμόγελο και μια ιστορία αγάπης που άντεξε στον χρόνο.

16 Οκτ 2025

Όταν η Κατίνα Παξινού συνάντησε τον Αλέν Ντελόν - μια ιστορική στιγμή στη Βενετία του 1960

Μια φωτογραφία, δύο μύθοι, κι ένα βλέμμα που ένωσε δύο εποχές.

15 Οκτ 2025

Reese Witherspoon | Υπογράφει το πρώτο της μυθιστόρημα μαζί με τον "βασιλιά" των θρίλερ

Για το πρώτο της μυθιστόρημα, η διάσημη ηθοποιός ζήτησε τη βοήθεια ενός μετρ του είδους, του Harlan Coben.