ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η άνοδος, η πτώση (και η άνοδος) του οίκου Gucci και η μαύρη χήρα με τον παπαγάλο

27 Μαρτίου 1995 ο Μαυρίτσιο Γκούτσι πέφτει νεκρός στο γραφείο του από 4 σφαίρες. Σύμφωνα με μαρτυρίες της ερωμένης, ηθικός αυτουργός του φόνου η ψυχωτική σύζυγός του

Η άνοδος, η πτώση (και η άνοδος) του οίκου Gucci και η μαύρη χήρα με τον παπαγάλο

Η Πατρίτσια Ρετζιάνι διέθετε περιουσία εκατομμυρίων, έπαιρνε διατροφή ύψους 400.000 ευρώ τον χρόνο και ζούσε μέσα στη χλιδή που της εξασφάλιζε το επώνυμο του πρώην συζύγου της Μαουρίτσιο Γκούτσι. Εκείνη όμως δεν μπορούσε να αποχωριστεί το προσωνύμιο της Lady Gucci βλέποντας την Πάολα Φράνκι πλέον στο πλευρό του πρώην άνδρα της, του Ιταλού μεγιστάνα της μόδας.

Η άνοδος, η πτώση (και η άνοδος) του οίκου Gucci και η μαύρη χήρα με τον παπαγάλο
Στις πρώτες τους ευτυχισμένες στιγμές με τον Μαουρίτσιο Γκούτσι.
Η Πατρίτσια δεν μπορούσε να αποχωριστεί το προσωνύμιο της Lady Gucci βλέποντας την Πάολα Φράνκι πλέον στο πλευρό του πρώην άνδρα της, του Ιταλού μεγιστάνα της μόδας.

27 Μαρτίου 1995 ο Μαυρίτσιο Γκούτσι πέφτει νεκρός στο γραφείο του από 4 σφαίρες που τον χτυπούν πισώπλατα. Σύμφωνα με μαρτυρίες της ερωμένης, ηθικός αυτουργός του φόνου η ψυχωτική σύζυγος, λάτρης της μαύρης μαγείας που ήθελε πάση θυσία να παραμείνει «Κυρία Γκούτσι» και μάλιστα κατά την διάρκεια του διαζυγίου της από τον κροίσο της μόδας, εκτός από υπέρογκα ποσά, διεκδικούσε και το επίθετό του. Η ίδια είχε δηλώσει για το διαζύγιό της: «Προτιμώ να κλαίω σε μια Rolls-Royce παρά να είμαι χαρούμενη σε ένα ποδήλατο». Δύο χρόνια μετά τη στυγνή δολοφονία οι αρχές προέβησαν στη σύλληψή της, έπειτα από την μελέτη του προσωπικού της ημερολογίου στο οποίο βρέθηκαν φράσεις όπως: «Δεν υπάρχει έγκλημα που να μην μπορείς να το αγοράσεις». Το δικαστήριο την καταδίκασε σε 26 χρόνια κάθειρξη. Έπειτα από απόπειρες αυτοκτονίας, η πρώην κυρία Γκούτσι μπορούσε να βγαίνει με άδεια από τη φυλακή και τελικά αποφυλακίστηκε.

Η ίδια είχε δηλώσει για το διαζύγιό της: «Προτιμώ να κλαίω σε μια Rolls-Royce παρά να είμαι χαρούμενη σε ένα ποδήλατο».
27 Μαρτίου 1995 ο Μαυρίτσιο Γκούτσι πέφτει νεκρός στο γραφείο του από 4 σφαίρες που τον χτυπούν πισώπλατα. Σύμφωνα με μαρτυρίες της ερωμένης, ηθικός αυτουργός του φόνου η ψυχωτική σύζυγος, λάτρης της μαύρης μαγείας που ήθελε πάση θυσία να παραμείνει «Κυρία Γκούτσι».

Η 65χρονη αφέθηκε ελεύθερη ύστερα από 16 χρόνια κάθειρξης για τον φόνο του κληρονόμου του ιταλικού οίκου μόδας. Ζει με 900 ευρώ τον μήνα και έχει καταφέρει να σταθεί στα πόδια της και να κάνει την επιστροφή της στον χώρο της μόδας, έστω και μέσα από το σχεδιαστήριο του μικρού οίκου Bozart για τον οποίο σχεδιάζει τσάντες. «Κανένας από την δυναστεία των Γκούτσι δεν θέλει να έχει επικοινωνία μαζί της ενώ οι τραπεζικοί λογαριασμοί της θα παραμείνουν «παγωμένοι» μέχρι να λήξει η περίοδος της επιτήρησης. Πέρα από τον μισθό της έχει την οικονομική υποστήριξη των δύο κοριτσιών της Αλεσάντρα και Αλέγκρα οι οποίες την συγχώρησαν και μετά τον θάνατο του πατέρα τους έγιναν πολυεκατομμυριούχες.

Η ερωτική διάθεση συνόδευε πάντα τις καμπάνιες του ιταλικού οίκου μόδας.
Ο οίκος έχει ξαναγίνεο top υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Alessandro Michele.

19 χρόνια μετά τη δολοφονία του Μαουρίτσιο Γκούτσι η ιστορία ξαναέρχεται στο φως και αιτία είναι ένα βιβλίο με τα όσα έζησε στο πλευρό του μεγιστάνα η Πάολα Φράνκι, θανάσιμη εχθρός της Πατρίτσια. «Από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι τη δολοφονία την είχε οργανώσει η Ρετζιάνι. Του το έλεγε συχνά ότι τον ήθελε νεκρό, αλλά εκείνος πίστευε ότι ήταν λόγια οργής από τη ζήλια που ένιωθε για εμάς, για τη σχέση μας». Η συγγραφέας και τελευταία σύντροφος του Μαουρίτσιο Γκούτσι υποστηρίζει πως η Ρετζιάνι είχε πάθος με τον τίτλο της και δεν ήθελε καμία άλλη να πάρει τη θέση της. Κατά τη διαδικασία του διαζυγίου εκτός από τα υπέρογκα ποσά που ζητούσε, το σαλέ του στην Ελβετία και το 70 μέτρων σκάφος του, απαιτούσε να κρατήσει το επίθετο Gucci.

Η μαύρη χήρα όπως την αποκάλεσε ο Τύπος, σε ένα από τα ηχογραφημένα μηνύματα που είχε αφήσει στον τηλεφωνητή του επιχειρηματία του έλεγε: “Μπάσταρδε, μου κατέστρεψες τη ζωή μου αλλά θα σε κάνω να πληρώσεις. Σε θέλω νεκρό”».
Τοιστορικό logo του οίκου.

Η μαύρη χήρα όπως την αποκάλεσε ο Τύπος, σε ένα από τα ηχογραφημένα μηνύματα που είχε αφήσει στον τηλεφωνητή του επιχειρηματία του έλεγε: “Μπάσταρδε, μου κατέστρεψες τη ζωή μου αλλά θα σε κάνω να πληρώσεις. Σε θέλω νεκρό”». Χωρίς τον Μαουρίτσιο Γκούτσι δίπλα της η Πατρίτσια ήταν ένα τίποτα. Από τις πιο ισχυρές γυναίκες στον χώρο της μόδας με μία αυτοκρατορία στα πόδια της, ξαφνικά έγινε μια «πρώην» χωρίς πρόσβαση στον διάσημο οίκο Gucci.

Η Πατρίτσια Ρετζιάνι αρνήθηκε πολλές φορές να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης ενώ προσπάθησε 2 φορές να αυτοκτονήσει. Τώρα στο Μιλάνο πολλοί τη βλέπουν συχνά να κυκλοφορεί με το γνωστό υπεροπτικό της στιλ και στα 67 της, πλέον, δηλώνει μόνη με μοναδική παρέα τον παπαγάλο της.

Τώρα στο Μιλάνο πολλοί τη βλέπουν συχνά να κυκλοφορεί με το γνωστό υπεροπτικό της στιλ και στα 67 της, πλέον, δηλώνει μόνη με μοναδική παρέα τον παπαγάλο της.

Πηγή:diasimesistories.blogspot.gr

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη "Βουγονία" του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Το Φεστιβάλ Βενετίας απέτισε φόρο τιμής στον Giorgio Armani με μία συγκινητική ανακοίνωση

Ο θρύλος της μόδας είχε στενούς δεσμούς με το φεστιβάλ ως τακτικός επισκέπτης εδώ και δεκαετίες, μιας και ο κινηματογράφος αποτελούσε ανέκαθεν τη μεγάλη του αγάπη.

Περισσότερα από

Stories

04 Σεπ 2025

O Giorgio Armani μέσα από δέκα εμβληματικές ρήσεις του

O Ιταλός πρωτοπόρος του ανδρόγυνου στιλ έφυγε από τη ζωή, αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει μέσα από το αστήρευτο ταλέντο του.

04 Σεπ 2025

Τα vintage έπιπλα Cannage επιστρέφουν στο σαλόνι μας

Τα έπιπλα από ψάθα είναι τάση και κάνουν δυναμική επιστροφή το 2025!

04 Σεπ 2025
03 Σεπ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με μαύρη couture δημιουργία στο Ζάππειο πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην τελευταία φωτογράφισή της στο Ζάππειο.

03 Σεπ 2025

Ούτε "rom", ούτε "com" | Μα πού πήγαν τέλος πάντων οι καλές ρομαντικές κομεντί;

Ένα είδος που αγαπήθηκε όσο λίγα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη μεγάλη οθόνη. Θα μπορέσει να κάνει το comeback που του αξίζει;

03 Σεπ 2025

Theater News | Το "Food For Love" του Sam Shepard "ανεβαίνει" στη θεατρική σκηνή με πρωταγωνίστρια τη Melia Kreiling

Οι "Ερωτευμένοι" αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο στο BIOS.

03 Σεπ 2025

Τι θα δούμε στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Αγαπημένες επιλογές και φρέσκιες πρεμιέρες έρχονται στην πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες.

02 Σεπ 2025

Movie Review | Caught Stealing, μία περιπέτεια με στιλ και πρωταγωνιστές τη Zoë Kravitz και τον Austin Butler

Ο George Satsidis γράφει για μία από τις νέες ταινίες που έρχεται αυτή την εβδομάδα στο σινεμά.

02 Σεπ 2025

Τρεις παραστάσεις της Επιδαύρου κάνουν στάση στο Ηρώδειο

Οι παράστασεις που έκαναν πρεμιέρα και ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025 έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

02 Σεπ 2025