ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Η Αλίκη τότε μεγάλωνε και άρχιζε να κουνιέται το κρέας στα χέρια της"

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, "το πιο λαμπρό αστέρι" του ελληνικού κινηματογράφου, είχε τα μυστικά της για τη συνταγή της επιτυχίας

«Η Αλίκη τότε μεγάλωνε και άρχιζε να κουνιέται το κρέας στα χέρια της»

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήξερε πάντα πως να μαγνητίζει τα βλέμματα εντός και εκτός σκηνής. Ο δρόμος προς την κορυφή δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, απαιτεί θυσίες, σκληρή δουλειά αλλά και ευελιξία. Η εθνική σταρ του ελληνικού κινηματογράφου ήξερε να κυνηγά το καλύτερο και να δέχεται συμβουλές από τους ειδικούς χωρίς έπαρση και κόμπλεξ.

Η εθνική σταρ του ελληνικού κινηματογράφου ήξερε να κυνηγά το καλύτερο και να δέχεται συμβουλές από τους ειδικούς χωρίς έπαρση και κόμπλεξ.

Είναι δύσκολο να ξεχάσει κανείς την ταινία "το πιο λαμπρό αστέρι” στην οποία η Αλίκη Βουγιουκλάκη ψυχαγωγεί την κόσμο της ψαραγοράς με τα τραγούδια της. Μία συγκεκριμένη σκηνή ήθελε την Αλίκη να χορεύει πάνω στο τραπέζι έχοντας τα χέρια της απλωμένα. Στο σημείο εκείνο του γυρίσματος ο χορευτής- χορογράφος Φώτης Μεταξόπολος θέλησε να σταματήσει το γύρισμα.

Για την ακρίβεια αναφώνησε ένα "στοπ” και οδήγησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο καμαρίνι της. Στην συνέχεια, όσο βρίσκονταν στο καμαρίνι της ζήτησε να σηκώσει τα χέρια της μπροστά στον καθρέφτη. Η Αλίκη τα σήκωσε όλο απορία, και κοιτώντας στον καθρέφτη γούρλωσε τα μάτια της. Ποιο ήταν το πρόβλημα; Όπως το έθεσε ο Φώτης Μεταξόπουλος σε μεταγενέστερη συνέντευξή του "Η Αλίκη τότε μεγάλωνε και άρχιζε να κουνιέται το κρέας στα χέρια της”.

Όπως το έθεσε ο Φώτης Μεταξόπουλος σε μεταγενέστερη συνέντευξή του "Η Αλίκη τότε μεγάλωνε και άρχιζε να κουνιέται το κρέας στα χέρια της”.

"Παναγία μου Φώτη, τι είναι αυτό; Κρέμονται οι μυες, δεν θα ανέβω στο τραπέζι” φέρεται να του είπε η Αλίκη. Ο Φώτης με την σειρά του θέλησε να την αποτρέψει από το να μην χορέψει πάνω στο τραπέζι, δίνοντας της ένα έξυπνο tip. "Θ' ανέβεις αλλά όχι με λυγισμένα χέρια. Θα χορεύεις με τα χέρια πιο ψηλά και τεντωμένα” της απάντησε και εκείνη ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του και οι μυς της έγραψαν ωραία στην κάμερα. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη τον ευχαρίστησε πολύ και έκτοτε δεν έπαψε να τον συμβουλεύεται.

Πληροφορίες αντλήθηκαν από το βιβλίο: "Φώτης Μεταξόπουλος: Χορεύοντας με το φως και το μετάξι"

Ακολουθήστε το womantoc στο instagram

Read Next

03 Οκτ 2025

Η ρομαντική ταινία που μας αρέσει να βλέπουμε κάθε φθινόπωρο

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη και ακολουθεί ένα ζευγάρι που αγαπά, εκτός από την πόλη που ζει, τα βιβλία και τον κινηματογράφο.

02 Οκτ 2025

Ο Jim Carrey θα τιμηθεί με το κορυφαίο βραβείο César

Τα Όσκαρ της Γαλλίας, όπως τα χαρακτηρίζει ο διεθνής τύπος, θα απονεμηθούν τον Φεβρουάριο του 2026.

Περισσότερα από

Stories

02 Οκτ 2025

Κάτια Δανδουλάκη: Με μακριά καστανά μαλλιά σε εξώφυλλο περιοδικού πριν από 40 χρόνια

Η Κάτια Δανδουλάκη σε μια διαφορετική εμφάνιση σε εξώφυλλο γνωστού περιοδικού.

02 Οκτ 2025

"Η κίτρινη ταπετσαρία" | Ένα έργο - φόρος τιμής για το φεμινιστικό κίνημα

Η "Κίτρινη Ταπετσαρία" είναι ένας θεατρικός μονόλογος-καταβύθιση στην γυναικεία υπόσταση.

01 Οκτ 2025

Mr Scorsese | Ένα νέο ντοκιμαντέρ βάζει τον διάσημο σκηνοθέτη μπροστά από την κάμερα

Πότε κάνει πρεμιέρα και τι θα αποκαλύψει για τη ζωή του Martin Scorsese.

01 Οκτ 2025

H Μεγάλη Χίμαιρα | Κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ της σειράς

Το μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση μεταφέρεται για πρώτη φορά στην οθόνη μέσα από μια σειρά έξι επεισοδίων, με τον Βαρδή Μαρινάκη να σκηνοθετεί ένα σπουδαίο cast ηθοποιών.

01 Οκτ 2025

Οι σκηνές της Emma Stone στη Βουγονία που θα συζητάμε όλοι μετά τις "Νύχτες Πρεμιέρας"

Η Emma Stone ξύρισε το κεφάλι της για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου που κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

30 Σεπ 2025

Theater News | 5 θεατρικές παραστάσεις που ξεχώρισαν πέρσι και θα δούμε (και) φέτος

Ξεχωρίσαμε πέντε από τα θεατρικά hits της προηγούμενης σεζόν που σηκώνουν αυλαία σε λίγες ημέρες.

30 Σεπ 2025

Μία Ελληνίδα στον δρόμο για τα Grammys 2026

H Lia Hide και το Aristophobia Nervosa διεκδικούν μία θέση στην πεντάδα υποψηφιοτήτων της κατηγορίας Spoken Word/Poetry των 68ων Grammys.

29 Σεπ 2025

Η Marina Abramović γίνεται η πρώτη εν ζωή καλλιτέχνις που θα παρουσιάσει έκθεση στη Gallerie dell'Accademia της Βενετίας

Η "Marina Abramović: Transforming Energy", όπως ονομάζεται, μεταφράζεται ως ένας βαθύς διάλογος ανάμεσα στην τέχνη του performance και τα αναγεννησιακά αριστουργήματα που διαπνέουν την πολιτιστική ταυτότητα της ιταλικής πόλης.

28 Σεπ 2025

Μαρία Κάλλας: Η ντίβα που λάτρεψε ο κόσμος και η τελευταία της φωτογραφία λίγες ώρες πριν πεθάνει

Η Μαρία Κάλλας έξω από το διαμέρισμά της στην Avenue Georges-Mandel 36 στο Παρίσι