ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Η Αγία Άννα»: Ο Βασίλειος Κωστέτσος αποχαιρετά τη μητέρα του με την άγνωστη ιστορία ζωής τους

«Το 1968 άνοιξε στο Παλαιό Φάληρο με την αδελφή της Εύη την πρώτη boutique στην Ελλάδα! Την “Evannette” φέρνοντας ρούχα απο το εξωτερικό!»

«Η Αγία Άννα»: Ο Βασίλειος Κωστέτσος αποχαιρετά τη μητέρα του με την άγνωστη ιστορία ζωής τους

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις του Βασίλειου Κωστέτσου είναι αφιερωμένες στην αγαπημένη του μητέρα, την «Αγία Άννα» όπως την αποκαλεί, την οποία μόλις έχασε.

Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος πριν από μερικούς μήνες, η μητέρα του έπασχε από την πάθηση του ALS (Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση), την ίδια ασθένεια που είχε και ο Στίβεν Χόκινγκ. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή νευρολογική πάθηση που προκαλεί μυϊκή αδυναμία, αναπηρία και οδηγεί στον θάνατο. Τους τελευταίους μήνες της ζωής της ήταν καθηλωμένη στο σπίτι με σοβαρά κινητικά προβλήματα χωρίς να μπορεί ούτε να φάει. Ο Βασίλειος Κωστέτσος και η αδερφή του βρίσκονταν συνεχώς στο πλευρό της, προσπαθώντας να μην της δείξουν πόσο στεναχωρεμένοι είναι.

Τους τελευταίους μήνες της ζωής της ήταν καθηλωμένη στο σπίτι με σοβαρά κινητικά προβλήματα χωρίς να μπορεί ούτε να φάει.

Στη νέα ανάρτηση που έκανε μετά τον θάνατό της, την οποία συνόδευσε με μια παλιά φωτογραφία τους, ο σχεδιαστής μόδας έγραψε:

«Η Μητέρα μας Άννα γεννήθηκε στην Αθήνα κόρη του Φαναριώτη απο την Κωνσταντινούπολη Βρασίδα-Δημητρίου Παπαδόπουλου Δικηγόρου και Ευρεσιτεχνη των βυτιοφόρων φορτηγών και ένας απο τους ιδρυτές των Ελληνικών Πετρελαίων στην Ελλάδα και της Πολυξένης Σταυρίδου γεννημένη στην Προύσα της Σμύρνης και μεγαλωμένη στην Όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και γνωρίστηκαν.

»Στην πορεία ήρθαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Καλλιθέα όπου εκεί γεννήθηκε η μητέρα μας Άννα!

»Το ανήσυχο πνεύμα του παππού μας και πατέρα της και η Αγάπη του για την μαγειρική τον έκανε να πουλήσει τις μετοχές του στα Ελληνικά πετρέλαια και να μετατρέψει το πατρικό τους σπιτι στην θρυλική "Ριβιέρα" μια γαλλική κουζίνα που άφησε εποχή στην Αθήνα!

«Το ανήσυχο πνεύμα του παππού μας και πατέρα της και η Αγάπη του για την μαγειρική τον έκανε να πουλήσει τις μετοχές του στα Ελληνικά πετρέλαια και να μετατρέψει το πατρικό τους σπιτι στην θρυλική "Ριβιέρα"»

»Εκεί μεγάλωσε η μητέρα μας μαθαίνοντας την μαγειρική όπου οι σπεσιαλιτέ της θα μας μείνουν αξέχαστες!

»Το 1968 άνοιξε στο Παλαιό Φάληρο με την αδελφή της Εύη την πρώτη boutique στην Ελλάδα! Την “Evannette” φέρνοντας ρούχα εισαγωγής απο το εξωτερικό!

»Στην πορεία το 1973 συνέχισε μόνη της ανοίγοντας για να είναι κοντά στην "Ριβιερα" στην Καλλιθέα την boutique "Annette".

»Εκεί μεγαλώσαμε εκεί δημιούργησα τα πρώτα μου σχέδια... ταξιδέψαμε μαζί της απο μικρά παιδιά σε όλες τις Μέκκες της Μόδας στον κόσμο!

«Το 1968 άνοιξε στο Παλαιό Φάληρο με την αδελφή της Ευη την πρώτη boutique στην Ελλάδα! Την “Evannette” φέρνοντας ρούχα απο το εξωτερικό!»

»Μαθαίνοντας τα πάντα για την Μόδα!

»Αμέτρητα ταξίδια... Αμέτρητες εμπειρίες...

»Ήταν πάντα δίπλα μου ακούραστος συνεργάτης και Υπερταλαντουχα δημιουργός!

»Μετέτρεπε τις Ιδέες μου Υψηλής Ραπτικής σε Pret a Porter! Σε Best Seller!

»Δεν μου στάθηκε εμπόδιο ποτέ! Σε καμία τρέλα μου... Δεν μου αρνήθηκε ποτέ τίποτα...!

»Απλα ήθελε να 'μαι ευτυχισμένος...

»Δεν θα ξεχάσω τις πρώτες μου επιδείξεις στο πατρικό μου με τα λουκούλεια γεύματα μετά την επίδειξη στις κοσμικές πελάτισσες μου...

»Πάντα χαμηλών τόνων Πάντα ευγενής Πάντα Γενναιόδωρη!

»Μεγάλο Τεράστιο το κενό που αφήνει....η “Αγία Άννα”».

Δείτε τη νέα ανάρτηση του Βασίλειου Κωστέτσου:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

17 Ιαν 2026

Η πτήση-φάντασμα που "πάγωσε" την Αθήνα: Το μοιραίο λάθος που σκότωσε 121 ανθρώπους

Ένα λάθος μετέτρεψε μια συνηθισμένη πτήση σε μία από τις πιο φρικτές αεροπορικές τραγωδίες.

16 Ιαν 2026

#theaftertaste | Ένα θεατρικό "Κρυφτό" κι ένα ταξίδι από τη Νάπολη έως τα νότια προάστια της Αθήνας

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

Περισσότερα από

Stories

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.

16 Ιαν 2026

Μαίρη Αρώνη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον 22χρονο Τάσο Χαλκιά πριν από 51 χρόνια

Η Μαίρη Αρώνη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με τον Τάσο Χαλκιά.

16 Ιαν 2026

Athens Photo World | Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επιστρέφει

Για ακόμα μία χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.

15 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Ένα απαγορευμένο πάθος γεννιέται στο νέο επεισόδιο της σειράς

Τι θα συμβεί στο τέταρτο επεισόδιο της Μεγάλης Χίμαιρας.

15 Ιαν 2026

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού αυτόν τον Ιανουάριο στην πόλη

Η εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας υποδέχεται το καινούριο έτος με ραντεβού που συνδυάζουν εκλεκτή γεύση και εξαιρετικό κρασί.

15 Ιαν 2026

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

14 Ιαν 2026

Άμνετ | Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία;

Η βραβευμένη με Όσκαρ Chloé Zhao σκηνοθετεί την Jessie Buckley και τον Paul Mescal στην ιστορία που ενέπνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

14 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο "1984" του George Orwell

Στην παράσταση, o ηθοποιός-performer υποδύεται όλους τους ρόλους της ιστορίας, έχοντας μαζί του επί σκηνής μόλισ τέσσερις μουσικούς.