ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H πιο τρυφερή και συγκινητική ταινία της φετινής χρονιάς επιστρέφει με sequel

Ο δημιουργός της μόλις αποκάλυψε ότι αυτή την περίοδο ετοιμάζει τη συνέχεια της ιστορίας.

H πιο τρυφερή και συγκινητική ταινία της φετινής χρονιάς επιστρέφει με sequel

Από μια ταινία που πρωτοπροβλήθηκε πέρυσι σε χαμηλούς τόνους στο Σάντανς και το Βερολίνο, το «Call Me by Your Name» του Λούκα Γκουαντανίνο ολοκλήρωσε το μαγικό ταξίδι των διακρίσεων με το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου αλλά και την πεποίθηση πολλών πως ίσως άξιζε περισσότερα. Ο Γκουαντανίνο έδειξε σε όλο το διάστημα να απολαμβάνει την επιτυχία της ταινίας του και άνοιξε σχετικά νωρίς την κουβέντα περί σίκουελ, πιστοποιώντας πως η όλη διαδικασία των γυρισμάτων ήταν μια ευεργετική εμπειρία για τον ίδιο τον αλλά και τους ηθοποιούς του και γι' αυτό θα ήθελε να την επαναλάβει. Έχοντας ως βάση το διήγημα του Αντρέ Ασιμάν, θυμίζουμε πως στο σενάριο σκόπιμα άφησε έξω το φινάλε του βιβλίου, όπου κάνει άλμα 15 χρόνων και βλέπει τη ζωή του, παντρεμένου με παιδί πλέον, Όλιβερ.

Μην έχοντας βάλει αυτό το κομμάτι, ο Γκουαντανίνο έχει την ελευθερία να φτιάξει το σίκουελ όπως θέλει. Η πρώτη φορά που μίλησε γι' αυτό το θέμα ήταν στο φεστιβάλ του Λονδίνου τον Οκτώβριο, λέγοντας ότι τον ενδιαφέρει πολύ το χρονικό πλαίσιο της ταινίας ακαι πως θα ήθελε η ιστορία του θα διαδραματίζεται πια στο 1990, λίγο μετά την πτώση του τείχους στο Βερολίνο, όπως και την πτώση των Κομμουνιστικών καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη, γεγονότα που θα επηρεάζουν κάπως το background της ταινίας. Επίσης, τόνισε το ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, η ηλικία του πρωταγωνιστή Τιμοτέ Σαλαμέ θα είναι ίδια με αυτή του ώρα (25 ετών), κάτι που τον ενδιέφερε πολύ.

H πιο τρυφερή και συγκινητική ταινία της φετινής χρονιάς επιστρέφει με sequel

Στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ, ο Γκουαντανίνο ξαναρωτήθηκε για το ενδεχόμενο σίκουελ και επιβεβαίωσε πως αυτό θα γίνει. «Δουλεύουμε την ιστορία αυτό τον καιρό με τον συγγραφέα του βιβλίου Αντρέ Ασιμάν. Η ιστορία θα διαδραματίζεται το 1990 και το φιλμ θα έχει πολύ διαφορετικό τόνο. Θα δείτε μάλλον και αρκετές εικόνες από την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, οι ήρωές μου άλλωστε θα έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.»

Φυσικά οι πρωταγωνιστές θα είναι οι ίδιοι καθώς οι Σαλαμέ και Χάμερ ήταν από την αρχή υπέρ της ιδέας για ένα νέο φιλμ. Ο Γκουαντανίνο πάντως είχε πετάξει την ιδέα για περισσότερα από ένα σίκουελ, έχοντας στον νου την τριλόγία των ταινιών «Before» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. «Αυτοί οι χαρακτήρες είναι τόσο φανταστικοί που θα ήθελα να μάθω τι θα τους συμβεί. Οι τελευταίες 40 σελίδες του βιβλίου μιλούν για τα 20 επόμενα χρόνια των ζωών τους. Άρχισα να σκέφτομαι το "Up" του Μάικλ Άπτεντ ή τις ταινίες του Τρυφώ με τον χαρακτήρα του Αντουάν Ντουανέλ. Οπότε για μένα, δεν είναι μόνο θέμα σίκουελ αλλά ενός συνεχούς χρονικού, όπου θα παρακολουθούμε τις ζωές των ηρώων», είχε αναφέρει σε παλιότερη συνέντευξή του.

Πηγή: cinemagazine.gr

Read Next

17 Ιαν 2026

Η πτήση-φάντασμα που "πάγωσε" την Αθήνα: Το μοιραίο λάθος που σκότωσε 121 ανθρώπους

Ένα λάθος μετέτρεψε μια συνηθισμένη πτήση σε μία από τις πιο φρικτές αεροπορικές τραγωδίες.

16 Ιαν 2026

#theaftertaste | Ένα θεατρικό "Κρυφτό" κι ένα ταξίδι από τη Νάπολη έως τα νότια προάστια της Αθήνας

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

Περισσότερα από

Stories

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.

16 Ιαν 2026

Μαίρη Αρώνη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον 22χρονο Τάσο Χαλκιά πριν από 51 χρόνια

Η Μαίρη Αρώνη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με τον Τάσο Χαλκιά.

16 Ιαν 2026

Athens Photo World | Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επιστρέφει

Για ακόμα μία χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.

15 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Ένα απαγορευμένο πάθος γεννιέται στο νέο επεισόδιο της σειράς

Τι θα συμβεί στο τέταρτο επεισόδιο της Μεγάλης Χίμαιρας.

15 Ιαν 2026

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού αυτόν τον Ιανουάριο στην πόλη

Η εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας υποδέχεται το καινούριο έτος με ραντεβού που συνδυάζουν εκλεκτή γεύση και εξαιρετικό κρασί.

15 Ιαν 2026

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

14 Ιαν 2026

Άμνετ | Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία;

Η βραβευμένη με Όσκαρ Chloé Zhao σκηνοθετεί την Jessie Buckley και τον Paul Mescal στην ιστορία που ενέπνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

14 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο "1984" του George Orwell

Στην παράσταση, o ηθοποιός-performer υποδύεται όλους τους ρόλους της ιστορίας, έχοντας μαζί του επί σκηνής μόλισ τέσσερις μουσικούς.