ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H oμορφιά της Κοπεγχάγης: Καλλιτέχνης έπλεξε τεράστια κουβέρτα εμπνευσμένη από τα πολύχρωμα σπίτια

«Το αγόρι που πλέκει τον κόσμο» δημιούργησε μία κουβέρτα με έντονες χρωματικές αντιθέσεις, που όμοια της δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.

H oμορφιά της Κοπεγχάγης: Καλλιτέχνης έπλεξε τεράστια κουβέρτα εμπνευσμένη από τα πολύχρωμα σπίτια

«Το αγόρι που πλέκει ολόκληρο τον κόσμο». Αυτό είναι το ψευδώνυμο του καλλιτέχνη Jake Henzler ο οποίος έπλεξε μία τεράστια, μάλλινη κουβέρτα εμπνευσμένη από την πολύχρωμη, φωτεινή αρχιτεκτονική τεχνοτροπία που δεσπόζει στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη. Ξεκίνησε το πρότζεκτ του όσο ακόμα ζούσε στην δανέζικη πρωτεύουσα, χρησιμοποιώντας το τοπίο που μοιάζει με μωσαϊκό που περιλαμβάνει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου ως έμπνευση για μία κουβέρτα που όμοια της δεν υπάρχει στον κόσμο.

Ο Αυστραλός καλλιτέχνης ουσιαστικά «αντέγραψε» στο πλεκτό του ένα κτίριο από μία διαφορετική γειτονιά της πόλης, ανάμεσα τους το Nørrebro, το Frederiksberg, και το Østerbro. Για να μπορέσει να αποδώσει τα κτίρια πάνω στο πλεκτό ο Ηenzler απλοποίησε κάπως την αρχιτεκτονική τεχνοτροπία σε απλά και αυστηρά γεωμετρικά σχήματα, το οποία εξακολουθούν να αντικατοπτρίζουν την δανέζικη γοητεία.

Όταν το κάθε κτίριο ήταν έτοιμο ο Henzler τα ένωσε σε ένα όμορφο, ενιαίο αποτέλεσμα. Τετράγωνα παράθυρα, ψηλές πόρτες και «ξύλινες» σκεπές συνθέτουν ένα πλεκτό μωσαϊκό με χρωματικές αναλλαγές που θα μπορούσε να στολίσει ιδανικά κάθε δωμάτιο του σπιτού. .

Ο Jake Henzler από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας κατάφερε να αιχμαλωτίσει ένα μοναδικό στον κόσμο αρχιτεκτονικό φαινόμενο πάνω σε μία μάλλινη κουβέρτα.

H oμορφιά της Κοπεγχάγης: Καλλιτέχνης έπλεξε τεράστια κουβέρτα εμπνευσμένη από τα πολύχρωμα σπίτια

Το πρότζεκτ ολοκληρωμένο:

Βγαίνει και σε μαξιλάρι:

Ο καλλιτέχνης εν δράσει:

Με πληροφορίες από το Μy Modern Met

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

Stories

20 Οκτ 2025

Οι 10 νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τώρα

Από τον Juergen Teller και τον Paolo Colombo έως τον Stanley Whitney και μία έκθεση φόρος - τιμής στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα εικαστικά ραντεβού του Οκτωβρίου είναι πολλά και σημαντικά.

18 Οκτ 2025

Ειρήνη Παππά: Με εντυπωσιακό grecian καφτάνι στα γυρίσματα ιταλικής ταινίας το 1971

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ειρήνης Παππά στο "Roma Bene".

18 Οκτ 2025

you are invited | Πρώτη ματιά στην έκθεση του θρυλικού φωτογράφου Juergen Teller στο Onassis Ready

Στον νέο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση, ο Juergen Teller στήνει τον δικό του φωτογραφικό κόμβο, προτάσσοντας την αλήθεια έναντι του αψεγάδιαστου.

17 Οκτ 2025

Γιατί οι γυναίκες σταυρώνουν τα πόδια τους χωρίς να το καταλαβαίνουν;

Τι λένε οι επιστήμονες για αυτή την ενστικτώδη κίνηση;

17 Οκτ 2025

Αποκλειστικό | Η ταινία ντεμπούτο της Charli XCX στη μεγάλη οθόνη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Η "Έκρηξη / Erupcja", μετά την παρουσίαση της σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται και στη χώρα μας κάνοντας πανελλήνια πρεμιέρα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

16 Οκτ 2025

Movie Review | After The Hunt: Η Julia Roberts επιστρέφει πιο ώριμη, γοητευτική και αινιγματική από ποτέ

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα κινηματογραφική σύμπραξη της Julia Roberts με τον Luca Guadagnino.

16 Οκτ 2025

Καποδίστριας | Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης υπογράφει μία ταινία αφιερωμένη στον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη.

16 Οκτ 2025

31 χρόνια πριν: Το νυφικό της Ελένης Ράντου που έγραψε ιστορία στον γάμο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ένα νυφικό, ένα χαμόγελο και μια ιστορία αγάπης που άντεξε στον χρόνο.