ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Κυρία της Νύχτας που αναστάτωσε την κοσμική Αθήνα

Μια μοιραία ηρωίδα που αναστάτωσε την Αθήνα του 50 επανεμφανίζεται σε μια αυλή στο Γκάζι.

H Κυρία της Νύχτας που αναστάτωσε την κοσμική Αθήνα

Κανένας δε ήξερε τίποτα την μυστηριώδη Λιάνα Περέζ μέχρι που εμφανίστηκε για να αναστατώσει την κοσμική Αθήνα. Μοιραία και πανέμορφη, εμφανίστηκε σαν ένας σκοτεινός άγγελος από την κόλαση που προκαλεί τον έρωτα, τον θάνατο και την καταστροφή ψιθυρίζοντας το μοιραίο και σκοτεινό μυστικό της στα θύματα της.

Η Λιάνα Περέζ είναι το αρχέτυπο της μοιραίας γυναίκας-εκδικητή. Δραστηριοποιείται στην Αθήνα της πλατείας Συντάγματος, της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, του κέντρου «Νεράιδα» και του Θεάτρου Κοτοπούλη. Μετακινείται στη Θεσσαλονίκη του ξενοδοχείου «Μεντιτεράνεαν», του Λευκού Πύργου, του Καραμπουρνού και της Αρετσούς.

Η Λιάνα Περέζ είναι ένα πρόσωπο φανταστικό που γεννήθηκε στην φαντασία του συγγραφέα Γιάννη Μαρή, ένας συγκερασμός αμερικανικών μπι-μούβις και ιταλικού μελοδραματικού σινεμά. Η δημοσίευσή της ξεκινάει στις 20 Νοεμβρίου 1955 και ολοκληρώνεται -σε 82 συνέχειες- στις 28 Φεβρουαρίου 1956, στην εφημερίδα «Ακρόπολις». Ηδονοβλεψία, σεξ και έγκλημα μέσα στον κόσμο της πολυτέλειας, είναι τα συστατικά του.

Είναι η εποχή που ο ελληνικός κινηματογράφος υπογράφει τα δύο αριστουργήματά του, τη «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη και το «Δράκο» του Νίκου Κούνδουρου. Ο τζαζίστας Λούις Αρμστρονγκ έρχεται στην Αθήνα, ενώ μία «πιπεράτη» είδηση αγγίζει την ανάρρωση της Μαρίκας Νίνου και την -επιτέλους!- επιστροφή της στην ταβέρνα «Τζίμης ο Χοντρός».

H Κυρία της Νύχτας που αναστάτωσε την κοσμική Αθήνα

Η Κυρία της Νύχτας ζωντανεύει ξανά σε ένα αυθεντικό αθηναϊκό τοπίο, έναν υπαίθριο χώρο δίπλα στο Γκάζι, σε μια αυλή που περιβάλλεται από άδεια σήμερα πέτρινα κτίσματα και δημιουργεί ένα απόκοσμο σκηνικό περιβάλλον.

Αυτό είναι το σκηνικό ενός κλασικού ελληνικού αστυνομικού θρίλερ που σκηνοθέτησε η Φρόσω Λύτρα και παρουσιάζεται με επιτυχία στο θερινό GAZARTE από την ομάδα «Naan» μέχρι τις 29 Ιουλίου.

Η ατμόσφαιρα του έργου κατασκευασμένη και αυτή με τα υλικά του film noir συναντά το σήμερα, το μυστήριο μιας ξεχασμένης Αθήνας και τους ήχους της ζωντανής σήμερα πόλης.

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Λίνα Σακά, Δημήτρης Καραμπέτσης, Δημήτρης Γεωργαλάς, Μελέτης Γεωργιάδης, Δημήτρης Δεγαΐτης, Δημήτρης Κυρατσούδης, Γιάννης Σοφολόγης, Ηλιάννα Γαϊτάνη, Αναστασία Χατζάρα, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, Αλέξης Φουσέκης.

Τραγουδά η Μαριλού Κατσαφάδου.

Χορεύουν: Έλενα Κέκκου, Αλέξης Φουσέκης.

Εικαστικοί καλλιτέχνες:

Βασίλης Πέρρος, Έλενα Παπαδημητρίου, Εύα Νάθενα, Τάσος Λιακόπουλος, Έφη Σκαρβελάκη, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Μανόλης Παντελιδάκης, Μαρίνα Μαργέλου.

Παραστάσεις:

Εως τέλος Ιουλίου

Ώρα έναρξης: 21:45

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"