ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H ελληνική καντίνα Kalimera που έχει ξετρελάνει τους Λονδρέζους

Ο Τηλέμαχος Αργυρίου, δημιουργός του Kalimera, εργαζόταν στον τραπεζικό κλάδο στο Λονδίνο και είχε προσωπική εμπειρία από τα γρήγορα γεύματα στο χέρι.

H ελληνική καντίνα Kalimera που έχει ξετρελάνει τους Λονδρέζους

Στη Βρετανία οι καντίνες ονομάζονται food trucks και αποτελούν την αγαπημένη επιλογή των εργαζομένων για ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα.

Το food truck Kalimera είναι made in Greece και προσφέρει ελληνικές γεύσεις πασπαλισμένες με ελληνικό ελαιόλαδο.

H ελληνική καντίνα Kalimera που έχει ξετρελάνει τους Λονδρέζους

Ο Τηλέμαχος Αργυρίου, δημιουργός του Kalimera, εργαζόταν στον τραπεζικό κλάδο στο Λονδίνο και είχε προσωπική εμπειρία από τα γρήγορα γεύματα στο χέρι. Έτσι αποφάσισε να προσφέρει μια γεύση από την πατρίδα του.

Όταν για τους δικούς του λόγους, αποφάσισε να αλλάξει καριέρα ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Από την άλλη, το κενό που είχε διαπιστώσει στην προσφορά καλής, σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με αυτό τον τρόπο, τον βοήθησε να καταλήξει και στο μενού του food truck με το τόσο χαρακτηριστικά ελληνικό όνομα, που κινείται κυρίως στο κεντρικό και ανατολικό Λονδίνο.

Το μενού του παίζει μεταξύ κλασικών και πολύ γνωστών ελληνικών γεύσεων, όπως ο μουσακάς και τα σουβλάκια, παρουσιασμένα, όμως, με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο και συνδυασμένα με διαφορετικά υλικά, δίνοντας νόστιμα και ελαφριά πιάτα που μπορεί κάποιος να απολαύσει στο χέρι και να ικανοποιήσει εκλεκτά τη γεύση του. Στο Kalimera βρίσκεις μουσακά με μελιτζάνες, ψητές πατάτες, ραγού με κρέας ή χορτοφαγικό και σως κεφαλοτύρι σε αποδομημένη μορφή όμως, τα διάσημα σουβλάκια σε 3 εκδοχές: με κοτόπουλο, τζατζίκι αβοκάντο και χούμους, αρνίσιο με τζατζίκι μέντας και μελιτζανοσαλάτα και χορτοφαγικό με χαλούμι, πέστο, σπανάκι και ντοματίνια, αλλά και σαλάτες χορτοφαγικές ή με κρέας.

Οι Λονδρέζοι σχηματίζουν ουρές έξω από το Kalimera, με τους περισσότερους να επιστρέφουν ξανά και ξανά, έχοντας μόνο καλά σχόλια να κάνουν για τις ελληνικές σπεσιαλιτέ του Τηλέμαχου. Ανάμεσα τους φυσικά και οι πρώην συνάδελφοι του.

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη "Βουγονία" του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Το Φεστιβάλ Βενετίας απέτισε φόρο τιμής στον Giorgio Armani με μία συγκινητική ανακοίνωση

Ο θρύλος της μόδας είχε στενούς δεσμούς με το φεστιβάλ ως τακτικός επισκέπτης εδώ και δεκαετίες, μιας και ο κινηματογράφος αποτελούσε ανέκαθεν τη μεγάλη του αγάπη.

Περισσότερα από

Stories

04 Σεπ 2025

O Giorgio Armani μέσα από δέκα εμβληματικές ρήσεις του

O Ιταλός πρωτοπόρος του ανδρόγυνου στιλ έφυγε από τη ζωή, αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει μέσα από το αστήρευτο ταλέντο του.

04 Σεπ 2025

Τα vintage έπιπλα Cannage επιστρέφουν στο σαλόνι μας

Τα έπιπλα από ψάθα είναι τάση και κάνουν δυναμική επιστροφή το 2025!

04 Σεπ 2025
03 Σεπ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με μαύρη couture δημιουργία στο Ζάππειο πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην τελευταία φωτογράφισή της στο Ζάππειο.

03 Σεπ 2025

Ούτε "rom", ούτε "com" | Μα πού πήγαν τέλος πάντων οι καλές ρομαντικές κομεντί;

Ένα είδος που αγαπήθηκε όσο λίγα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη μεγάλη οθόνη. Θα μπορέσει να κάνει το comeback που του αξίζει;

03 Σεπ 2025

Theater News | Το "Food For Love" του Sam Shepard "ανεβαίνει" στη θεατρική σκηνή με πρωταγωνίστρια τη Melia Kreiling

Οι "Ερωτευμένοι" αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο στο BIOS.

03 Σεπ 2025

Τι θα δούμε στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Αγαπημένες επιλογές και φρέσκιες πρεμιέρες έρχονται στην πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες.

02 Σεπ 2025

Movie Review | Caught Stealing, μία περιπέτεια με στιλ και πρωταγωνιστές τη Zoë Kravitz και τον Austin Butler

Ο George Satsidis γράφει για μία από τις νέες ταινίες που έρχεται αυτή την εβδομάδα στο σινεμά.

02 Σεπ 2025

Τρεις παραστάσεις της Επιδαύρου κάνουν στάση στο Ηρώδειο

Οι παράστασεις που έκαναν πρεμιέρα και ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025 έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

02 Σεπ 2025