ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H εξομολόγηση της Μαρίας από την Αλβανία για τα πρώτα χρόνια της στην Ελλάδα

Η πικρία και ο πόνος μίας ανώνυμης γυναίκας γίνονται μία σκληρή ανάρτηση στο διαδίκτυο που μετατράπηκε σε viral

H εξομολόγηση της Μαρίας από την Αλβανία για τα πρώτα χρόνια της στην Ελλάδα

Με λενε Μαρια και η καταγωγη μου ειναι απο την Αλβανια. Στην Ελλαδα ηρθα στα 2 μου.

Σημερα δεν ντρεπομαι που το λεω, αλλα καποτε οταν το ελεγα ολα γυρω μου γκρεμιζονταν. Ειμαι 27 χρονων, μανουλα ενος αγγελου και παντρεμενη με εναν υπεροχο ανθρωπο, Ελληνικης καταγωγης.Εδω και λιγο καιρο ειμαι πολυ εκνευρισμενη με ολα αυτα που γινονται τριγυρω μου και με ολους αυτους τους δηθεν θυμωμενους. Η υποθεση του Βαγγελη, της μαθητριας που μαχαιρωσε τις συμμαθητριες της και αλλα τετοιου ειδους περιστατικα, εκαναν ολους αυτους που καποτε με χτυπουσαν και με εβριζαν για την καταγωγη και τα γυαλια μου, να κατεβαινουν σε πορειες κατα του bulling και να γραφουν status στο Φεισμπουκ κατα του ρατσισμου.

Νεα μοδα ο ορος bulling. Παλια μοδα το να αλλαζεις αποψεις στη στιγμη για να χωθεις και να αρμοζεις στο συνολο. Όλα ξεκινησαν απο το δημοτικο. Ακομη και εκει που τα παιδακια ειναι μικρα και θα επρεπε και αθωα, ειναι αρκετα καλα δασκαλεμενα απο το σπιτι τους για να μην παιζουν με το Αλβανακι. Παντα καθομουν μονη μου στο θρανιο, κανενα παιδι δεν καταδεχοταν να κατσει με εμενα. Ακομη και οι καθηγητες αντι να προσπαθησουν να με κανουν να αισθανομαι πιο ομορφα και να συμμορφωσουν αυτα τα τερατα, το μονο που εκαναν ηταν με κοιτουν με οικτο. Θυμαμαι ειχα κανει μια φιλη την Έλενα, και ειχε ερθει για λιγο καιρο να καθισει μαζι μου μεχρι που καταλαβε πως κανενας δεν της μιλουσε και δεν της εκανε παρεα και ξεκοψε και αυτη. Τοσο απλα! Στο γυμνασιο τα πραγματα αγριεψαν. Ήμουν το κοριτσι της φαπας. Το κοριτσι απο την Αλβανια που αντι για καλημερα ακουγε ‘’βρωμιαρα Αλβανιδα’’ ‘’φυγε απο τη χωρα μας βρωμιαρα ’’και αλλα τετοια. Δεν πειραξα ποτε κανενα γιατι δεν τολμουσα. Παντα εβρισκαν εναν τροπο στη γυμναστικη πχ να μου φερουν την μπαλα στο κεφαλι, να με ριξουν κατω, οταν σηκωνομουν στον πινακα να μου πατανε χαρτια και οταν σχολουσαμε να μου κλωτσανε την τσαντα ενω περπατουσα..καμια φορα με εβρισκαν οι κλωτσιες και στα ποδια μου.

Το να ποναω τους εδινε ευχαριστηση. Μια φιλη καταφερα να κανω και αυτη ηταν στη δευτερα λυκειου. Μια φιλη που την εχω ακομα και σημερις. Παντα με στηριζε και εναντιωνοταν σε αυτους που μου εκαναν τα παιδικα μου χρονια μαρτυριο. Για αυτο λοιπον λυπαμαι που θα το πω, αλλα οι Έλληνες οχι δεν ειναι φιλοξενος λαος. Εγω ενιωθα και ακομα νιωθω παρασιτο στη χωρα σας. Σε μια χωρα που οι Αλβανοι, οι Βουλγαροι, οι Ρωσοι ειναι τα αποβρασματα και οι Αμερικανοι, οι Άγγλοι, οι Γαλλοι και οι Ιταλοι τα προτυπα. Δουλευουμε τη γη σας για ενα κομματι ψωμι και 10 ευρω μεροκαματο απο το πρωι ως το βραδακι και το μονο που λετε ειναι πως τοσα μας αξιζουν και παρα πολλα ειναι και αυτα.

Γιατι Έλληνα, τι λιγοτερο εχω εγω απο εσενα; Ο αντρας μου συμφωνει με τις αποψεις μου και ξερει πως ο λαος σας παει με την μοδα, οπως και τωρα με τον Βαγγελη και το Bulling. Βριζετε μια παρεα αγοριων που εκαναν τα ιδια με εσας. Ειμαι μια Αλβανιδα γυναικα που εχω ισα δικαιωματα ως ανθρωπος και με εσας. Άργησα μα το καταλαβα. Πλεον ειμαι πωλητρια σε μεγαλη αλυσιδα ρουχων και ο αντρας μου ειναι νοσηλευτης. Η οικογενεια του, δεν χωνεψε ποτε πως παντρευτηκε μια Αλβανιδα.Για αυτο να ξερετε πως γελαω με τον και καλα επαναστατικο σας χαρακτηρα. Πως η κακια σας ειναι πολυ μεγαλη και πως ευχομαι να μπορεσω καποια στιγμη να φυγω απο μια χωρα που ο γιος μου θα ειναι παντα ο γιος της Αλβανιδας.

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη "Βουγονία" του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Το Φεστιβάλ Βενετίας απέτισε φόρο τιμής στον Giorgio Armani με μία συγκινητική ανακοίνωση

Ο θρύλος της μόδας είχε στενούς δεσμούς με το φεστιβάλ ως τακτικός επισκέπτης εδώ και δεκαετίες, μιας και ο κινηματογράφος αποτελούσε ανέκαθεν τη μεγάλη του αγάπη.

Περισσότερα από

Stories

04 Σεπ 2025

O Giorgio Armani μέσα από δέκα εμβληματικές ρήσεις του

O Ιταλός πρωτοπόρος του ανδρόγυνου στιλ έφυγε από τη ζωή, αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει μέσα από το αστήρευτο ταλέντο του.

04 Σεπ 2025

Τα vintage έπιπλα Cannage επιστρέφουν στο σαλόνι μας

Τα έπιπλα από ψάθα είναι τάση και κάνουν δυναμική επιστροφή το 2025!

04 Σεπ 2025
03 Σεπ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με μαύρη couture δημιουργία στο Ζάππειο πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην τελευταία φωτογράφισή της στο Ζάππειο.

03 Σεπ 2025

Ούτε "rom", ούτε "com" | Μα πού πήγαν τέλος πάντων οι καλές ρομαντικές κομεντί;

Ένα είδος που αγαπήθηκε όσο λίγα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη μεγάλη οθόνη. Θα μπορέσει να κάνει το comeback που του αξίζει;

03 Σεπ 2025

Theater News | Το "Food For Love" του Sam Shepard "ανεβαίνει" στη θεατρική σκηνή με πρωταγωνίστρια τη Melia Kreiling

Οι "Ερωτευμένοι" αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο στο BIOS.

03 Σεπ 2025

Τι θα δούμε στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Αγαπημένες επιλογές και φρέσκιες πρεμιέρες έρχονται στην πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες.

02 Σεπ 2025

Movie Review | Caught Stealing, μία περιπέτεια με στιλ και πρωταγωνιστές τη Zoë Kravitz και τον Austin Butler

Ο George Satsidis γράφει για μία από τις νέες ταινίες που έρχεται αυτή την εβδομάδα στο σινεμά.

02 Σεπ 2025

Τρεις παραστάσεις της Επιδαύρου κάνουν στάση στο Ηρώδειο

Οι παράστασεις που έκαναν πρεμιέρα και ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025 έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

02 Σεπ 2025