ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γιατί όλη η Νέα Υόρκη φωτογραφίζει το ίδιο έργο τέχνης στον υπόγειο σιδηρόδρομο;

Μία σειρά έργων τέχνης από ολάνθιστα, ψηφιδωτά λουλούδια έκανε την εμφάνιση του στο μετρό του Μεγάλου Μήλου.

Γιατί όλη η Νέα Υόρκη φωτογραφίζει το ίδιο έργο τέχνης στον υπόγειο σιδηρόδρομο;

Το μετρό της Αθήνας έχει βρεθεί αρκετές φορές σε ψηλές θέσεις στη λίστα με τα πιο όμορφα και σύγχρονα μετρό της Ευρώπης - κάποιες φορές ακόμα και του κόσμου. Το γεγονός ότι κατασκευάστηκε σχετικά πρόσφατα, ότι οι κανόνες καθαριότητας τηρούνται στο ακέραιο, αλλά και το γεγονός ότι μέσα στους σταθμούς μπορείς να δεις από μοντέρνα έργα τέχνης μέχρι αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίσθηκαν κατά την διάρκεια των εργασιών καθιστούν το μετρό της ελληνικής πρωτεύουσας ένα μικρό κόσμημα που αντιστέκεται με στυλ στο κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Ό,τι κι αν ισχύει όμως για το δικό μας Αττικο Μετρό δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχθεί πως εμβληματικοί υπόγειοι σιδηρόδρομοι με δόξα και ιστορία, όπως αυτοί του Λονδίνου, του Παρισιού και της Νέας Υόρκης, θα παραμένουν πάντα στις συνειδήσεις των πολυταξιδεμένουν ως τα ατμοσφαιρικά, μυστηριώδη σχεδόν, τούνελ που οδηγούν από την μία μεριά των πιο λαμπερών πόλεων του πλανήτη ως την άλλη. Οι γωνιές κάτω από την γη που αν είχαν στόμα να μιλήσουν θα είχαν αμέτρητες ιστορίες να διηγηθούν και που εξακολουθούν να φαντάζουν πανέμορφες και ελκυστικές παρά την παλαιότητα τους, την υγρασία τους, ακόμα και την - αρκετές φορές - βρωμιά τους.

Τα κουρασμένα βαγόνια στο Παρίσι, οι γιγάντιες διαφημίσεις θεατρικών παραστάσεων στο Λονδίνο και τα κουκλίστικα ψηφιδωτά στη Νέα Υόρκη, ένα διαφορετικό σε κάθε σταθμό του μετρό, δεν απογοητεύουν ποτέ, προσθέτοντας ακόμα περισσότερο χαρακτήρα σε υπόγειους σιδηροδρόμους που πλέον θεωρούνται ισάξιοι με οποιοδήποτε γνωστό αξιοθέτο κάθε πόλης.

Ένα ψηφιδωτό έργο τέχνης, πραγματικό στολίδι έκανε μόλις την εμφάνιση του στην καρδιά της Νέας Υόρκης για να τροφοδοτήσει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον των καθημερινών επιβατών, αλλά και των τουριστών που τυγχάνει να κάνουν μία στάση σταθμό της 28ης Οδού. του υπόγειου σιδηροδρόμου στο Μανχάταν. Σε συνέχεια των δύο εντυπωσιακών έργων τέχνης που έκαναν πρόσφατα την εμφάνιση τους στον σταθμό μετρό του Τσέλσι και τα όμορφα πορτραίτα που μπορεί πια κανείς να θαυμάσει στον σταθμό του Μπρονξ, μία σειρά από ολόνθισμα μωσαϊκά με μεγάλα, ροζ λουλούδια έχουν γίνει θέμα συζήτησης στον σταθμό της 28ης Οδού και έχουν εξελιχθεί σε μικρό χρονικό διάστημα το πιο πολυφωτογραφημένο θέαμα στη Νέα Υόρκη.

Ο τίτλος της χαρακτηριστικής σειράς έργων από εντυπωσιακά άνθη είναι «Roaming Underfoot» και έχει την υπογραφή της καλλιτέχνιδος Nancy Blum, η οποία δημιούργησε το έργο για λογαριασμό του προγράμματος MTA Arts & Design, ένα πρότζεκτ που έχει σαν στόχο να εντάξει όσο το δυνατόν περισσότερα έργα τέχνης σε κεντρικά σημεία της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα στον υπόγειο σιδηρόδρομο.

Αυτή τη στιγμή το Instagram έχει πλημμυρίσει με φωτογραφίες των όμορφων ψηφιδωτών με την δημιουργό του έργο να δηλώνει πως η επιλογή των συγκεκριμένων λουλουδιών έγινε με στόχο να τιμήσει το διάσημο Madison Square Park του Μεγάλου Μήλου, μόλις λίγα μέτρα παραπέρα από τον σταθμό του μετρό, ένα υπέροχο, καταπράσινο πάρκο όπου φυτά όπως η καμέλιες, οι μανόλιες, οι νάρκισσοι, οι ορτανσίες και τα κόκκινα ζουμπούλια είναι πάντα ανθισμένα.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο όμορφες εικόνες που κάνουν αυτή τη στιγμή τον γύρο των social media.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

Read Next

16 Δεκ 2025

Ζωή Λάσκαρη: Με εντυπωσιακό λευκό πέπλο στα μαλλιά στον γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της 23χρονης Ζωής Λάσκαρη στον πρώτο της γάμο στο Κολωνάκι.

16 Δεκ 2025

Στο πιο "μυστικό" rooftop της Αθήνας το ρεβεγιόν Χριστουγέννων έχει elevé γεύση και απρόσκοπτη θέα στον Ιερό Βράχο

Στα ψηλά του πολυτελούς ξενοδοχείου Divani Palace Acropolis, το βραβευμένο Acropolis Secret προσφέρει μία εμπειρία εξαιρετικής γεύσης, άρτιου design, ζωντανής μουσικής υπό το φως του εμβληματικού Παρθενώνα, ειδικά σχεδιασμένη για το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων.

Περισσότερα από

Stories

15 Δεκ 2025

Τα ελληνικά φιλμ νουάρ που πρέπει να δεις αν θες να λέγεσαι γνώστης του θέματος

Τα φιλμ νουάρ, όρος που καθιερώθηκε από τον Γάλλο κριτικό κινηματογράφου Νίνο Φρανκ το 1946, άνθισαν τις δεκαετίες του ‘40 και ‘50. Υπάρχει και ελληνικό αποτύπωμα.

14 Δεκ 2025

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

14 Δεκ 2025

"Μπαμπά, θέλω τη φωτογραφία ΤΩΡΑ": Πώς από μια 3χρονη εφευρέθηκε η Polaroid

Η ιστορία της ξεκίνησε από έναν πατέρα που δεν ήθελε να χαλάσει χατίρι στην κόρη του.

12 Δεκ 2025

Άντζελα Γκερέκου: Εντυπωσιακή νύφη με λευκή δαντελένια δημιουργία στο πλευρό του Τόλη Βοσκόπουλου, πριν από 29 χρόνια

Ο κεραυνοβόλος έρωτας του Τόλη Βοσκόπουλου με την Άντζελα Γκερέκου και ο γάμος που άφησε εποχή.

11 Δεκ 2025

Γευστικά (και value for money) Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στα Divani Collection Hotels

Από την Αθηναϊκή Ριβιέρα, την καρδιά της πόλης και τη θέα στον Ιερό Βράχο έως και τα Μετέωρα, τα ξενοδοχεία του ομίλου Διβάνη συνθέτουν divine εορταστικές εμπειρίες για κάθε μέλος της οικογένειας.

11 Δεκ 2025

Αλέκος Αλεξανδράκης: Σε ένα σπάνιο τρυφερό στιγμιότυπο με τον μονάκριβο γιο του

Ο ζεν πρεμιέ που σημάδεψε μια εποχή μέσα από τους έρωτες, την τέχνη και την πατρική του τρυφερότητα.

10 Δεκ 2025

Η Τάμτα επιστρέφει στο Smut Athens για την τελευταία της φετινή εμφάνιση στο underground techno club

Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για αυτή την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου.

10 Δεκ 2025

Τζένη Καρέζη & Κώστας Καζάκος: Ο κεραυνοβόλος έρωτας που γεννήθηκε μέσα από μία παρτίδα τάβλι

Βρήκαν τον πραγματικό έρωτα, μέσα από απλά καθημερινά πράγματα.

09 Δεκ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο από το στολισμένο καμαρίνι της στο θέατρο Μουσούρη πριν από 67 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη σε άκρως γιορτινή διάθεση στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο καμαρίνι της, πριν από 67 χρόνια.

08 Δεκ 2025

Οι Υποψηφιότητες των 83ων Golden Globes: Η πιο τολμηρή, διεθνής και απρόβλεπτη χρονιά του θεσμού!

Ο L.A. Correspondent, George Satsidis, γράφει για τις υποψηφιότητες των Golden Globes