ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Επιτέλους, ταμπόν χωρίς ΦΠΑ: Η νίκη των αυτονόητων κερδίζει έδαφος!

Στην χθεσινή Σύνοδο Κορυφής το προσφυγικό έμεινε μετέωρο. Ένα άλλο καίριο θέμα όμως, βρήκε λύση.

Επιτέλους, ταμπόν χωρίς ΦΠΑ: Η νίκη των αυτονόητων κερδίζει έδαφος!

Στην χθεσινή Σύνοδο Κορυφής το προσφυγικό έμεινε μετέωρο. Ένα άλλο καίριο θέμα όμως, βρήκε λύση. Το θέμα του φόρου στα ταμπόν, ενός φόρου που απασχολεί καιρό τους Βρετανούς. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον κατάφερε να επιβάλει μηδενικό φόρο στα εν λόγω προϊόντα στην χώρα του, οπότε έχει και κάθε λόγω να αισθάνεται ότι κατέκτησε κάποια εδάφη. Το ίδιο και όλες οι γυναίκες της Ευρώπης.

Η νίκη των αυτονόητων κερδίζει έδαφος. Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραπέμπονται στις καλένδες, όμως.

Η χρέωση ΦΠΑ στα ταμπόν, σύμφωνα με τους κανόνες που ίσχυαν μέχρι χτες στην ΕΕ, κατέληξαν να δημιουργήσουν έναν Vagina Added Tax.

Οι 28 ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν ομόφωνα, με μια δήλωση, χαιρετίζοντας «την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συμπεριλάβει τις προτάσεις για αυξημένη ευελιξία για τα κράτη μέλη, όσον αφορά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα στα κράτη-μέλη του μηδενικού ΦΠΑ στα είδη αυτά».

Στη Βρετανία ο ΦΠΑ στα είδη υγιεινής είναι μειωμένος στο 5%, ωστόσο πάνω από 300.000 Βρετανοί έχουν υπογράψει αίτημα να εξαιρεθούν τα είδη αυτά από την φορολογία συνολικά.

Ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, είχε υποσχεθεί να διαθέσει τα έσοδα από τον φόρο σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για τις γυναίκες: «Θα χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να επωφεληθούν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις γυναικών και έχουμε ήδη διανείμει 17 εκατ. στερλίνες σε κοινωφελείς σκοπούς σε όλη τη χώρα». «Την ίδια στιγμή είπαμε ότι θα αγωνιστούμε για την επίτευξη συμφωνίας για τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο μηδέν, και απόψε όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες χαιρέτισαν το σχέδιο μας. Έχουμε επιτύχει ό,τι καμία βρετανική κυβέρνηση δεν έχει καν προσπαθήσει να επιτύχει. Αυτό δείχνει ότι μπορούμε να έρθουμε στις Βρυξέλλες και να κάνουμε τον κόσμο να ακούσει» είπε μία κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ η Καγκελάριος δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε «ακούσει καθαρά και δυνατά την οργή των ανθρώπων για την καταβολή του φόρου των ταμπόν».

Η νίκη των αυτονόητων κερδίζει έδαφος. Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραπέμπονται στις καλένδες, όμως.

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη "Βουγονία" του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Το Φεστιβάλ Βενετίας απέτισε φόρο τιμής στον Giorgio Armani με μία συγκινητική ανακοίνωση

Ο θρύλος της μόδας είχε στενούς δεσμούς με το φεστιβάλ ως τακτικός επισκέπτης εδώ και δεκαετίες, μιας και ο κινηματογράφος αποτελούσε ανέκαθεν τη μεγάλη του αγάπη.

Περισσότερα από

Stories

04 Σεπ 2025

O Giorgio Armani μέσα από δέκα εμβληματικές ρήσεις του

O Ιταλός πρωτοπόρος του ανδρόγυνου στιλ έφυγε από τη ζωή, αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει μέσα από το αστήρευτο ταλέντο του.

04 Σεπ 2025

Τα vintage έπιπλα Cannage επιστρέφουν στο σαλόνι μας

Τα έπιπλα από ψάθα είναι τάση και κάνουν δυναμική επιστροφή το 2025!

04 Σεπ 2025
03 Σεπ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με μαύρη couture δημιουργία στο Ζάππειο πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην τελευταία φωτογράφισή της στο Ζάππειο.

03 Σεπ 2025

Ούτε "rom", ούτε "com" | Μα πού πήγαν τέλος πάντων οι καλές ρομαντικές κομεντί;

Ένα είδος που αγαπήθηκε όσο λίγα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη μεγάλη οθόνη. Θα μπορέσει να κάνει το comeback που του αξίζει;

03 Σεπ 2025

Theater News | Το "Food For Love" του Sam Shepard "ανεβαίνει" στη θεατρική σκηνή με πρωταγωνίστρια τη Melia Kreiling

Οι "Ερωτευμένοι" αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο στο BIOS.

03 Σεπ 2025

Τι θα δούμε στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Αγαπημένες επιλογές και φρέσκιες πρεμιέρες έρχονται στην πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες.

02 Σεπ 2025

Movie Review | Caught Stealing, μία περιπέτεια με στιλ και πρωταγωνιστές τη Zoë Kravitz και τον Austin Butler

Ο George Satsidis γράφει για μία από τις νέες ταινίες που έρχεται αυτή την εβδομάδα στο σινεμά.

02 Σεπ 2025

Τρεις παραστάσεις της Επιδαύρου κάνουν στάση στο Ηρώδειο

Οι παράστασεις που έκαναν πρεμιέρα και ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025 έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

02 Σεπ 2025