ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ενώ η μουσική ξεκινά ρίχνει ένα επικό κατούρημα»: Ο γατούλης που έκλεψε την παράσταση στην Επίδαυρο

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου ξεκίνησαν με ένα στιγμιότυπο που θα ζήλευε ο Αριστοφάνης.

«Ενώ η μουσική ξεκινά ρίχνει ένα επικό κατούρημα»: Ο γατούλης που έκλεψε την παράσταση στην Επίδαυρο

Ένα από τα πράγματα που λατρεύουμε στις γάτες είναι η επιδεικτική αδιαφορία τους απέναντι στους κανόνες, που τις μετατρέπει στις αιώνιες έφηβες του ζωικού βασιλείου. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για την ορκωμοσία ενός προέδρου, για έναν βασιλικό γάμο ή για μια από τις πιο πολυσυζητημένες θεατρικές παραστάσεις στην εποχή του κορονοϊού: οι γάτες θα κάνουν το δικό τους, προσφέροντας αξέχαστες στιγμές photo bombing ενώ γλείφουν τα απόκρυφα σημεία τους, ζευγαρώνουν ή καβγαδίζουν.

Μια τέτοια στιγμή έζησαν οι θεατές στους «Πέρσες» του Αισχύλου στην Επίδαυρο, αν και όχι ευδιάκριτη σε όλους λόγω των διαστάσεων του θεάτρου. Λίγο προτού ξεκινήσει η παράσταση, εμφανίστηκε στη σκηνή ένας απρόβλεπτος πρωταγωνιστής. «Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου προχτές» όπως αφηγείται η Angie Vervainioti στο χιουμοριστικό γκρουπ «Σατανισμός και γάτες» στο Facebook, προσθέτοντας:

«Τα φώτα ανάβουν στη σκηνή, επικρατεί ησυχία και η παράσταση είναι έτοιμη να αρχίσει. Ο εν λόγω γάταρος εμφανίζεται από τη δεξιά πύλη (κύριος), διασχίζει τη σκηνή και ενώ η μουσική ξεκινά ρίχνει ένα επικό (στην κυριολεξία) κατούρημα εντός του κέντρου για να πάει καλά το έργο μιας και ήταν η πρεμιέρα. Νομίζω όλοι καταλάβαμε ποιος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής αυτή τη φορά». Κάπως έτσι, οι «Πέρσες» του Αισχύλου άνοιξαν, αν και δεν ήταν προσχεδιαμένο, με ένα αριστοφανικό εύρημα.

Δείτε την ανάρτηση:

«Ενώ η μουσική ξεκινά ρίχνει ένα επικό κατούρημα»: Ο γατούλης που έκλεψε την παράσταση στην Επίδαυρο

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.

Περισσότερα από

Stories

16 Ιαν 2026

Μαίρη Αρώνη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον 22χρονο Τάσο Χαλκιά πριν από 51 χρόνια

Η Μαίρη Αρώνη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με τον Τάσο Χαλκιά.

16 Ιαν 2026

Athens Photo World | Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επιστρέφει

Για ακόμα μία χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.

15 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Ένα απαγορευμένο πάθος γεννιέται στο νέο επεισόδιο της σειράς

Τι θα συμβεί στο τέταρτο επεισόδιο της Μεγάλης Χίμαιρας.

15 Ιαν 2026

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού αυτόν τον Ιανουάριο στην πόλη

Η εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας υποδέχεται το καινούριο έτος με ραντεβού που συνδυάζουν εκλεκτή γεύση και εξαιρετικό κρασί.

15 Ιαν 2026

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

14 Ιαν 2026

Άμνετ | Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία;

Η βραβευμένη με Όσκαρ Chloé Zhao σκηνοθετεί την Jessie Buckley και τον Paul Mescal στην ιστορία που ενέπνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

14 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο "1984" του George Orwell

Στην παράσταση, o ηθοποιός-performer υποδύεται όλους τους ρόλους της ιστορίας, έχοντας μαζί του επί σκηνής μόλισ τέσσερις μουσικούς.

13 Ιαν 2026

Εικαστική επιστροφή | Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας

Τα πρώτα νέα εικαστικά ραντεβού της καινούριας χρονιάς.

13 Ιαν 2026

Το "Grease The Musical" έρχεται από το Λονδίνο στην Αθήνα για τέσσερις μόνο παραστάσεις

Η σκηνή του Christmas Theater μετατρέπεται σε ένα εκρηκτικό dancefloor με πολύ γέλιο, λίγο δράμα, τρελό φλερτ.