ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα σπουδαίο βιβλίο για το καλοκαίρι: Πίνοντας με τον Πάτρικ Λη Φέρμορ

Η Ισπανίδα μεταφράστρια του Πάτρικ Λη Φέρμορ Ντολόρες Παγιάς επισκέφθηκε πρώτη φορά τον συγγραφέα στο σπίτι του στην Καρδαμύλη το 2009.

Ένα σπουδαίο βιβλίο για το καλοκαίρι: Πίνοντας με τον Πάτρικ Λη Φέρμορ

Η Ισπανίδα μεταφράστρια του Πάτρικ Λη Φέρμορ Ντολόρες Παγιάς επισκέφθηκε πρώτη φορά τον συγγραφέα στο σπίτι του στην Καρδαμύλη το 2009. Η πρώτη αυτή συνάντηση ήταν η απαρχή μιας φιλίας που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της ζωής του συγγραφέα. Μέσα από το χρόνο που πέρασαν μαζί και τις συζητήσεις τους γεννήθηκε αυτό το βιβλίο. Ένα ανθρώπινο σκιαγράφημα του Άγγλου συγγραφέα και τολμηρού ταξιδευτή, του γοητευτικού και γενναιόδωρου Πάντι, που έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του περιτριγυρισμένος από φίλους, ποτά και, πάνω απ’ όλα, τα βιβλία του.

Ένα σπουδαίο βιβλίο για το καλοκαίρι: Πίνοντας με τον Πάτρικ Λη Φέρμορ

Κριτικές

  • «To μικρό αυτό βιβλίο είναι ένα έξοχο συνοδευτικό για το πρώτο ποτό της ημέρας» -Times Literary Supplement
  • «Μια γοητευτική μαρτυρία...» -Πίτερ ΜακΚέι, Daily Mail
  • «Το Πίνοντας με τον Πάτρικ Λη Φέρμορ είναι ένα διαμάντι που θα συγκινήσει όλους τους φίλους του συγγραφέα» -Μάρτζορι ΜακΓκιν, συγγραφέας
  • «Ένα βιβλίο γεμάτο ψυχή... Είναι ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα μετά την εκτενή βιογραφία του Πάντι από την Άρτεμις Κούπερ» -Μπραντ Χούπερ, Booklist
  • «Για τους πραγματικούς φίλους του Πάντι, αυτό το βιβλίο θα είναι μια πολύ ευχάριστη προσθήκη στη βιβλιοθήκη τους. Αν θέλεις να καταλάβεις καλύτερα τον άνθρωπο Πάντι, όχι τον συγγραφέα ή τον μπον βιβέρ, θα απολαύσεις αυτό το βιβλίο» -Τομ Σόφορντ, Patrick Leigh Fermor Blog

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ντολόρες Παγιάς γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και έζησε αρκετά χρόνια στο Μεξικό. Σπούδασε κινηματογράφο στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού και εργάστηκε ως σεναριογράφος στην τηλεόραση. Επιστρέφοντας στην Ισπανία, εξακολούθησε να εργάζεται ως σεναριογράφος και παράλληλα ως σκηνοθέτρια (σκηνοθέτησε δύο ταινίες μεγάλου μήκους). Τα τελευταία χρόνια αφιερώθηκε αποκλειστικά στη λογοτεχνία. Μεταφράζει, δημοσιεύει σε περιοδικά και γράφει μυθιστορήματα. Έχει μεταφράσει στα ισπανικά τα βιβλία του Πάτρικ Λη Φέρμορ Ρούμελη – Οδοιπορικό στη Βόρεια Ελλάδα, Ώρα για σιγή και Τρία γράμματα από τις Άνδεις, καθώς και τη βιογραφία του, την οποία έγραψε η Άρτεμις Κούπερ.
Τα τελευταία χρόνια ζει ανάμεσα στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Είναι παθιασμένη με τη λογοτέχνια και τη μουσική, αγαπάει τα σπίτια στην εξοχή και λατρεύει να περνάει χρόνο στον κήπο ή στην κουζίνα της. Έχει δύο κόρες και μία εγγονή.

*To βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books

Read Next

25 Ιουλ 2024

Όταν το περίφημο πάρτι της Βουλιαγμένης του Λουκιανού Κηλαηδόνη έγραψε ιστορία

O Λουκιανός προετοίμαζε το "πάρτι στη Βουλιαγμένη" για τις 25 Ιουλίου 1983, πάνω από ένα χρόνο. Ο τύπος τότε το είχε χαρακτηρίσει με αρκετή δόση υπερβολής "Το Γούντστοκ της Ελλάδας".

25 Ιουλ 2024

Έλενα Ναθαναήλ και Γιώργος Κωνσταντίνου: Εκείνος ήταν 35 ετών και εκείνη 22 - Ο άγνωστος έρωτάς τους

51 χρόνια πριν: Ο μεγάλος έρωτας και η κοινή ζωή του ζευγαριού σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ασκληπιού.

Περισσότερα από

Stories

24 Ιουλ 2024

Πίτερ Σέλερς: Οι 4 γάμοι, ο έρωτας με την Σοφία Λόρεν και το έμφραγμα κατα την διάρκεια του σεξ

Ο επιθεωρητής Κλουζώ του "Ροζ Πάνθηρα", ο κατά λάθος καλεσμένος που... διέλυσε τα πάντα στο "Πάρτι", υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

24 Ιουλ 2024

Πριν 70 χρόνια, η Ρίκα Διαλυνά μαγεύει τα Μις Υφήλιος φορώντας δώρο της Σοφίας Βέμπο

Η σπάνια φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά από τα Μις Υφήλιος

23 Ιουλ 2024

Η αξέχαστη "Μπιμπί" είναι η Υβόν Σανσόν: Η καλλονή ηθοποιός που αναστάτωσε τη Φίνος Φιλμ

Το ρεπορτάζ της εποχής αναφέρει ότι ακόμα και οι τουαλέτες στα στούντιο γυρισμάτων ανακαινίστηκαν για χάρη της Σανσόν. H όμορφη σταρ απεβίωσε πριν 21 χρόνια 23 Ιουλίου 2003.

23 Ιουλ 2024

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήρε συνέντευξη από τη Ζωή Λάσκαρη

"Εμείς οι δύο δεν είχαμε ποτέ καμία αντιπαλότητα", είχε δηλώσει η εθνική μας σταρ που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα στις 23 Ιουλίου του 1996

23 Ιουλ 2024

Δημήτρης Λιαντίνης: H εξαφάνιση του ακαδημαϊκού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο 26 χρόνια πριν

Η ζωή του πιο πολυσυζητημένου νεοέλληνα στοχαστή, που η εξαφάνιση του συγκλόνισε το Πανελλήνιο το καλοκαίρι του 1998.

22 Ιουλ 2024

41 χρόνια πριν- Μίνα Αδαμάκη και Γιώργος Κιμούλης: Ο δεσμός των 5 χρόνων και ο γάμος που "ακυρώθηκε"

Μια άγνωστη ιστορία με "πρωταγωνιστές" την αγαπημένη μας Ειρήνη από τις Τρεις Χάριτες και τον Γιώργο Κιμούλη.

22 Ιουλ 2024

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

22 Ιουλ 2024

"Η ψυχή δεν είναι μια παχύσαρκη τραγουδίστρια ναϊτκλάμπ". Ο Τομ Ρόμπινς γράφει για την ψυχή

Απόσπασμα από το βιβλίου του Τομ Ρόμπινς, Villa Incognito. Ο πιο εγκεφαλικός παραμυθάς κλείνει σήμερα τα 92 του χρόνια. Και είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

21 Ιουλ 2024
20 Ιουλ 2024

Τα κρυφά μηνύματα του νέου βίντεο-κλιπ της Σάττι : "Αχ Θάλασσα"

Η Μαρίνα Σάττι συνεργάστηκε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το βίντεο-κλιπ του τελευταίου τραγουδιού του άλμπουμ της, ένα κομμάτι που μας έχει συγκινήσει πολύ.