ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα πολύ ιδιαίτερο, ελληνικό ξενοδοχείο στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα τoυ Tripadvisor

Ένα μικρό, στιλάτο ξενοδοχείο με μόλις 11 δωμάτια.

Ένα πολύ ιδιαίτερο, ελληνικό ξενοδοχείο στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα τoυ Tripadvisor

Eπί Τουρκοκρατίας, η περιοχή γύρω από το ερειπωµένο πλέον Καραβάν Σαράι ήταν γνωστή για τα πανδοχεία που φιλοξενούσαν ταξιδιώτες, ενώ στην πορεία εξελίχθηκαν σε εµπορικά κέντρα.

Στην εποχή µας, µια καθαρά outsider γειτονιά, πίσω από το Αλκαζάρ, δείχνει να αναβιώνει µε ψαγµένα, εναλλακτικά στέκια που χαίρουν ιδιαίτερης αισθητικής και άποψης και στρέφουν την πυξίδα µας σε αυτή τη γωνιά πάνω από την Εγνατία.

Κρυµµένο πίσω από το Χαµζά Μπέη Τζαµί (Αλκαζάρ), στη γειτονιά του ιστορικού πανδοχείου Καραβάν Σαράι, το Τhe Caravan ήρθε από πέρυσι να αναβιώσει τη φιλοξενία του τότε.

Μια καταπληκτική διάκριση έλαβε ένα από τα πιο ιδιαίτερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, καθώς το The Caravan B&B, κατέκτησε το βραβείο Travellers’ Choice 2018 στο Tripadvisor και βρέθηκε ανάμεσα στα 25 καλύτερα πανδοχεία.

Ένα πολύ ιδιαίτερο, ελληνικό ξενοδοχείο στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα τoυ Tripadvisor

Άλλωστε σ’ αυτό το new age bed & breakfast, που στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτήριο µε αέρα άλλης εποχής, όλη η φιλοσοφία στηρίζεται στο προσωποποιηµένο service.

Αυτό φαίνεται αµέσως από το handmade σπιτικό πρωινό του, µέχρι τη φιλική και ανεπιτήδευτη ατµόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου! Ιδιαιτέρως ξεχωριστή είναι η διακόσµησή του, ένα mix & match µοντέρνων και vintage στοιχείων µε αυθεντικά έπιπλα σε µια πολύχρωµη παλέτα που σε καλωσορίζει στο Τravel Café, στο ισόγειο, και συνεχίζει στο ίδιο µοτίβο και στους υπόλοιπους 4 ορόφους.

Η χαρακτηριστική κυκλική µαρµάρινη σκάλα οδηγεί στα 11 µοντέρνα δωµάτια (ανάµεσά τους και 1 family room) και τις 2 σουίτες του.

Άνετα και λειτουργικά, λουσµένα στο φυσικό φως, προσφέρουν στον ταξιδιώτη όλες τις σύγχρονες ανέσεις για ένα city break, ενώ κερδίζουν το ενδιαφέρον µε τα ιδιαίτερα φωτιστικά και τα tailor made έπιπλα.

Από €70-150.

Highlights

• Το χειροποίητο ελληνικό πρωινό µε ντόπια προϊόντα.
• Η σπάνια θέα από τη σουίτα στο εσωτερικό προαύλιο του Αλκαζάρ.
Το εσωτερικό αίθριο για τους καπνίζοντες.

Secret

Ο χώρος του πρωινού δίνεται δωρεάν για workshops και meetings!

Must try

Τη σπιτική λεµονάδα και τα παραδοσιακά λικέρ που σερβίρουν στο café! (08:00-22:00)

Info Ρέµπελου 1, Τ. 2313 062780, www.thecaravan.gr

Πηγή: travelstyle.gr

Read Next

02 Φεβ 2026

Οι Pet Shop Boys έρχονται στην Ελλάδα

Τέσσερα χρόνια μετά τη συναυλία τους στην Αθήνα, οι Pet Shop Boys επιστρέφουν για ένα ακόμη συναυλιακό ραντεβού με το ελληνικό κοινό.

02 Φεβ 2026

Grammys 2026 | Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

Ποιες προσωπικότητες από τον χώρο της μουσικής διακρίθηκαν στα Grammys 2026.

Περισσότερα από

Stories

31 Ιαν 2026

"Η τοξική γυναίκα" - Το ανεξήγητο ιατρικό μυστήριο της Gloria Ramirez

Ένα πραγματικό ιατρικό περιστατικό που ακόμα και σήμερα δεν έχει δοθεί οριστική απάντηση.

30 Ιαν 2026

#theaftertaste | Μία έκθεση για τους ανθρώπους της πόλης και ένα value for money εστιατόριο με γεύση από κάθε γωνιά της Ελλάδας

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

30 Ιαν 2026

Bridgerton | Ο απόλυτος οδηγός για το καστ και τους χαρακτήρες της 4ης σεζόν

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα νέα πρόσωπα και τα αγαπημένα που επιστρέφουν στη νέα σεζόν της ρομαντικής σειράς.

30 Ιαν 2026

Έργα του Sir Don McCullin παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το Athens Photo World, σε συνεργασία με το Xposure International Photography Festival, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον θρύλο του πολεμικού φωτορεπορτάζ, Sir Don McCullin, με την έκθεση Life, Death and Everything in Between.

30 Ιαν 2026

Μία κορυφαία γαστρονομική εμπειρία για μία μόνο βραδιά στο Tudor Hall Restaurant

Ο Chef Konstantin Filippou μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Αθήνα, υπογράφοντας για μία βραδιά το μενού του Tudor Hall Restaurant.

30 Ιαν 2026

Eat Chic | Τα πρώτα γαστρονομικά ραντεβού του Φεβρουαρίου έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Guests με αέρα Michelin και ιδιαίτερες συμπράξεις συγκροτούν τα πρώτα γαστρονομικά ραντεβού του δεύτερου μήνα του έτους.

29 Ιαν 2026

Η Απουσία του Παρόντος | Στην πρώτη ατομική έκθεση του Νίκου Κανόγλου, κάθε εικόνα λειτουργεί ως αποτύπωμα

Ο δραστήριος καλλιτέχνης παρουσιάζει το πρώτο του ολοκληρωμένο σύνολο έργων, με τα όρια ανάμεσα στην παρουσία και την απουσία να θολώνει.

29 Ιαν 2026

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση | Μετά τον Οιδίποδα, τι;

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση υποδέχεται τις Onassis Dance Days, δίνοντας κίνηση στον φετινό Φεβρουάριο.

29 Ιαν 2026

Το μεγάλο φινάλε της "Μεγάλης Χίμαιρας"

Η σειρά που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση ολοκληρώνει το τηλεοπτικό της ταξίδι.

29 Ιαν 2026

Ένα ενδιαφέρον μουσικό ραντεβού στο Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή

Η Μελίνα Παξινού και το κουαρτέτο της σε μία μελωδική βραδιά στο αμφιθέατρο του αγαπημένου μουσείου.