ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα ξενοδοχείο-τοπόσημο της Πλατείας Συντάγματος: Εστία τέχνης, πολιτισμού, φιλοξενίας και ιστορίας

Στην πιο ιστορική πλατεία της χώρας, το Athens Capital Hotel-MGallery άνοιξε τις πόρτες του την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Ένα ξενοδοχείο-τοπόσημο της Πλατείας Συντάγματος: Εστία τέχνης, πολιτισμού, φιλοξενίας και ιστορίας

Σε μια μοναδική τοποθεσία, στην Πλατεία Συντάγματος, την πιο ιστορική πλατεία της χώρας, το Athens Capital Hotel-MGallery, το πρώτο ξενοδοχείο της MGallery Hotel Collection του Ομίλου Accor στην Ελλάδα, άνοιξε τις πόρτες του την 1η Σεπτεμβρίου 2020. Ως μέλος της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. και ενταγμένο στο δίκτυο της Accor, το Athens Capital Hotel - MGallery έρχεται να συστήσει μια νέα, ιδιαίτερη φιλοσοφία φιλοξενίας στο ελληνικό κοινό.

Το νέο σημείο αναφοράς του ξενοδοχειακού χάρτη της Ελλάδας, αποτελεί μια σημαντική επένδυση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε., συμφερόντων του Ομίλου Λασκαρίδη, η οποία υλοποιήθηκε σε διάστημα μόλις δύο ετών. Σε αυτήν την κομβική στιγμή για την ελληνική φιλοξενία, το Athens Capital Hotel-MGallery αντανακλά την αισιοδοξία του Ομίλου για την ανάκαμψη της τουριστικής ανάπτυξης της Αθήνας, αλλά και την εμπιστοσύνη του στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και όσα αυτό έχει να προσφέρει.

Ένα ξενοδοχείο-τοπόσημο της Πλατείας Συντάγματος: Εστία τέχνης, πολιτισμού, φιλοξενίας και ιστορίας

Ένα τοπόσημο της Πλατείας Συντάγματος

Οι τοίχοι του Athens Capital Hotel-MGallery αντηχούν τη σύγχρονη ιστορία της πρωτεύουσας. Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ο Κώστας Κιτσίκης σχεδίασε το αρχικό κτήριο για να στεγάσει το 1959 το θρυλικό King’s Palace, ένα από τα σημαντικότερα ξενοδοχεία της πόλης, που φιλοξένησε την αθηναϊκή και διεθνή ελίτ για δεκαετίες. Εξήντα χρόνια αργότερα, το τοπόσημο της Πλατείας Συντάγματος αναγεννήθηκε ως Athens Capital Hotel-MGallery.

Με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτηρίου, της περιοχής και της αθηναϊκής αστικής αρχιτεκτονικής, η σχεδιαστική προσέγγιση των MTArchitects – Massouridis Theodoraki Architects συνδέει το παρελθόν με το παρόν διατηρώντας κλασικές και κομψές γραμμές, ενώ για την εσωτερική αρχιτεκτονική η MKV Design άντλησε έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική φύση και τη διαχρονικότητα της Τέχνης. Ο σχεδιασμός του φωτισμού του κτηρίου και όλων των χώρων του έγινε από τη Lighting Design International, από τις κορυφαίες του είδους της διεθνώς και τον Lighting Designer, Chris Lewis.

Ο κ. Τάσος Χωμενίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΜΨΑ Α.Ε., δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη ικανοποίηση και υπερηφάνεια, η ξενοδοχειακή οικογένεια της ΛΑΜΨΑ Α.Ε. παρουσιάζει το νέο μέλος της, το Athens Capital Hotel-MGallery. Είναι μία ξεχωριστή στιγμή για την Εταιρεία μας καθώς η λειτουργία του Athens Capital Hotel-MGallery συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζεται η νέα στρατηγική συνεργασία μας με τον Όμιλο Accor».

Εκ μέρους του Ομίλου Accor, o κ. Jean-Charles Delgado, COO της Accor Νότιας Ευρώπης, δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Accor το νέο Athens Capital Hotel - MGallery. Η νέα αυτή προσθήκη στον ξενοδοχειακό χάρτη της Ελλάδας σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. αποτελεί για εμάς σημείο αναφοράς σε μια γεωγραφική αγορά ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για τον Όμιλο».

Μοναδική εμπειρία διαμονής

Η διαχρονική αισθητική, η εκλεπτυσμένη διακόσμηση και οι υψηλού επιπέδου, προσωποποιημένες υπηρεσίες εγγυώνται μια συναρπαστική εμπειρία διαμονής στα 177 δωμάτια και σουίτες του Athens Capital Hotel-MGallery, αναδεικνύοντάς τα σε ιδανική επιλογή για όσους ταξιδεύουν είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για αναψυχή.

Η Τέχνη, που πρωταγωνιστεί σε όλο το φάσμα του ξενοδοχείου, μυεί στην πολιτιστική κληρονομιά της Αθήνας, με κάθε δωμάτιο και σουίτα να φιλοξενεί έναν πίνακα της ζωγράφου Σοφίας Πετροπούλου, όλοι μέρος ιδιωτικής συλλογής εμπνευσμένης από τις Κυκλαδίτικες γραμμές και το «Ελληνικό Φως». Ανάμεσα στις σουίτες ξεχωρίζει η Προεδρική Σουίτα, στον ένατο όροφο, με την εντυπωσιακά μεγάλη βεράντα και την πανοραμική θέα στην Αθήνα και τον Λόφο του Λυκαβηττού. Εδώ δεσπόζουν τρία έργα του Ρόστισλαβ Ρομανόφ τα οποία παραπέμπουν στη φύση της Ελλάδας μέσα από μια εξπρεσιονιστική γραφή.

Τέχνη και πολιτισμός

Η Τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των ξενοδοχείων της οικογένειας Λασκαρίδη καθώς και της MGallery Hotel Collection, και το Athens Capital Hotel-MGallery δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Μεγάλος πρωταγωνιστής το Mappemonde, ένα εμβληματικό έργο ζωής του σημαντικού Έλληνα γλύπτη Γεώργιου Λάππα. Η εντυπωσιακή εγκατάστασή του ξεκινά με το κεντρικό κομμάτι της σύνθεσης στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου, ενώ τα περίπου 3.000 κομμάτια που το απαρτίζουν διατρέχουν όλους τους ορόφους στο αίθριο του Athens Capital Hotel-MGallery. Το εν λόγω έργο, όπως και τα υπόλοιπα έργα τέχνης της συλλογής του ξενοδοχείου, προτάθηκε στην οικογένεια Λασκαρίδη και την MKV Design από την εικαστική σύμβουλο Μαρία Μιγάδη, ενώ τη σύλληψη της τοποθέτησής του είχε η Μαρία Βαφειάδη (MKV Design).

Σημαντικό μέρος της συλλογής του ξενοδοχείου βρίσκεται και στο Galerie Café αλλά και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους με έργα αναγνωρισμένων αλλά και ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως οι Γιάννης Μόραλης, Γιάννης Αδαμάκος, Σπύρος Βασιλείου, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Παναγιώτης Τέτσης, Ευγένιος Σπαθάρης, Στέφανος Νανόπουλος (ΝΑΝΟ), Γιάννης Σταύρου, Γιάννης Παπανελόπουλος, Τάσος Χώνιας, Χρήστος Μπαλούκος και Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης, ενώ ο Βαγγέλης Χουρσόγλου εμπνευσμένος από το Iconic Object του ξενοδοχείου δημιούργησε μικρά γλυπτά συνδυάζοντας το παραδοσιακό μοτίβο του Ακροκέραμου με την αισθητική και την τεχνική της street art.

H γεύση στο προσκήνιο

Πιστό στην αφοσίωση της MGallery Hotel Collection για εξαιρετικές γεύσεις και με επικεφαλής τον έμπειρο και καταξιωμένο chef Δημήτρη Μπούτσαλη, το Athens Capital Hotel-MGallery προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Στο επίπεδο του Lobby, το Galerie Café είναι μια πραγματική γκαλερί έργων Τέχνης με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ενώ τα τραπεζάκια της Πανεπιστήμιου και της Κριεζώτου είναι το απόλυτο new place-to-see-and-to-be-seen της πόλης. Στο MFlavours, το κεντρικό εστιατόριο, η ποιοτική πρώτη ύλη έχει τον κύριο λόγο με το μενού να ισορροπεί ανάμεσα στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

Το Mappemonde Bar & Lounge βρίσκεται στον δέκατο όροφο του Athens Capital Hotel - MGallery, ατενίζοντας τη ζωή της πόλης από ψηλά, καθώς προσφέρει μια θέα 360◦ με εναλλαγές από τη Βουλή, τον Λυκαβηττό, την Ακρόπολη έως και το νησί της Αίγινας. Η infinity pool σε συνδυασμό με την εκπληκτική θέα μαγεύει τον επισκέπτη και το μετατρέπει στον απόλυτο προορισμό δροσιάς για τις καλοκαιρινές μέρες.

Ακροκέραμο: Ένα σύμβολο της Αθήνας

Κάθε ξενοδοχείο της MGallery Hotel Collection διαθέτει το δικό του Iconic Object, ένα χαρακτηριστικό αντικείμενο που είναι στενά συνδεδεμένο με την πόλη που το φιλοξενεί και γίνεται μέρος της εμπειρίας του επισκέπτη. Το Iconic Object του Athens Capital Hotel - MGallery είναι το Ακροκέραμο, διακοσμητικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής της Νεοκλασικής Αθήνας που διατηρήθηκε μέσα στα χρόνια αποπνέοντας την αληθινή ομορφιά της πρωτεύουσας και συμβολίζοντας τη διαχρονική αξία της φιλοξενίας.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το 2020, σε μια σημαντική στιγμή για την ελληνική τουριστική βιομηχανία, το Athens Capital Hotel-MGallery καλωσορίζει Έλληνες και ξένους επισκέπτες στη νέα εποχή της φιλοξενίας.

mgallery.com | all.accor.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

Stories

20 Οκτ 2025

Οι 10 νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τώρα

Από τον Juergen Teller και τον Paolo Colombo έως τον Stanley Whitney και μία έκθεση φόρος - τιμής στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα εικαστικά ραντεβού του Οκτωβρίου είναι πολλά και σημαντικά.

18 Οκτ 2025

Ειρήνη Παππά: Με εντυπωσιακό grecian καφτάνι στα γυρίσματα ιταλικής ταινίας το 1971

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ειρήνης Παππά στο "Roma Bene".

18 Οκτ 2025

you are invited | Πρώτη ματιά στην έκθεση του θρυλικού φωτογράφου Juergen Teller στο Onassis Ready

Στον νέο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση, ο Juergen Teller στήνει τον δικό του φωτογραφικό κόμβο, προτάσσοντας την αλήθεια έναντι του αψεγάδιαστου.

17 Οκτ 2025

Γιατί οι γυναίκες σταυρώνουν τα πόδια τους χωρίς να το καταλαβαίνουν;

Τι λένε οι επιστήμονες για αυτή την ενστικτώδη κίνηση;

17 Οκτ 2025

Αποκλειστικό | Η ταινία ντεμπούτο της Charli XCX στη μεγάλη οθόνη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Η "Έκρηξη / Erupcja", μετά την παρουσίαση της σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται και στη χώρα μας κάνοντας πανελλήνια πρεμιέρα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

16 Οκτ 2025

Movie Review | After The Hunt: Η Julia Roberts επιστρέφει πιο ώριμη, γοητευτική και αινιγματική από ποτέ

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα κινηματογραφική σύμπραξη της Julia Roberts με τον Luca Guadagnino.

16 Οκτ 2025

Καποδίστριας | Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης υπογράφει μία ταινία αφιερωμένη στον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη.

16 Οκτ 2025

31 χρόνια πριν: Το νυφικό της Ελένης Ράντου που έγραψε ιστορία στον γάμο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ένα νυφικό, ένα χαμόγελο και μια ιστορία αγάπης που άντεξε στον χρόνο.