ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εντυπωσιακό έμβλημα: Οι πρώτες εικόνες από το νοσοκομείο της Κομοτηνής που σχεδίασε ο Ρέντσο Πιάνο

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας σε ένα εντυπωσιακό πρότζεκτ που θα αντικαταστήσει τις υπάρχουσες υποδομές και θα λειτουργήσει ως πρότυπο.

Εντυπωσιακό έμβλημα: Οι πρώτες εικόνες από το νοσοκομείο της Κομοτηνής που σχεδίασε ο Ρέντσο Πιάνο

Η εμπειρία της νοσηλείας είναι ούτως ή άλλως μια δοκιμασία για τους ασθενείς και τους συγγενείς τους. Ωστόσο πολλές νοσοκομειακές υποδομές της χώρας μέχρι τώρα δεν έδιναν έμφαση στη δημιουργία ενός ευχάριστου και απόλυτα λειτουργικού περιβάλλοντος, που όχι απλώς την κάνει ευκολότερη αλλά μπορεί να επιταχύνει και τη διαδικασία της ανάρρωσης. Αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει, και δεν φαίνεται να υπάρχει αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα από το νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής, που σχεδιάστηκε από τον Ρέντσο Πιάνο. Τον Ιταλό αρχιτέκτονα ο οποίος έχει υπογράψει, μεταξύ άλλων, το Κέντρο Ζορζ Πομπιντού στο Παρίσι, αλλά και το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο αρχιτέκτονας μόλις έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες-αναπαραστάσεις του πώς θα είναι στην τελική μορφή του το νοσοκομείο, το οποίο θα αντικαταστήσει «τις υφιστάμενες κατακερματισμένες υποδομές σε νέο οικόπεδο εκτός της πόλης», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιδρύματος και «θα εξοπλιστεί με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό κορυφαίας τεχνολογίας, παρέχοντας τα απαραίτητα εργαλεία στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και κατ' επέκταση υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς».

Εντυπωσιακό έμβλημα: Οι πρώτες εικόνες από το νοσοκομείο της Κομοτηνής που σχεδίασε ο Ρέντσο Πιάνο
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο Ρέντσο Πιάνο μόλις έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες-αναπαραστάσεις του πώς θα είναι στην τελική μορφή του το νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής, το οποίο θα αντικαταστήσει «τις υφιστάμενες κατακερματισμένες υποδομές σε νέο οικόπεδο εκτός της πόλης».

Επίσης από τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής «το νοσοκομείο θα περιβάλλεται από ένα πυκνό δάσος, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι ασθενείς και οι συγγενείς των ασθενών κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους, αποσκοπώντας στη βελτίωση της θεραπευτικής διαδικασίας. Δεν θα υπάρχουν παρά μόνο μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια νοσηλείας, με ανεμπόδιστη θέα προς το δάσος, ενώ για τις αίθουσες χειρουργείων έχουν προβλεφθεί μεγάλα ανοίγματα, στραμμένα προς το πάρκο, επιτρέποντας τη διέλευση φυσικού φωτός».

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2024 και θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα του Νομού Ροδόπης, τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά. Υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του για την Υγεία του, η οποία ξεπερνά συνολικά τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

«Δεν θα υπάρχουν παρά μόνο μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια νοσηλείας, με ανεμπόδιστη θέα προς το δάσος, ενώ για τις αίθουσες χειρουργείων έχουν προβλεφθεί μεγάλα ανοίγματα, στραμμένα προς το πάρκο, επιτρέποντας τη διέλευση φυσικού φωτός».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το νοσοκομείο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.

Περισσότερα από

Stories

16 Ιαν 2026

Μαίρη Αρώνη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον 22χρονο Τάσο Χαλκιά πριν από 51 χρόνια

Η Μαίρη Αρώνη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με τον Τάσο Χαλκιά.

16 Ιαν 2026

Athens Photo World | Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επιστρέφει

Για ακόμα μία χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.

15 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Ένα απαγορευμένο πάθος γεννιέται στο νέο επεισόδιο της σειράς

Τι θα συμβεί στο τέταρτο επεισόδιο της Μεγάλης Χίμαιρας.

15 Ιαν 2026

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού αυτόν τον Ιανουάριο στην πόλη

Η εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας υποδέχεται το καινούριο έτος με ραντεβού που συνδυάζουν εκλεκτή γεύση και εξαιρετικό κρασί.

15 Ιαν 2026

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

14 Ιαν 2026

Άμνετ | Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία;

Η βραβευμένη με Όσκαρ Chloé Zhao σκηνοθετεί την Jessie Buckley και τον Paul Mescal στην ιστορία που ενέπνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

14 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο "1984" του George Orwell

Στην παράσταση, o ηθοποιός-performer υποδύεται όλους τους ρόλους της ιστορίας, έχοντας μαζί του επί σκηνής μόλισ τέσσερις μουσικούς.

13 Ιαν 2026

Εικαστική επιστροφή | Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας

Τα πρώτα νέα εικαστικά ραντεβού της καινούριας χρονιάς.

13 Ιαν 2026

Το "Grease The Musical" έρχεται από το Λονδίνο στην Αθήνα για τέσσερις μόνο παραστάσεις

Η σκηνή του Christmas Theater μετατρέπεται σε ένα εκρηκτικό dancefloor με πολύ γέλιο, λίγο δράμα, τρελό φλερτ.