ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δυο πολίστες φιλιούνται στο στόμα και η L'Equipe «ξορκίζει» την ομοφοβία

«Αγκάλιασε όποιον θέλεις». Πόσο πιο αυτονόητο;

Δυο πολίστες φιλιούνται στο στόμα και η L'Equipe «ξορκίζει» την ομοφοβία

Ηχηρό μήνυμα εναντίον της ομοφοβίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και των στερεοτύπων στέλνει με το σημερινό της εξώφυλλο η L'Equipe. Σε αυτό απεικονίζονται δυο πολίστες βουτηγμένοι στα νερά της πισίνας, που έχουν φορέσει τα σκουφάκια τους, κρατάνε μια μπάλα και φιλιούνται στο στόμα. Ο δε τίτλος της γαλλικής εφημερίδας καθ΄όλα χαρακτηριστικός. «Αγκάλιασε όποιον θέλεις».

Η ειδική έκδοση του ιστορικού εντύπου είναι αφιερωμένη στο ζήτημα της ομοφοβίας στον χώρο του αθλητισμού και η επίμαχη φωτογραφία ήδη έχει γίνει βάιραλ. Το στιγμιότυπο αντλεί έμπνευση από παλιότερη ανάλογη πόζα δυο παικτών του ράγκμπι σε τεύχος του ιταλικού αθλητικού περιοδικού Sportweek, το 2015.

Οι πρωταγωνιστές του ασπασμού του πρωτοσέλιδου της L'Equipe είναι οι ηθοποιοί Adrien Leongue και Cédric Le Gallo, που πρωταγωνιστούν στην ταινία «Les Crevettes Pailletées». Ένα φιλμ που αφηγείται την ιστορία ενός πρώην Ολυμπιονίκη, ο οποίος λόγω των ομοφοβικών χαρακτηρισμών του, «τιμωρείται» να προπονήσει μια ομάδα πόλο από ομοφυλόφιλους παίκτες, που αγωνίζονται για την πρωτιά στα Gay Games. Υπεύθυνος για το χαρακτηριστικό καρέ είναι ο Ολλανδο-Βραζιλιάνος φωτογράφος ο Roberto Frankenberg, που πάτησε το κουμπί της μηχανής του σε μια πισίνα στο Παρίσι, βάζοντας με τον τρόπο του ένα ακόμα λιθαράκι στο γκρέμισμα των παγιωμένων ερωτικών προτύπων και το δικαίωμα της επιλογής του καθενός να διαλέγει τον σεξουαλικό του παρτενέρ ελεύθερα και δίχως φόβο.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram.

Read Next

17 Ιαν 2026

Η πτήση-φάντασμα που "πάγωσε" την Αθήνα: Το μοιραίο λάθος που σκότωσε 121 ανθρώπους

Ένα λάθος μετέτρεψε μια συνηθισμένη πτήση σε μία από τις πιο φρικτές αεροπορικές τραγωδίες.

16 Ιαν 2026

#theaftertaste | Ένα θεατρικό "Κρυφτό" κι ένα ταξίδι από τη Νάπολη έως τα νότια προάστια της Αθήνας

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

Περισσότερα από

Stories

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.

16 Ιαν 2026

Μαίρη Αρώνη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον 22χρονο Τάσο Χαλκιά πριν από 51 χρόνια

Η Μαίρη Αρώνη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με τον Τάσο Χαλκιά.

16 Ιαν 2026

Athens Photo World | Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επιστρέφει

Για ακόμα μία χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.

15 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Ένα απαγορευμένο πάθος γεννιέται στο νέο επεισόδιο της σειράς

Τι θα συμβεί στο τέταρτο επεισόδιο της Μεγάλης Χίμαιρας.

15 Ιαν 2026

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού αυτόν τον Ιανουάριο στην πόλη

Η εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας υποδέχεται το καινούριο έτος με ραντεβού που συνδυάζουν εκλεκτή γεύση και εξαιρετικό κρασί.

15 Ιαν 2026

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

14 Ιαν 2026

Άμνετ | Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία;

Η βραβευμένη με Όσκαρ Chloé Zhao σκηνοθετεί την Jessie Buckley και τον Paul Mescal στην ιστορία που ενέπνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

14 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο "1984" του George Orwell

Στην παράσταση, o ηθοποιός-performer υποδύεται όλους τους ρόλους της ιστορίας, έχοντας μαζί του επί σκηνής μόλισ τέσσερις μουσικούς.