ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δύο αδέρφια που λάτρευαν τα μπισκότα έφτιαξαν το πιο λαχταριστό μπισκοτάδικο του κέντρου

Μιλάμε για το I Cake You, στον αριθμό 42 της οδού Θεμιστοκλέους, βεβαίως βεβαίως.

Δύο αδέρφια που λάτρευαν τα μπισκότα έφτιαξαν το πιο λαχταριστό μπισκοτάδικο του κέντρου

-Ναι, γεια σας. Με κάποιον υπεύθυνο θα ήθελα να μιλήσω. Από το womantoc τηλεφωνώ.

-Γεια! Ο Αποστόλης είμαι.

-Γεια σου Αποστόλη. Πες μου για το I Cake You. Πως ξεκίνησαν όλα;

«Λοιπόν, όλα ξεκίνησαν μετά από την λαχτάρα μου να φτιάξω κάτι φανταστικά μπισκότα με φυστικοβούτυρο, που έτρωγα στο Λονδίνο, όσο σπούδαζα και όταν γύρισα στην Αθήνα, δεν έβρισκα πουθενά, γιατί δεν υπήρχαν. Μετά από πειραματισμούς πέτυχα διάνα μια γεύση, η οποία έμοιαζε και δεν έμοιαζε, όμως ταυτόχρονα ήταν τελείως δικιά μου» εξηγεί ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών, ο οποίος επικοινωνεί με την διαυγή αμεσότητα που του έχει χαρίσει η «τρέλα» για αυτό που κάνει.

Δύο αδέρφια που λάτρευαν τα μπισκότα έφτιαξαν το πιο λαχταριστό μπισκοτάδικο του κέντρου
«Λοιπόν, όλα ξεκίνησαν μετά από την λαχτάρα μου να φτιάξω κάτι φανταστικά μπισκότα με Reese’s Puffs, που έτρωγα στο Λονδίνο».
Ο Αποστόλης και ο Πέτρος Μπόγρης άνοιξαν το μοσχοβολιστό χώρο τους, στα Εξάρχεια, αρχές του 2018, αλλά σε χρόνο ντετέ έγινε viral.

Ο Αποστόλης και ο Πέτρος Μπόγρης άνοιξαν το μοσχοβολιστό χώρο τους, στα Εξάρχεια, αρχές του 2018, αλλά σε χρόνο ντετέ έγινε viral. Ούτε οι ίδιοι δεν κατάλαβαν πώς. «Ήμουν πολύ αισιόδοξος» λέει ο Αποστόλης «αλλά αυτό που έγινε δεν το περίμενα. Μετά το δημοσίευμα της Athens Voice, που το έγραψε πρώτη, μαθεύτηκε και με κάποιο τρόπο κατάφερε να περάσει από στόμα σε στόμα. Ο κόσμος το αγάπησε, έχει ήδη αποκτήσει μόνιμους πελάτες, ενώ αυτό που μου αρέσει πιο πολύ από όλα τα καλά σχόλια που ακούω, είναι όταν μου λένε ότι όσα διάβασαν για την ποιότητα των μπισκότων, ισχύουν και με το παραπάνω» συνεχίζει.

Η αλήθεια είναι ότι κι εμείς το μάθαμε από μία φίλη-γυριστρούλα -αυτή μαθαίνει τα πάντα πριν ακόμα συμβούν. Ο Αποστόλης μιλάει με ενθουσιασμό και όρεξη, φαντάζομαι με τον ίδιο τρόπο φτιάχνει και τα καλούδια του. «Δε θέλαμε να δώσουμε ένα όνομα που να παραπέμπει απευθείας στα μπισκότα. Το I Cake You έχει ευθεία σύνδεση με ό,τι βγαίνει από φούρνο» διευκρινίζει.

«Δε θέλαμε να δώσουμε ένα όνομα που να παραπέμπει απευθείας στα μπισκότα. Το I Cake You έχει ευθεία σύνδεση με ό,τι βγαίνει από φούρνο» διευκρινίζει.
Ο Αποστόλης ζυμώνει τα γλυκά και ο Πέτρος, ως μάγειρας, φτιάχνει τις αλμυρές πίτες.

Μα, και η ερμηνεία της λέξης μπισκότο, στο λεξικό, αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει: «Το μπισκότο είναι γλύκισμα από ζύμη διαμορφωμένη σε μικρά και λεπτά κομμάτια, τα οποία ψήνονται καλά στο φούρνο, ώστε να γίνουν τραγανά. Τα μπισκότα μπορεί να είναι γλυκά, αλμυρά, γεμιστά κλπ.». Ο Αποστόλης ζυμώνει τα γλυκά και ο Πέτρος, ως μάγειρας, φτιάχνει τις αλμυρές πίτες. «Αυτή την κοτόπιτα θα μπορούσε να τη φτιάξει μόνο η μαμά σου! Αν δεν μπορεί, don't worry, την φτιάχνουμε εμείς» γράφει η λεζάντα πάνω από τη λιμπιστική πίτα, στο ποστ της σελίδας τους στο φέισμπουκ και πείθει. Ξεκάθαρα πείθει. Δείτε και μόνοι σας: I Cake You

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.