ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Δώστε αίμα για δώρο»: Η έκκληση του Μικρούτσικου και μια μεγάλη συναυλία γι' αυτόν στο Μέγαρο

Ενώ ο συνθέτης απευθύνει έκκληση μέσω του Facebook για αιμοδότες, ερμηνευτές και δημιουργοί οργανώνουν ένα τρυφερό αφιέρωμα στα τραγούδια του.

«Δώστε αίμα για δώρο»: Η έκκληση του Μικρούτσικου και μια μεγάλη συναυλία γι' αυτόν στο Μέγαρο

Ο Θάνος Μικρούτσικος, καθώς συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια στον καρκίνο στο νοσοκομείο, έκανε μια ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook προτείνοντας στον κόσμο να κάνει στις φετινές γιορτές ένα διαφορετικό δώρο. Συγκεκριμένα, γράφει:

«Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες».

Δείτε την ανάρτηση:

Μια συναυλία προς τιμή του

Στο μεταξύ, αγαπημένοι δημιουργοί και ερμηνευτές οργανώνουν μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στα τραγούδια του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αποφάσισαν έτσι να στείλουν τις δικές τους ευχές στον συνθέτη νέοι και παλιοί φίλοι του που ερμήνευσαν τα τραγούδια του και τα έκαναν δικά τους. Μια συναυλία για τον δύσκολο αγώνα του, με τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Χρήστο Θηβαίο, τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Γιώργο Μεράντζα, τον Μανώλη Μητσιά, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Μίλτο Πασχαλίδη, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Αποσπάσματα από τη βιογραφία του Θάνου Μικρούτσικου θα διαβάσει ο Οδυσσέας Ιωάννου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς έχει αναλάβει ο Θύμιος Παπαδόπουλος. Συμμετέχει 8μελής ορχήστρα.

Info

Η προπώληση αρχίζει την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου. Συμπαραγωγή: Γέφυρα Πολιτισμού 440 – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τιμές εισιτηρίων: 12 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι). 15 € (Ε΄ Ζώνη). 25 € (Δ΄ Ζώνη). 30 € (Γ΄ Ζώνη). 35 € (Β΄ Ζώνη). 40 € (Α΄ Ζώνη). 50 € (Διακεκριμένη Ζώνη). Eισιτήρια: τηλ. 210 7282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

03 Φεβ 2026

Οι παραστάσεις που θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Σημαντικοί σκηνοθέτες και Έλληνες δημιουργοί, κλασικά έργα και μία παράσταση χορού συνθέτουν το πρώτο πρόγραμμα του Μιχαήλ Μαρμαρινού για το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

02 Φεβ 2026

Οι Pet Shop Boys έρχονται στην Ελλάδα

Τέσσερα χρόνια μετά τη συναυλία τους στην Αθήνα, οι Pet Shop Boys επιστρέφουν για ένα ακόμη συναυλιακό ραντεβού με το ελληνικό κοινό.

Περισσότερα από

Stories

02 Φεβ 2026

Grammys 2026 | Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

Ποιες προσωπικότητες από τον χώρο της μουσικής διακρίθηκαν στα Grammys 2026.

31 Ιαν 2026

"Η τοξική γυναίκα" - Το ανεξήγητο ιατρικό μυστήριο της Gloria Ramirez

Ένα πραγματικό ιατρικό περιστατικό που ακόμα και σήμερα δεν έχει δοθεί οριστική απάντηση.

30 Ιαν 2026

#theaftertaste | Μία έκθεση για τους ανθρώπους της πόλης και ένα value for money εστιατόριο με γεύση από κάθε γωνιά της Ελλάδας

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

30 Ιαν 2026

Bridgerton | Ο απόλυτος οδηγός για το καστ και τους χαρακτήρες της 4ης σεζόν

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα νέα πρόσωπα και τα αγαπημένα που επιστρέφουν στη νέα σεζόν της ρομαντικής σειράς.

30 Ιαν 2026

Έργα του Sir Don McCullin παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το Athens Photo World, σε συνεργασία με το Xposure International Photography Festival, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον θρύλο του πολεμικού φωτορεπορτάζ, Sir Don McCullin, με την έκθεση Life, Death and Everything in Between.

30 Ιαν 2026

Μία κορυφαία γαστρονομική εμπειρία για μία μόνο βραδιά στο Tudor Hall Restaurant

Ο Chef Konstantin Filippou μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Αθήνα, υπογράφοντας για μία βραδιά το μενού του Tudor Hall Restaurant.

30 Ιαν 2026

Eat Chic | Τα πρώτα γαστρονομικά ραντεβού του Φεβρουαρίου έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Guests με αέρα Michelin και ιδιαίτερες συμπράξεις συγκροτούν τα πρώτα γαστρονομικά ραντεβού του δεύτερου μήνα του έτους.

29 Ιαν 2026

Η Απουσία του Παρόντος | Στην πρώτη ατομική έκθεση του Νίκου Κανόγλου, κάθε εικόνα λειτουργεί ως αποτύπωμα

Ο δραστήριος καλλιτέχνης παρουσιάζει το πρώτο του ολοκληρωμένο σύνολο έργων, με τα όρια ανάμεσα στην παρουσία και την απουσία να θολώνει.

29 Ιαν 2026

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση | Μετά τον Οιδίποδα, τι;

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση υποδέχεται τις Onassis Dance Days, δίνοντας κίνηση στον φετινό Φεβρουάριο.

29 Ιαν 2026

Το μεγάλο φινάλε της "Μεγάλης Χίμαιρας"

Η σειρά που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση ολοκληρώνει το τηλεοπτικό της ταξίδι.