ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Διατροφή και Εγκυμοσύνη»: Οι συμβουλές δύο κορυφαίων επιστημόνων

Ο γυναικολόγος Στέφανος Χανδακάς και η ιατρός-βιοπαθολόγος Μαρία Ψωμά, μοιράζονται με τους αναγνώστες πολύτιμες συμβουλές.

«Διατροφή και Εγκυμοσύνη»: Οι συμβουλές δύο κορυφαίων επιστημόνων

Η μεγαλύτερη ίσως αλλαγή στη ζωή μιας γυναίκας, είναι αυτή που ξεκινάει από το πρώτο θετικό τεστ εγκυμοσύνης. Άγχος, ανυπομονησία και πολλές ερωτήσεις κυριεύουν όλες τις μέλλουσες μητέρες, μιας και το ταξίδι αυτό, μπορεί να είναι το πιο όμορφο, είναι όμως παράλληλα και το πιο αγχωτικό. Η διατροφή μάλιστα, είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολεί ιδιαίτερα την εγκυμονούσα, προκειμένου το παιδί της να γεννηθεί υγιές και δυνατό.

Η διατροφή μάλιστα, είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολεί ιδιαίτερα την εγκυμονούσα, προκειμένου το παιδί της να γεννηθεί υγιές και δυνατό.

Το βιβλίο «Διατροφή και Εγκυμοσύνη» το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Φερενίκη, έχει ως βασικό σκοπό να ενημερώσει και να καθησυχάσει τη μέλλουσα μητέρα, σε ό, τι αφορά στη διατροφή της τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης αλλά και τους μήνες της λοχείας. Δύο κορυφαίοι επιστήμονες, έκαστος στο τομέα του, ο γυναικολόγος Στέφανος Χανδακάς και η ιατρός-βιοπαθολόγος Μαρία Ψωμά, μοιράζονται με τους αναγνώστες πολύτιμες συμβουλές σ’ έναν ευσύνοπτο και εικονογραφημένο οδηγό εγκυμοσύνης.

Δύο κορυφαίοι επιστήμονες, έκαστος στο τομέα του, ο γυναικολόγος Στέφανος Χανδακάς και η ιατρός-βιοπαθολόγος Μαρία Ψωμά, μοιράζονται με τους αναγνώστες πολύτιμες συμβουλές σ’ έναν ευσύνοπτο και εικονογραφημένο οδηγό εγκυμοσύνης.

«Διατροφή και Εγκυμοσύνη»: Οι συμβουλές δύο κορυφαίων επιστημόνων

Μαρία Ψωμά

Η ιατρός-βιοπαθολόγος Μαρία-Ψωμά αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στην βιοπαθολογία-μικροβιολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Π.Γ.Ν.Α. “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ”.

Παράλληλα με την ειδικότητά της, εργάστηκε στην Πανεπιστημιακή Έδρα της Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών από όπου απέκτησε τη Διδακτορική Διατριβή με Άριστα. Ακολούθως ειδικεύτηκε στην “Ιατρική και Χειρουργική της Παχυσαρκίας” στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου τού Παρισιού ( Paris VI ), από όπου και αποκτά το Μεταπτυχιακό της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η μοναδική Ευρωπαία ανάμεσα σε Γάλλους συναδέλφους που απέκτησε το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό.

Το «Διατροφή και Εγκυμοσύνη» δεν είναι το πρώτο της βιβλίο μιας και έχει γράψει ακόμα το «Αδύνατη για Πάντα – είναι επιλογή» και το «Τρώω Ελληνικά και Αδυνατίζω».

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.