ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δεν είχαν ξαναδεί αυτή την εικόνα: Ένας μαύρος κύκνος ανάμεσα στα ροζ φλαμίνγκο στη Λάρνακα

Η Αλυκή όπου εντοπίστηκε ο «επισκέπτης» έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενος βιότοπος.

Δεν είχαν ξαναδεί αυτή την εικόνα: Ένας μαύρος κύκνος ανάμεσα στα ροζ φλαμίνγκο στη Λάρνακα

Κάποιες από τις εικόνες θυμίζουν έργα ζωγραφικής αλλά είναι φωτογραφίες από την Αλυκή της Λάρνακας, έναν προστατευόμενο βιότοπο της Κύπρου. Ένας μαύρος κύκνος ξεχωρίζει ανάμεσα στα ροζ φλαμίνγκο της λίμνης. Είναι η πρώτη φορά που οι επισκέπτες της ήρθαν αντιμέτωποι με ένα τέτοιο θέαμα - αν και πέρυσι στην περιοχή είχε κάνει την εμφάνισή του ένα μαύρο φλαμίνγκο.

Η Αλυκή στη Λάρνακα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Κύπρου, έκτασης 2,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το 1997 ανακηρύχθηκε προστατευόμενη περιοχή βάσει της κυπριακής νομοθεσίας περί Προστασίας και Διαχείρισης της Φύσης και της Άγριας Ζωής και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τους οικοτόπους και έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.

Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους βιότοπους στην Ευρώπη για υδρόβια πτηνά, όπως για τα χιλιάδες φλαμίνγκο που καταφεύγουν εκεί στη διάρκεια του χειμώνα, για αγριόπαπιες και άλλα πτηνά που κάνουν στην Αλυκή μια ενδιάμεση στάση στα μεταναστευτικά ταξίδια τους. Μέσα από την περιοχή της λίμνης περνά ένα μονοπάτι της φύσης, το οποίο έχει μήκος 4 χιλιόμετρα και οδηγεί μέχρι το παλιό Υδραγωγείο των Καμάρων. Κατά μήκος της διαδρομής παρέχονται πληροφορίες για τη χλωρίδα της περιοχής, όπως είναι τα δέντρα, οι θάμνοι και τα λουλούδια. Υπάρχουν επίσης παγκάκια σε κάποια σημεία της διαδρομής, καθιστώντας την ιδιαίτερα δημοφιλή για τους περιπατητές και τους λάτρεις του τζόκινγκ.

Δείτε τις φωτογραφίες με τον μαύρο κύκνο:

Δεν είχαν ξαναδεί αυτή την εικόνα: Ένας μαύρος κύκνος ανάμεσα στα ροζ φλαμίνγκο στη Λάρνακα

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

*Με στοιχεία από reporter.com.cy και visitcyprus.com

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.