ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έλεν Μίρεν : "Δεν είχα τίποτα εναντίον του γάμου, απλά δεν ήταν ποτέ του γούστου μου, σαν τα παντζάρια"

"Παντρευτήκαμε γιατί καταλάβαμε ότι θα ήμασταν για πάντα μαζί": Η άγνωστη ιστορία της 36χρονης σχέσης της Έλεν Μίρεν και του συζύγου της, Τέιλορ Χάκφορντ.

Την ιστορία του γάμου τους, που το ζευγάρι έχει κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, παρόλο που είναι παντρεμένοι από το 1997.

Ο Χάκφορντ, Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός που μεταξύ άλλων έχει υπογράψει την οσκαρική ταινία "Ray", για τη ζωή του θρυλικού μουσικού Ρέι Τσαρλς, γνωρίστηκε με την οσκαρική ηθοποιό το 1985, όταν τη σκηνοθετούσε στην ταινία "Λευκές Νύχτες". Ο σκηνοθέτης μετρούσε ήδη δύο γάμους, από τους οποίους είχε αποκτήσει δύο γιους, ενώ η ηθοποιός δεν είχε παντρευτεί μέχρι τότε.

Η πρώτη τους συνάντηση μάλιστα, στην οντισιόν, δεν πήγε πολύ καλά. Η Μίρεν ήταν ψυχρή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χάκφορντ. "Ήταν ένας παράξενος τρόπος να τη γνωρίσεις, γιατί είναι αξιαγάπητος άνθρωπος" θυμάται σήμερα ο σκηνοθέτης. "Αλλά δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα της".

Επισημοποίησαν τη δική τους σχέση μετά από 11 χρόνια, καθώς μέχρι τότε η Μίρεν δήλωνε ότι δεν ήθελε ποτέ να παντρευτεί. Σε μια μεταγενέστερη συνέντευξή της, εξηγούσε τη μεταστροφή της: "Είχα επιλέξει πολύ συνειδητά τη δουλειά μου αντί για τις σχέσεις, τη στιγμή που γνώρισα τον Τέιλορ. Τότε ήμουν 38 ετών, σε αρκετά μεγάλη ηλικία. Τελικά παντρευτήκαμε γιατί συνειδητοποιήσαμε ότι θα ήμασταν μαζί για πάντα. Για νομικούς λόγους, παρά για οτιδήποτε άλλο. Ανέκαθεν έλεγα ότι δεν είχα τίποτα εναντίον του γάμου, απλά δεν ήταν ποτέ του γούστου μου, σαν τα παντζάρια".

"Είχα επιλέξει πολύ συνειδητά τη δουλειά μου αντί για τις σχέσεις, τη στιγμή που γνώρισα τον Τέιλορ. Τότε ήμουν 38 ετών, σε αρκετά μεγάλη ηλικία"

Μιλώντας πιο πρόσφατα, στην εκπομπή Today, για τη σχέση της με τον Τέιλορ, η Μίρεν αστειεύτηκε με το γνωστό, απολαυστικό πνεύμα της: "Δεν μου έχουν απομείνει και πάρα πολλά χρόνια ζωής, έτσι; Οπότε το καλό που μας θέλω, ο Τέιλορ να είναι η αγάπη της ζωής μου".

Εκ των υστέρων πάντως, η Μίρεν θεωρεί πλεονέκτημα το γεγονός ότι δεν γνώρισε το σύζυγό της νωρίτερα: "Το μεγάλο πλεονέκτημα του να βρίσκεις τον σύντροφό σου αργότερα στη ζωή είναι ότι αναγνωρίζεις πως είναι ο σύντροφός σου. Αναγνωρίζεις τη συντροφικότητα στη σχέση, όπως και την αγάπη και το πάθος και όλα τα άλλα συναισθήματα".

Δείτε τους να μιλούν, σε παλαιότερη συνέντευξη, για μια σπάνια κινηματογραφική συνεργασία τους:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Photo: EPA PHOTO AFPI/LUCY NICHOLSON

Read Next

14 Οκτ 2025

Τζοκόντα | Πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Το αριστούργημα του Αμίλκαρε Πονκιέλλι θα παρουσιαστεί σε περιορισμένο αριθμό στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

14 Οκτ 2025

Η αμίμητη Diane Keaton μέσα από 5 καθοριστικές ταινίες

Μια λίστα τίτλων που αποδεικνύουν γιατί δε θα υπάρξει καμία άλλη ηθοποιός σαν την οσκαρική Αμερικανίδα.

Περισσότερα από

Stories

14 Οκτ 2025

Τι ακριβώς "μαγειρεύει" ο Σωτήρης Κοντιζάς στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης;

Η σύμπραξη του δημοφιλούς σεφ με την Αγορά του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

14 Οκτ 2025

Kiss Of The Spider Woman | Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία με τη Jennifer Lopez στην Ελλάδα;

Το φιλί της γυναίκας αράχνης κάνει πρεμιέρα και στη χώρα μας.

14 Οκτ 2025

Eat Chic | 5 γαστρονομικά ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε τον Οκτώβριο στην Αθήνα

Οι πρώτες γαστρονομικές συμπράξεις του φθινοπώρου κλείνουν το μάτι στο brunch, το lunch, αλλά και τα dinners μας.

13 Οκτ 2025

Ένας φτερωτός ταύρος στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Ακρόπολης

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της τριλογίας "Michael Rakowitz & Ancient Cultures", μια γλυπτική εγκατάσταση με τίτλο "Lamassu of Nineveh" στον χώρο του Μουσείου.

13 Οκτ 2025

Ένα νέο πορτρέτο της Μαρίας Καλλάς τοποθετείται στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο

Η δωρεά του ζωγράφου και χαράκτη Μάνου Ιωαννίδη στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο.

13 Οκτ 2025

Κωνσταντίνος & Αμαλία Καραμανλή: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο στο διαμέρισμά τους στο Κολωνάκι

Η πρώτη σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αμαλία σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

11 Οκτ 2025

Claudia Schiffer & David Copperfield: Ο πιο πολυσυζητημένος έρωτας των ’90s και ο "μαγικός" τους γάμος

O έρωτας που ξεκίνησε στη σκηνή και άφησε το δικό του αποτύπωμα στη δεκαετία του ’90.

10 Οκτ 2025

Movie Review | Roofman: Ένας Έντιμος Κλέφτης ή απλώς ένας ληστής με καλή ψυχή

O L.A. Correspondent του Harper's Bazaar Greece, George Satsidis, γράφει για το Roofman, τη νέα ταινία με πρωταγωνιστές τον Channing Tatum και την Kirsten Dunst.

10 Οκτ 2025

Murmuration στο Ηρώδειο | Η βραδιά που τα σώματα έγιναν ποίηση

Πενήντα σώματα, ένα συγχρονισμός, αέρας γεμάτος κίνηση. Το Murmuration ταξίδεψε χτες το βράδυ το Ηρώδειο σ' έναν ονειρικό κόσμο ακρίβειας, φωτός και μαγείας.

10 Οκτ 2025

Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ | Η εμβληματική ταινία για πρώτη φορά στην αθηναϊκή θεατρική σκηνή

Σε ποιο θέατρο θα δούμε την παράσταση, η οποία βασίζεται στο αριστούργημα του Steven King.