ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

Μπορεί η παιδοφιλία το 2022 να είναι μία πράξη επαίσχυντη, αξιόποινη και καταδικαστέα - βασικά θα θέλαμε να είναι και ανύπαρκτη αλλά δυστυχώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμα - αλλά στο παλιό, τίμιο Χόλιγουντ, όπου η θέση της γυναίκας ήταν πάντα κατώτερη του άντρα, το να έχει ένας ενήλικας σχέσεις με μία ανήλικη ήταν κάτι εντελώς φυσιολογικό!

Η λάμψη, η δόξα και η φήμη, θάμπωναν τις νεαρές επίδοξες σταρ, ή για την ακρίβεια τους γονείς τους, με αποτέλεσμα από πολύ νεαρή ηλικία να γίνονται μέρος του λαμπερού αλλά τόσο βρώμικου κόσμου της showbiz. Νέα κορίτσια που για έναν ρόλο θα έκαναν τα πάντα, και ώριμοι άντρες οι οποίο εκμεταλλεύονταν αυτή τους τη φιλοδοξία για προσωπικούς τους σκοπούς. Άλλωστε, όλοι αυτοί οι διάσημοι και ισχυροί άντρες, στέκονταν ακούνητοι στο βάθρο τους, και το μόνο που απαιτούσαν ήταν θαυμασμός και υποταγή.

Νέα κορίτσια που για έναν ρόλο θα έκαναν τα πάντα, και ώριμοι άντρες οι οποίο εκμεταλλεύονταν αυτή τους τη φιλοδοξία για προσωπικούς τους σκοπούς. Άλλωστε, όλοι αυτοί οι διάσημοι και ισχυροί άντρες, στέκονταν ακούνητοι στο βάθρο τους, και το μόνο που απαιτούσαν ήταν θαυμασμός και υποταγή.

Ο μεγαλύτερος ίσως σταρ του βωβού κινηματογράφου, και ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους όλων των εποχών, ήταν αναμφισβήτητα ο Τσάρλι Τσάπλιν. Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, μέσα από τον χαρακτήρα του Σαρλό με τον οποίο ταυτίστηκε, μας έδωσε μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της 7ης Τέχνης, με ατάκες από τις ταινίες του να είναι ακόμα και σήμερα επίκαιρες. O λόγος από την ταινία "The Great Dictator" παραμένει ένας από τους πιο inspirational λόγους στην ιστορία του κινηματογράφου.

Επόμενο ήταν, ένας τόσο ταλαντούχος άνθρωπος, να έχει επίγνωση της επιρροής του, και όχι μόνο σε θέματα υποκριτικής. Σύμφωνα με βιογράφους, ο σπουδαίος Τσάρλι Τσάπλιν είχε ιδιαίτερη αδυναμία στις γυναίκες και φοβερή αλλεργία δστις δεσμεύσεις. Βασικό του μέλημα ήταν να το θαυμάζουν και να τον αγαπούν χωρίς απαραίτητα να εξυπακούεται η δική του ανταπόδωση. Ιστορική έχει μείνει η ατάκα του: "Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου". Λέγεται μάλιστα ότι είχε κοιμηθεί με περισσότερες από 2.000 γυναίκες, νούμερο που φαίνεται εξωρενικό αλλά όχι εντελώς παράλογο.

Το θέμα βέβαια του Τσάρλι Τσάπλιν, δεν ήταν η αναζήτηση της ιδανικής συντρόφου, αλλά η μεγάλη του εμμονή με νεαρές, ίσως και ανήλικες, γυναίκες. Στα 25 του, και όντας ήδη μεγάλος σταρ, σύναψε δεσμό με τη 19χρονη συμπρωταγωνίστριά του, Έντνα Πουρβιάνς, ενώ τέσσερα χρόνια μετά, ερωτεύτηκε την 16χρονη ηθοποιό Μίλντρεντ Χάρις, την οποία διεκδίκησε με κάθε τρόπο. Τελικά παντρεύτηκαν, έχασαν ένα παιδί και πήραν διαζύγιο.

Δεν το έβαλε ωστόσο κάτω, μιας και μετά το διαζύγιό του, έκανε σχέση με την 15χρονη ηθοποιό, Λίτα Γκρέι, την οποία μάλιστα είχε γνωρίσει σε γυρίσματα ταινίας, όταν ήταν μόλις 6 ετών! Λίγα χρόνια μετά, και όσο η Λίτα παρέμενε ανήλικη, έμεινε έγκυος. Ο Τσάπλιν της ζήτησε να κάνει έκτρωση αλλά εκείνη αρνήθηκε. Τελικά παντρεύτηκαν, απέκτησαν ακόμη ένα παιδί και πήραν διαζύγιο το 1927.

Λίγα χρόνια μετά, και όσο η Λίτα παρέμενε ανήλικη, έμεινε έγκυος. Ο Τσάπλιν της ζήτησε να κάνει έκτρωση αλλά εκείνη αρνήθηκε. Τελικά παντρεύτηκαν, απέκτησαν ακόμη ένα παιδί και πήραν διαζύγιο το 1927.

Φυσικά ο διάσημος ηθοποιός δεν έμεινε για πολύ μόνος, μιας και σύντομα ερωτεύτηκε και πάλι. Αυτή τη φορά βέβαια του τράβηξε την προσοχή μία 22χρονη, σπάζοντας το σερί των εφήβων που έπεφταν θύματα της γοητείας του. Το αποκορύφωμα ήταν, όταν σε ηλικία 54 ετών, συνδέθηκε με την 18χρονη Ούνα Ο' Νιλ, κόρη της θεατρικής συγγραφέως Γιουτζίν Ο' Νιλ. Τελικά, όπως φάνηκε η νεαρή ήταν και η γυναίκα της ζωής του. Οι δυο τους παντρεύτηκαν, έκαναν 8 παιδιά και έζησαν ευτυχισμένοι.

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Ιουλ 2024

Όταν το περίφημο πάρτι της Βουλιαγμένης του Λουκιανού Κηλαηδόνη έγραψε ιστορία

O Λουκιανός προετοίμαζε το "πάρτι στη Βουλιαγμένη" για τις 25 Ιουλίου 1983, πάνω από ένα χρόνο. Ο τύπος τότε το είχε χαρακτηρίσει με αρκετή δόση υπερβολής "Το Γούντστοκ της Ελλάδας".

25 Ιουλ 2024

Έλενα Ναθαναήλ και Γιώργος Κωνσταντίνου: Εκείνος ήταν 35 ετών και εκείνη 22 - Ο άγνωστος έρωτάς τους

51 χρόνια πριν: Ο μεγάλος έρωτας και η κοινή ζωή του ζευγαριού σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ασκληπιού.

Περισσότερα από

Stories

24 Ιουλ 2024

Πίτερ Σέλερς: Οι 4 γάμοι, ο έρωτας με την Σοφία Λόρεν και το έμφραγμα κατα την διάρκεια του σεξ

Ο επιθεωρητής Κλουζώ του "Ροζ Πάνθηρα", ο κατά λάθος καλεσμένος που... διέλυσε τα πάντα στο "Πάρτι", υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

24 Ιουλ 2024

Πριν 70 χρόνια, η Ρίκα Διαλυνά μαγεύει τα Μις Υφήλιος φορώντας δώρο της Σοφίας Βέμπο

Η σπάνια φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά από τα Μις Υφήλιος

23 Ιουλ 2024

Η αξέχαστη "Μπιμπί" είναι η Υβόν Σανσόν: Η καλλονή ηθοποιός που αναστάτωσε τη Φίνος Φιλμ

Το ρεπορτάζ της εποχής αναφέρει ότι ακόμα και οι τουαλέτες στα στούντιο γυρισμάτων ανακαινίστηκαν για χάρη της Σανσόν. H όμορφη σταρ απεβίωσε πριν 21 χρόνια 23 Ιουλίου 2003.

23 Ιουλ 2024

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήρε συνέντευξη από τη Ζωή Λάσκαρη

"Εμείς οι δύο δεν είχαμε ποτέ καμία αντιπαλότητα", είχε δηλώσει η εθνική μας σταρ που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα στις 23 Ιουλίου του 1996

23 Ιουλ 2024

Δημήτρης Λιαντίνης: H εξαφάνιση του ακαδημαϊκού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο 26 χρόνια πριν

Η ζωή του πιο πολυσυζητημένου νεοέλληνα στοχαστή, που η εξαφάνιση του συγκλόνισε το Πανελλήνιο το καλοκαίρι του 1998.

22 Ιουλ 2024

41 χρόνια πριν- Μίνα Αδαμάκη και Γιώργος Κιμούλης: Ο δεσμός των 5 χρόνων και ο γάμος που "ακυρώθηκε"

Μια άγνωστη ιστορία με "πρωταγωνιστές" την αγαπημένη μας Ειρήνη από τις Τρεις Χάριτες και τον Γιώργο Κιμούλη.

22 Ιουλ 2024

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

22 Ιουλ 2024

"Η ψυχή δεν είναι μια παχύσαρκη τραγουδίστρια ναϊτκλάμπ". Ο Τομ Ρόμπινς γράφει για την ψυχή

Απόσπασμα από το βιβλίου του Τομ Ρόμπινς, Villa Incognito. Ο πιο εγκεφαλικός παραμυθάς κλείνει σήμερα τα 92 του χρόνια. Και είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

21 Ιουλ 2024
20 Ιουλ 2024

Τα κρυφά μηνύματα του νέου βίντεο-κλιπ της Σάττι : "Αχ Θάλασσα"

Η Μαρίνα Σάττι συνεργάστηκε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το βίντεο-κλιπ του τελευταίου τραγουδιού του άλμπουμ της, ένα κομμάτι που μας έχει συγκινήσει πολύ.