ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

Μπορεί η παιδοφιλία το 2022 να είναι μία πράξη επαίσχυντη, αξιόποινη και καταδικαστέα - βασικά θα θέλαμε να είναι και ανύπαρκτη αλλά δυστυχώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμα - αλλά στο παλιό, τίμιο Χόλιγουντ, όπου η θέση της γυναίκας ήταν πάντα κατώτερη του άντρα, το να έχει ένας ενήλικας σχέσεις με μία ανήλικη ήταν κάτι εντελώς φυσιολογικό!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charlie Chaplin (@charliechaplinofficial)

Η λάμψη, η δόξα και η φήμη, θάμπωναν τις νεαρές επίδοξες σταρ, ή για την ακρίβεια τους γονείς τους, με αποτέλεσμα από πολύ νεαρή ηλικία να γίνονται μέρος του λαμπερού αλλά τόσο βρώμικου κόσμου της showbiz. Νέα κορίτσια που για έναν ρόλο θα έκαναν τα πάντα, και ώριμοι άντρες οι οποίο εκμεταλλεύονταν αυτή τους τη φιλοδοξία για προσωπικούς τους σκοπούς. Άλλωστε, όλοι αυτοί οι διάσημοι και ισχυροί άντρες, στέκονταν ακούνητοι στο βάθρο τους, και το μόνο που απαιτούσαν ήταν θαυμασμός και υποταγή.

Νέα κορίτσια που για έναν ρόλο θα έκαναν τα πάντα, και ώριμοι άντρες οι οποίο εκμεταλλεύονταν αυτή τους τη φιλοδοξία για προσωπικούς τους σκοπούς. Άλλωστε, όλοι αυτοί οι διάσημοι και ισχυροί άντρες, στέκονταν ακούνητοι στο βάθρο τους, και το μόνο που απαιτούσαν ήταν θαυμασμός και υποταγή.

Ο μεγαλύτερος ίσως σταρ του βωβού κινηματογράφου, και ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους όλων των εποχών, ήταν αναμφισβήτητα ο Τσάρλι Τσάπλιν. Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, μέσα από τον χαρακτήρα του Σαρλό με τον οποίο ταυτίστηκε, μας έδωσε μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της 7ης Τέχνης, με ατάκες από τις ταινίες του να είναι ακόμα και σήμερα επίκαιρες. O λόγος από την ταινία "The Great Dictator" παραμένει ένας από τους πιο inspirational λόγους στην ιστορία του κινηματογράφου.

Επόμενο ήταν, ένας τόσο ταλαντούχος άνθρωπος, να έχει επίγνωση της επιρροής του, και όχι μόνο σε θέματα υποκριτικής. Σύμφωνα με βιογράφους, ο σπουδαίος Τσάρλι Τσάπλιν είχε ιδιαίτερη αδυναμία στις γυναίκες και φοβερή αλλεργία δστις δεσμεύσεις. Βασικό του μέλημα ήταν να το θαυμάζουν και να τον αγαπούν χωρίς απαραίτητα να εξυπακούεται η δική του ανταπόδωση. Ιστορική έχει μείνει η ατάκα του: "Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου". Λέγεται μάλιστα ότι είχε κοιμηθεί με περισσότερες από 2.000 γυναίκες, νούμερο που φαίνεται εξωρενικό αλλά όχι εντελώς παράλογο.

Το θέμα βέβαια του Τσάρλι Τσάπλιν, δεν ήταν η αναζήτηση της ιδανικής συντρόφου, αλλά η μεγάλη του εμμονή με νεαρές, ίσως και ανήλικες, γυναίκες. Στα 25 του, και όντας ήδη μεγάλος σταρ, σύναψε δεσμό με τη 19χρονη συμπρωταγωνίστριά του, Έντνα Πουρβιάνς, ενώ τέσσερα χρόνια μετά, ερωτεύτηκε την 16χρονη ηθοποιό Μίλντρεντ Χάρις, την οποία διεκδίκησε με κάθε τρόπο. Τελικά παντρεύτηκαν, έχασαν ένα παιδί και πήραν διαζύγιο.

Δεν το έβαλε ωστόσο κάτω, μιας και μετά το διαζύγιό του, έκανε σχέση με την 15χρονη ηθοποιό, Λίτα Γκρέι, την οποία μάλιστα είχε γνωρίσει σε γυρίσματα ταινίας, όταν ήταν μόλις 6 ετών! Λίγα χρόνια μετά, και όσο η Λίτα παρέμενε ανήλικη, έμεινε έγκυος. Ο Τσάπλιν της ζήτησε να κάνει έκτρωση αλλά εκείνη αρνήθηκε. Τελικά παντρεύτηκαν, απέκτησαν ακόμη ένα παιδί και πήραν διαζύγιο το 1927.

Λίγα χρόνια μετά, και όσο η Λίτα παρέμενε ανήλικη, έμεινε έγκυος. Ο Τσάπλιν της ζήτησε να κάνει έκτρωση αλλά εκείνη αρνήθηκε. Τελικά παντρεύτηκαν, απέκτησαν ακόμη ένα παιδί και πήραν διαζύγιο το 1927.

Φυσικά ο διάσημος ηθοποιός δεν έμεινε για πολύ μόνος, μιας και σύντομα ερωτεύτηκε και πάλι. Αυτή τη φορά βέβαια του τράβηξε την προσοχή μία 22χρονη, σπάζοντας το σερί των εφήβων που έπεφταν θύματα της γοητείας του. Το αποκορύφωμα ήταν, όταν σε ηλικία 54 ετών, συνδέθηκε με την 18χρονη Ούνα Ο' Νιλ, κόρη της θεατρικής συγγραφέως Γιουτζίν Ο' Νιλ. Τελικά, όπως φάνηκε η νεαρή ήταν και η γυναίκα της ζωής του. Οι δυο τους παντρεύτηκαν, έκαναν 8 παιδιά και έζησαν ευτυχισμένοι.

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

07 Νοε 2025

Μάρθα Καραγιάννη: Ο άγνωστος γάμος της με τον άσσο των γηπέδων Μίμη Στεφανάκο πριν από 65 χρόνια

Λαμπερή νύφη μέσα στο εντυπωσιακό λευκό φόρεμά της, η Μάρθα Καραγιάννη.

06 Νοε 2025

Michael | Πρώτο τρέιλερ για τη νέα βιογραφική ταινία του Michael Jackson

Τον ρόλο του θρυλικού Michael Jackson υποδύεται ο ανιψιός του, Jaafar.

Περισσότερα από

Stories

06 Νοε 2025

Foreigner | Το θρυλικό ροκ συγκρότημα έρχεται για την πρώτη του συναυλία στην Ελλάδα

Οι Foreigner έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, το Σάββατο 27 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ.

06 Νοε 2025

Μαρία Κάλλας: Η σπάνια αναφορά της στον "μη - σύζυγό" της, Αριστοτέλη Ωνάση σε συνέντευξή της το 1974

Όσα είχε αποκαλύψει η Μαρία Κάλλας για τον Αριστοτέλη Ωνάση στη συνέντευξή της στην Barbara Walters, πριν από 51 χρόνια.

06 Νοε 2025

Movie Review | Christy: Η Sydney Sweeney σε ένα βιογραφικό δράμα που "χτυπά" κατευθείαν στην καρδιά

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα ταινία που μας συστήνει ένα διαφορετικό υποκριτικό πρόσωπο της Sydney Sweeney.

04 Νοε 2025

Τι ακριβώς θα κάνει ο Christopher King στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη;

Ο κορυφαίος καλλιτέχνης έρχεται στην Αθήνα για ένα διαφορετικό ραντεβού.

04 Νοε 2025

30 χρόνια πριν: Η Μαρία Λεκάκη σε ηλικία 24 χρονών παρουσίαζε το πρόγραμμα της ΕΡΤ

Πριν γίνει αγαπημένη ηθοποιός, η Μαρία Λεκάκη παρουσίαζε στην ΕΡΤ, και οι εικόνες από τότε εντυπωσιάζουν!

31 Οκτ 2025

Κατερίνα Σακελλαροπούλου | Ο ρόλος που αναλαμβάνει στο Ελληνικό Φεστιβάλ

Ο σημαντικός πολιτιστικός θεσμός που κάθε χρόνο συντροφεύει το καλοκαίρι και το φθινόπωρο μας στο Ηρώδειο και την Επίδαυρο, υποδέχεται την πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας με έναν σημαντικό ρόλο.

30 Οκτ 2025

Halloween | Αυτή είναι η πιο τρομακτική ταινία όλων των εποχών σύμφωνα με έρευνα

Με αφορμή το Halloween σου δίνουμε την κατάταξη με τις πιο τρομακτικές ταινίες.

30 Οκτ 2025

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης στο madamefigaro.gr: "Ζούμε μία περίοδο πραγματικής άνθισης για το ελληνικό σινεμά"

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και δεινός θαυμαστής της τέχνης στη μεγάλη οθόνη μιλά στο madamefigaro.gr για όσα έχουν ετοιμάσει φέτος στη συμπρωτεύουσα, το σινεμά και την κινηματογραφική εμπειρία σήμερα, αλλά και τη "δική" του Θεσσαλονίκη.