ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ασθενής με COVID-19 στην Αλεξανδρούπολη έπαιξε μουσική στο νοσοκομείο που του έσωσε τη ζωή

Ο Κωνσταντίνος Κάλλιας, ο πρώτος ασθενής με COVID-19 που μπήκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, εξέφρασε πρωτότυπα την ευγνωμοσύνη του.

Ασθενής με COVID-19 στην Αλεξανδρούπολη έπαιξε μουσική στο νοσοκομείο που του έσωσε τη ζωή

Ο πρώτος ασθενής με COVID-19 που μπήκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης επέστρεψε οκτώ μήνες μετά τη θεραπεία του, αυτή τη φορά όχι ως ασθενής αλλά ως μουσικός. Πρόκειται για τον σαξοφωνίστα Κωνσταντίνο Κάλλια, ο οποίος θέλησε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου αλλά και να δώσει μήνυμα ελπίδας στους ασθενείς παίζοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες κατά τη φωταγώγηση του πρώτου χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Αλεξανδρούπολη, στο αύλειο χώρο του νοσοκομείου της πόλης.

«Ήταν μια συγκινητική βραδιά για μένα, που επέστρεψα και πάλι στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όχι ως ασθενής αλλά αυτή την φορά με το σαξόφωνό μου. Μου δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου που με φρόντισαν κατά τις 14 μέρες της νοσηλείας μου και με τη συμπαράστασή τους βγήκα νικητής. Η παρουσία μου και οι μουσικές μου ελπίζω να έδωσαν έστω μια μικρή ελπίδα στους ασθενείς, ότι μπορούν να βγουν νικητές», είπε ο κ. Κάλλιας ευχαριστώντας τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον διοικητή του Νοσοκομείου Βαγγέλη Ρούφο.

«Ήταν μια συγκινητική βραδιά για μένα, που επέστρεψα και πάλι στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όχι ως ασθενής αλλά αυτή την φορά με το σαξόφωνό μου»

Περιγράφοντας την εμπειρία του από τον νέο κορονοϊό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφηγήθηκε: «Στα μέσα Μαρτίου εκδήλωσα πνευμονία και νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Δεν γνωρίζω πώς κόλλησα κορονοϊό, προφανώς από κάποιον ασυμπτωματικό γιατί υπήρχαν αρκετοί ασυμπτωματικοί στην πόλη. Τότε είπαν ότι πήγα στο εξωτερικό και ότι κόλλησα εκεί, αλλά αυτό δεν ισχύει, δεν είχα πάει στο εξωτερικό. Μπήκα στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και πνευμονία και τις πρώτες ημέρες είχα ανοσμία και αγευσία.

«Μπήκα στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και πνευμονία και τις πρώτες ημέρες είχα ανοσμία και αγευσία»

»Εκείνο που με τρόμαζε ήταν ο βήχας. Έβηχα τόσο πολύ, που δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη και φοβήθηκα πάρα πολύ ότι κάτι δεν πάει καλά. Όμως στο νοσοκομείο με φρόντισαν, μου έκαναν καθημερινά εξετάσεις και ο κορεσμός του οξυγόνου ήταν σε καλά επίπεδα. Την 8η ημέρα της νοσηλείας μου έπεσε ο πυρετός, τη 12η ημέρα μου έκαναν τεστ και βγήκε αρνητικό και τη 14η ημέρα ξαναέκανα τεστ και βγήκε πάλι αρνητικό και πήρα εξιτήριο.

»Ευτυχώς είχα την αμέριστη συμπαράσταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που με φρόντισαν πάρα πολύ καλά και κατάφερα να νικήσω τον κορονοϊό. Παρότι ακούω ότι σε άλλους άφησε προβλήματα, ο κορονοϊός εμένα δεν μου άφησε κανένα. Είμαι υγιέστατος και έξι μήνες μετά την έξοδό μου από το νοσοκομείο έκανα τεστ αντισωμάτων και έδειξε ότι έχω αρκετά αντισώματα κι αυτό είναι ευχάριστο γιατί πολλοί ασθενείς που θεραπεύτηκαν δεν έχουν αντισώματα. Τώρα προσέχω πάρα πολύ γιατί ακούγονται διάφορα για τον ιό. Όταν έρθει το εμβόλιο σίγουρα θα πάω να το κάνω!».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τη φωτογραφία παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ προς δημοσίευση ο Κωνσταντίνος Κάλλιας.



Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.