ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αποζημίωση 640 εκ ευρώ θα καταβάλει ο εμίρης του Κατάρ στην Πριγκίπισσα Χάγια παρά την απιστία

Η κρυφή σχέση της με τον σωματοφύλακά της προκάλεσε το διαζύγιο του 72χρονου εμίρη του Κατάρ και της 49χρονης Πριγκίπισσας Χάγια, που έπεσε θύμα εκβιασμού του εραστή

Αποζημίωση 640 εκ ευρώ θα καταβάλει ο εμίρης του Κατάρ στην Πριγκίπισσα Χάγια παρά την απιστία

Η μεγάλη πρόκληση σε αυτή την είδηση είναι να αντιληφθούμε καταρχήν τα ποσά που αναφέρονται. Ανακοινώθηκε λοιπόν η απόφαση των βρετανικών δικαστηρίων σχετικά με την υπόθεση του διαζυγίου του εμίρη του Ντουμπάι, του σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ. Σύμφωνα λοιπόν με τη βρετανική δικαιοσύνη ο εμίρης οφείλει να καταβάλει περισσότερα από 640 εκατομμύρια ευρώ στην πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους, στη μεγαλύτερη αποζημίωση διαζυγίου που έχει επιδικάσει ποτέ βρετανικό δικαστήριο.

Ο 72χρονος επικεφαλής της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα πρέπει να καταβάλει εφάπαξ 251,5 εκ. λίρες (περίπου 300 εκ. ευρώ) στην έκτη σύζυγό του, την πριγκίπισσα Χάγια της Ιορδανίας, 47 ετών. Επίσης θα πρέπει να δώσει στα παιδιά τους, την 14χρονη Αλ Τζαλίλα και τον 9χρονο Ζάγεντ, συνολικά 290 εκ. λίρες (περισσότερα από 340 εκ. ευρώ) για να καλύψει τη διατροφή τους, τη μόρφωση και το κόστος για την ασφάλειά τους.

Επίσης θα πρέπει να δώσει στα παιδιά τους, την 14χρονη Αλ Τζαλίλα και τον 9χρονο Ζάγεντ, συνολικά 290 εκ. λίρες (περισσότερα από 340 εκ. ευρώ) για να καλύψει τη διατροφή τους, τη μόρφωση και το κόστος για την ασφάλειά τους.

Αποζημίωση 640 εκ ευρώ θα καταβάλει ο εμίρης του Κατάρ στην Πριγκίπισσα Χάγια παρά την απιστία

«Με δεδομένο το καθεστώς τους και τις απειλές για τρομοκρατία και απαγωγή με τις οποίες είναι αντιμέτωπα (...) είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και έχουν ανάγκη ενισχυμένη ασφάλεια», εκτίμησε ο Φίλιπ Μουρ, πρόεδρος του οικογενειακού δικαστηρίου στη σημερινή του απόφαση.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η βασική απειλή που αντιμετωπίζουν (τα παιδιά) προέρχεται από τον ίδιο τον εμίρη και όχι από εξωτερικές πηγές».

Η πριγκίπισσα Χάγια «δεν ζητεί αποζημίωση για τον εαυτό της, αλλά για την ασφάλειά της» και για να αποζημιωθεί για τα περιουσιακά στοιχεία της που απώλεσε μετά τη λύση του γάμου τους, εξήγησε ο Μουρ.

Στη διάρκεια της κατάθεσής της ενώπιον του δικαστηρίου, που διήρκησε σχεδόν 7 ώρες, η Χάγια είχε δηλώσει ότι ζητεί να της καταβληθεί εφάπαξ ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να μπορέσει να ξεφύγει, αυτή και τα παιδιά τους, από την επιρροή του σεΐχη.

Η δικαστική αυτή απόφαση είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη στο δικαστικό σίριαλ που ξεκίνησε όταν η πριγκίπισσα διέφυγε στη Βρετανία τον Απρίλιο του 2019 φοβούμενη για την ασφάλειά της, αφού ξεκίνησε σχέση με έναν από τους σωματοφύλακές της, και ένα μήνα αφού ζήτησε διαζύγιο από τον εμίρη.

Η δικαστική αυτή απόφαση είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη στο δικαστικό σίριαλ που ξεκίνησε όταν η πριγκίπισσα διέφυγε στη Βρετανία τον Απρίλιο του 2019 φοβούμενη για την ασφάλειά της, αφού ξεκίνησε σχέση με έναν από τους σωματοφύλακές της, και ένα μήνα αφού ζήτησε διαζύγιο από τον εμίρη.

Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αποφανθεί τον Οκτώβριο ότι ο Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ είχε δώσει εντολή για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της συζύγου του και των δύο Βρετανών δικηγόρων της μέσω του λογισμικού Pegasus, λογισμικό που χρησιμοποιείται για κρατικές υποθέσεις.

Αιτία του διαζυγίου στάθηκε η απιστία της Πριγκίπισσας Χάγια που φέρεται να είχε συνάψει δεσμό με έναν από τους σωματοφύλακές της. Ο γάμος της έαβε τέλος το 2019 και η Χάγια κατέφυγε στη Μεγάλη Βρετανία με τα παιδιά της που είναι σήμερα 14 και 9 ετών προκειμένου να προστατευθούν. Μάλιστα η πριγκίπισσα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έπεσε και θύμα εκβιασμού του εραστή της και αναγκάστηκε να τού καταβάλλει 9 εκ προκειμένου να μη δημοσιοποιηθεί η σχέση, χωρίς επιτυχία όμως.

Κατά τη διάρκεια του γάμου τους, ο Σεϊχης παρείχε 110 εκ δολάρια για τα έξοδα του σπιτιού και από 12 εκ δολάρια για το κάθε παιδί. Η Χάγια παρά τη μνημειώδη απόφαση που μπορεί να μας κάνει να ζαλιζόμαστε, δεν έμεινε ευχαριστημένη, καθώς περίμενε να της σταλεί η συλλογή των κοσμημάτων της αξίας 26 εκ δολαρίων και η η Ηaute couture γκαρνταρόμπα της, αξίας 110 εκ δολαρίων. Τέλος, επειδή δεν μπορεί να πάρει στη νέα της πατρίδα τα άλογα της, της προσφέρθηκαν 6,6 εκ δολάρια για να αγοράσει καινούργια.

Κεντρική εικόνα: ΑΠΕ

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"