ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Από τη Σικελία και την καραντίνα μου σας στέλνω όλη μου την αγάπη»: Γράμμα από την Κατάνια

Η Στέλλα Καλησπεράτου ζει στον ιταλικό νότο και περιγράφει την κατάσταση εκεί.

«Από τη Σικελία και την καραντίνα μου σας στέλνω όλη μου την αγάπη»: Γράμμα από την Κατάνια

Παρουσιάστρια του MadTV, ραδιοφωνική παραγωγός, «φωνή» των διαφημίσεων, η Στέλλα Καλησπεράτου τα τελευταία χρόνια ζει στην Κατάνια, είναι πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στη Σικελία και σήμερα ανέβααε στο προφίλ της, στο φέισμπουκ, ένα ποστ περιγράφοντας την κατάσταση και συγκρίνοντας τους Ιταλούς με τους Έλληνες.

«Σας γράφω χωρίς κανένα πανικό αλλά προσπαθώντας να προειδοποιήσω. Όπως μάθατε όλη η Ιταλία πλέον είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως σε όλες τις κρίσιμες καταστάσεις, το σημαντικό είναι η δίκη μας αντίδραση στο πρόβλημα. Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να είμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας και τους άλλους. Χιλιάδες άνθρωποι από τις κόκκινες ζώνες τις Ιταλίας μετακινήθηκαν στον νότο όταν έμαθαν τα περιοριστικά μέτρα και ανάγκασαν την κυβέρνηση να «κλείσει» όλη την Ιταλία. Εσείς στην Ελλάδα τρώγεστε με την εκκλησία. Μην μεταδίδετε την ανευθυνότητα της εκκλησίας, προσπαθήστε να μιλήσετε και να δώσετε να καταλάβουν οι μεγαλύτεροι πως όχι μόνο δεν πρέπει να πηγαίνουν στην εκκλησία, αλλά και να μην βγαίνουν από το σπίτι. Μην σπαταλάτε την ώρα σας στο Facebook γράφοντας σχόλια για το το είπε η εκκλησία ή όχι. Τηλεφωνήστε ή μιλήστε με τους ηλικιωμένους. Μειώστε στο ελάχιστο τις εξόδους σας. Μην βγαίνετε από το σπίτι αν δεν είναι απαραίτητο. Δεν θέλω να σας πανικοβαλλω, αλλά επειδή ξέρω την ξεροκεφαλιά μας (που είναι ίδια με αυτή των Ιταλών) θέλω να σας μεταφέρω την πραγματικότητα. Μείνετε σπίτι αν δεν είναι απαραίτητο να βγείτε. Δεν πρόκειται για μείωση της ελευθερίας μας αλλά για την ευθύνη που έχουμε για τον εαυτό μας και τους άλλους. Στις κρίσιμες στιγμές είναι που φαίνεται η ανθρωπιά μας, μην αφήνετε τον φόβο και τον πανικό να σας καταβάλλουν. Προστατέψτε τον εαυτό σας και τους άλλους και μην μαλώνετε διαδικτυακά. Έλληνες και Ιταλοί έχουμε δυστηχως πάντα την ανάγκη να κατηγορούμε κάποιον άλλο και να τσακωνόμαστε για το ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι, χωρίς ποτέ να θέλουμε να πάρουμε την ευθύνη και να δράσουμε υπεύθυνα. Ίσως αυτή είναι η ευκαιρία μας. Η ζωή είναι πάντα δύσκολη, αλλά είναι πάντα στο χέρι μας πως αντιμετωπίζουμε όλες τις δυσκολίες. Ευσυνείδηση, ωριμότητα και υπευθυνότητα. Όλα περνάνε, θα περάσει κι αυτό. Επιλέξτε να είστε σοφοί και θετικοί σε όλο αυτό και μην σπαταλάτε ενέργεια και χρόνο σε κατηγορίες και τσακωμούς. Από την Σικελια και την καραντίνα μου σας στέλνω όλη μου την αγάπη».

Δείτε την ανάρτηση της Στέλλας Καλησπεράτου

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

17 Ιαν 2026

Η πτήση-φάντασμα που "πάγωσε" την Αθήνα: Το μοιραίο λάθος που σκότωσε 121 ανθρώπους

Ένα λάθος μετέτρεψε μια συνηθισμένη πτήση σε μία από τις πιο φρικτές αεροπορικές τραγωδίες.

16 Ιαν 2026

#theaftertaste | Ένα θεατρικό "Κρυφτό" κι ένα ταξίδι από τη Νάπολη έως τα νότια προάστια της Αθήνας

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

Περισσότερα από

Stories

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.

16 Ιαν 2026

Μαίρη Αρώνη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον 22χρονο Τάσο Χαλκιά πριν από 51 χρόνια

Η Μαίρη Αρώνη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με τον Τάσο Χαλκιά.

16 Ιαν 2026

Athens Photo World | Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επιστρέφει

Για ακόμα μία χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.

15 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Ένα απαγορευμένο πάθος γεννιέται στο νέο επεισόδιο της σειράς

Τι θα συμβεί στο τέταρτο επεισόδιο της Μεγάλης Χίμαιρας.

15 Ιαν 2026

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού αυτόν τον Ιανουάριο στην πόλη

Η εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας υποδέχεται το καινούριο έτος με ραντεβού που συνδυάζουν εκλεκτή γεύση και εξαιρετικό κρασί.

15 Ιαν 2026

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

14 Ιαν 2026

Άμνετ | Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία;

Η βραβευμένη με Όσκαρ Chloé Zhao σκηνοθετεί την Jessie Buckley και τον Paul Mescal στην ιστορία που ενέπνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

14 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο "1984" του George Orwell

Στην παράσταση, o ηθοποιός-performer υποδύεται όλους τους ρόλους της ιστορίας, έχοντας μαζί του επί σκηνής μόλισ τέσσερις μουσικούς.