ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Aνελίζε Μίχελ: Η ιστορία της πραγματικής Έμιλυ Ρόουζ που πέθανε έπειτα από 67 εξορκισμούς

Tα ανατριχιαστικά γεγονότα πάνω στα οποία βασίστηκε η διάσημη ταινία τρόμου.

Aνελίζε Μίχελ: Η ιστορία της πραγματικής Έμιλυ Ρόουζ που πέθανε έπειτα από 67 εξορκισμούς

Η ένταση και η αδρεναλίνη είναι δύο από τις βασικές αιτίες για τις οποίες το κοινό αγαπάει τα θρίλερ. Ο Στίβεν Κινγκ είχε πει κάποτε ότι " Επινοούμε φανταστικούς τρόμους, για να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τους πραγματικούς" και ίσως να είχε και δίκιο. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η τεράστια μανία των σινεφίλ για τις ταινίες τρόμου οι οποίες παρά το γεγονός ότι προκαλούσαν φρίκη και ουρλιαχτά διαρκείας, ανέβαιναν πάντα με συνοπτικές διαδικασίες στην κορυφή των εισπράξεων;

Η συνταγή πολύ συγκεκριμένη: Απλοί καθημερινοί άνθρωποι ώστε να μπορέσουμε να ταυτιστούμε και μία μόνο φράση που μπορεί να προκαλέσει πολλαπλά εγκεφαλικά: "Η ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα". Όπως για παράδειγμα ο "Εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ" της ταινίας που ουσιαστικά το 2005 επανέφερε στο προσκήνιο το μικρό αθώο αλλά δαιμονισμένο κορίτσι το οποία εξουσίαζαν δαίμονες. Όχι κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο σεναριακά μιας και η ιστορία ήταν χιλιοειπωμένη. Ωστόσο αυτό που δημιούργησε έξτρα ανατριχίλα, ήταν ότι το σενάριο ήταν βασισμένο σε αληθινή ιστορία και πιο συγκεκριμένα στην ιστορία της άτυχης, Ανελίζε Μίχελ.

Όχι κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο σεναριακά μιας και η ιστορία ήταν χιλιοειπωμένη. Ωστόσο αυτό που δημιούργησε έξτρα ανατριχίλα, ήταν ότι το σενάριο ήταν βασισμένο σε αληθινή ιστορία και πιο συγκεκριμένα στην ιστορία της άτυχης, Ανελίζε Μίχελ.

Η Ανελίζε γεννήθηκε στη Βαυαρία της Γερμανίας, σε μία μικρή πόλη το Λίμπλινγκ, το 1952. Ήταν ένα γελαστό και άκρως φυσιολογικό κορίτσι το οποίο χαιρόταν τη ζωή. Τα πρώτα προβλήματα παρουσιάστηκαν όταν σε ηλικία 16 ετών άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στην επικοινωνία. Επιπλέον, αντιμετώπιζε φρικτούς πόνους σε όλο της το σώμα, οι οποίοι δεν της επέτρεπαν να το ελέγξει, ενώ άρχισε να χρησιμοποιεί στηρίγματα προκειμένου να μετακινηθεί. Οι γιατροί διέγνωσαν επιληψία και εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική, αλλά δυστυχώς η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

Aνελίζε Μίχελ: Η ιστορία της πραγματικής Έμιλυ Ρόουζ που πέθανε έπειτα από 67 εξορκισμούς

Παρά το γεγονός ότι το 1973 κατάφερε να αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο, μέσα της ζούσε μία κόλαση. Είχε εκμυστηρευτεί ότι έβλεπε συχνά στους τοίχους δαίμονες, ενώ η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε έδειχνε να μην αποδίδει. Η ίδια πείστηκε ότι έχει κυριευτεί από δαίμονες και ζήτησε από τους γονείς της να της κάνουν εξορκισμό. Βρήκε όμως εμπόδιο το Βατικανό το οποίο απαγόρευε τον Εξορκισμό σε περίπτωση που το πρόβλημα ήταν ιατρικής φύσεως. Και κάπως έτσι η Ανελίζε συνέχισε τη φαρμακευτική της αγωγή. Έγινε επιθετική, άρχισε να αυτοτραυματίζεται και να κυκλοφορεί γυμνή μέσα στο σπίτι. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο όταν άρχισε να τρώει έντομα και να πίνει τα ούρα της. Τον Σεπτέμβριο του 1974 ξεκίνησα οι εξορκισμοί στην Ανελίζε.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο όταν άρχισε να τρώει έντομα και να πίνει τα ούρα της. Τον Σεπτέμβριο του 1974 ξεκίνησα οι εξορκισμοί στην Ανελίζε.

Ο Rituale Romanum ή αλλιώς "Μεγάλος Εξορκισμός" έγινε υπό άκρα μυστικότητα από τον πατέρα Άρνολντ Ρεντς και τον πάστορα Ερνστ Αλτ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το πρόσωπο της κοπέλας είχε παραμορφωθεί ενώ η φωνή της ήταν αλλοιωμένη. Αναγκάστηκαν μάλιστα να την αλυσοδέσουν προκειμένου να μην κάνει κακό στον εαυτό της. Χρειάστηκαν τρεις άντρες για να την ακινητοποιήσουν. Σύμφωνα με τον Ρεντς είχε κυριευτεί από 7 δαίμονες: τον Ιούδα, τον Εωσφόρο, τον Χίτλερ, τον έκπτωτο ιερέα Φλάισμαν, τον Νέρονα και τον Κάιν. Μάλιστα υπάρχει και ηχητικό ντοκουμέντο του εξορκισμού. Τον Ιούνιο του 1976 τελέστηκε ο τελευταίος εξορκισμός. Το επόμενο πρωί η Ανελίζε πέθανε αφού είχε πει στη μητέρα της ότι "κάτι θα συμβεί".

Μάλιστα υπάρχει και ηχητικό ντοκουμέντο του εξορκισμού. Τον Ιούνιο του 1976 τελέστηκε ο τελευταίος εξορκισμός. Το επόμενο πρωί η Ανελίζε πέθανε αφού είχε πει στη μητέρα της ότι "κάτι θα συμβεί".

Η δίκη για τον θάνατο της Ανελίζε ξεκίνησε το 1978, καθώς το 1976 βγήκε στους κινηματογράφους ο Εξορκιστής και το Δικαστήριο ήθελε να αποφύγει τυχόν ταύτιση των γεγονότων με την ταινία. Οι γονείς της κοπέλας και οι εξορκιστές κατηγορήθηκαν για φόνο εξ’ αμελείας και καταδικάστηκαν σε 6 μήνες φυλάκιση. Οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι τα συμπτώματα της Ανελίζε με την κατάλληλη αγωγή θα μπορούσαν να έχουν περιοριστεί. Η ακριβής αιτία του θανάτου της ήταν ο υποσιτισμός.

Με πληροφορίες από τη mixanitouxronou.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Ιουλ 2024

Όταν το περίφημο πάρτι της Βουλιαγμένης του Λουκιανού Κηλαηδόνη έγραψε ιστορία

O Λουκιανός προετοίμαζε το "πάρτι στη Βουλιαγμένη" για τις 25 Ιουλίου 1983, πάνω από ένα χρόνο. Ο τύπος τότε το είχε χαρακτηρίσει με αρκετή δόση υπερβολής "Το Γούντστοκ της Ελλάδας".

25 Ιουλ 2024

Έλενα Ναθαναήλ και Γιώργος Κωνσταντίνου: Εκείνος ήταν 35 ετών και εκείνη 22 - Ο άγνωστος έρωτάς τους

51 χρόνια πριν: Ο μεγάλος έρωτας και η κοινή ζωή του ζευγαριού σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ασκληπιού.

Περισσότερα από

Stories

24 Ιουλ 2024

Πίτερ Σέλερς: Οι 4 γάμοι, ο έρωτας με την Σοφία Λόρεν και το έμφραγμα κατα την διάρκεια του σεξ

Ο επιθεωρητής Κλουζώ του "Ροζ Πάνθηρα", ο κατά λάθος καλεσμένος που... διέλυσε τα πάντα στο "Πάρτι", υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

24 Ιουλ 2024

Πριν 70 χρόνια, η Ρίκα Διαλυνά μαγεύει τα Μις Υφήλιος φορώντας δώρο της Σοφίας Βέμπο

Η σπάνια φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά από τα Μις Υφήλιος

23 Ιουλ 2024

Η αξέχαστη "Μπιμπί" είναι η Υβόν Σανσόν: Η καλλονή ηθοποιός που αναστάτωσε τη Φίνος Φιλμ

Το ρεπορτάζ της εποχής αναφέρει ότι ακόμα και οι τουαλέτες στα στούντιο γυρισμάτων ανακαινίστηκαν για χάρη της Σανσόν. H όμορφη σταρ απεβίωσε πριν 21 χρόνια 23 Ιουλίου 2003.

23 Ιουλ 2024

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήρε συνέντευξη από τη Ζωή Λάσκαρη

"Εμείς οι δύο δεν είχαμε ποτέ καμία αντιπαλότητα", είχε δηλώσει η εθνική μας σταρ που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα στις 23 Ιουλίου του 1996

23 Ιουλ 2024

Δημήτρης Λιαντίνης: H εξαφάνιση του ακαδημαϊκού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο 26 χρόνια πριν

Η ζωή του πιο πολυσυζητημένου νεοέλληνα στοχαστή, που η εξαφάνιση του συγκλόνισε το Πανελλήνιο το καλοκαίρι του 1998.

22 Ιουλ 2024

41 χρόνια πριν- Μίνα Αδαμάκη και Γιώργος Κιμούλης: Ο δεσμός των 5 χρόνων και ο γάμος που "ακυρώθηκε"

Μια άγνωστη ιστορία με "πρωταγωνιστές" την αγαπημένη μας Ειρήνη από τις Τρεις Χάριτες και τον Γιώργο Κιμούλη.

22 Ιουλ 2024

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

22 Ιουλ 2024

"Η ψυχή δεν είναι μια παχύσαρκη τραγουδίστρια ναϊτκλάμπ". Ο Τομ Ρόμπινς γράφει για την ψυχή

Απόσπασμα από το βιβλίου του Τομ Ρόμπινς, Villa Incognito. Ο πιο εγκεφαλικός παραμυθάς κλείνει σήμερα τα 92 του χρόνια. Και είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

21 Ιουλ 2024
20 Ιουλ 2024

Τα κρυφά μηνύματα του νέου βίντεο-κλιπ της Σάττι : "Αχ Θάλασσα"

Η Μαρίνα Σάττι συνεργάστηκε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το βίντεο-κλιπ του τελευταίου τραγουδιού του άλμπουμ της, ένα κομμάτι που μας έχει συγκινήσει πολύ.