ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Αν ήμουν νέα γυναίκα τώρα»: Γυναίκες δίνουν συμβουλές ζωής στον νεότερο εαυτό τους

Οι απαντήσεις τους θα σας κάνουν να σκεφτείτε σοβαρά τη ζωή σας.

«Αν ήμουν νέα γυναίκα τώρα»: Γυναίκες δίνουν συμβουλές ζωής στον νεότερο εαυτό τους

Ζούμε σε μια εποχή γεμάτη στρες και άγχος: Σχεδόν οι μισές γυναίκες αναφέρουν ότι νιώθουν «μετρίως ή ιδιαιτέρως αγχωμένες» σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μ. Βρετανία, ενώ το 40% από αυτές δήλωσαν ότι είναι έτοιμες να καταρρεύσουν. Βασισμένη στην έρευνα αυτή, βρετανική εταιρία καλλυντικών ζήτησε από ηλικιωμένες γυναίκες να μιλήσουν στην κάμερα και να πουν τι συμβουλές θα έδιναν στους νεότερους εαυτούς τους. Οι απαντήσεις τους θα σας κάνουν να σκεφτείτε σοβαρά τη ζωή σας.

Με κοινές, λίγο έως πολύ, απαντήσεις, οι γυναίκες αυτές συμβουλεύουν να χαλαρώσουμε και να αφήσουμε τον εαυτό μας να δραπετεύει όσο πιο συχνά γίνεται από τις διαρκείς πιέσεις. Να κάνουμε συχνά διαλείμματα από το χάος που ζούμε, ώστε να μη χάνουμε τις μικρές αλλά σημαντικές στιγμές. Να περνάμε, δηλαδή, περισσότερο χρόνο «ζώντας» και «κάνοντας».

Δείτε το βίντεο (ακολουθεί μετάφραση):

  • Αν ήμουν νέα γυναίκα τώρα, δεν ξέρω πώς θα τα κατάφερνα.
  • Με όλα αυτά που έχετε σήμερα, τις ευκαιρίες, την τεχνολογία, θα πίστευα ότι ζείτε σε έναν κόσμο χαράς.
  • Φοβάμαι, όμως, ότι ζείτε σε έναν κόσμο πίεσης.
  • Πίεση να είσαι η τέλεια μαμά, η τέλεια σύζυγος, η τέλεια φίλη. Πίεση να είσαι επιτυχημένη, αφεντικό, αρχηγός.
  • Αν είχα χρόνο ξανά δεν θα έφτιαχνα λίστες με αυτά που πρέπει να κάνω, παρά με αυτά που δεν πρέπει να κάνω.
  • Θα έδινα χρόνο στον εαυτό μου να παραδοθεί στα πράγματα που τώρα καταλαβαίνω ότι είναι περισσότερο σημαντικά. Και τι δεν θα έδινα για εκείνα τα ατελείωτα βραδινά φιλιά, αντί να γκρινιάζω ότι πρέπει να σηκωθώ νωρίς το πρωί. Και τι δεν θα έδινα για να έχω ακόμα μερικά δευτερόλεπτα, να αγκαλιάσω τα μωρά μου, πριν μεγαλώσουν τόσο που να είναι αδύνατο να τα κρατήσω.
  • Και τι δεν θα έδινα για 5 ακόμα λεπτά στην πίστα, όσο ακόμα τα πόδια μου με κρατούσαν.
  • Και αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε τη μάχη μας για ισότητα.
  • Η γενιά μου ήταν αυτή που έκαιγε τα σουτιέν!
  • Αλλά δεν είχαμε ποτέ βρεθεί σε κίνδυνο υπερκόπωσης.
  • Όχι, αυτό είναι απλά για εσένα, ως οντότητα. Να μια σημαντική λέξη: οντότητα. Να είσαι.
  • Να είσαι χαμένη στη στιγμή, να είσαι σε ειρήνη με τον κόσμο, να είσαι πιο καλή με τον εαυτό σου, να είσαι πιο καλή με τους άλλους. Να μπορείς να αφήσεις κάποια πράγματα πίσω σου και να είσαι περήφανη που το έκανες.
  • Πιστέψτε με, αν ήμουν νέα γυναίκα σήμερα, θα αφιέρωνα περισσότερο χρόνο στο να είμαι, όχι στο να κάνω.

Πηγή: mama365.gr

Read Next

17 Ιαν 2026

Η πτήση-φάντασμα που "πάγωσε" την Αθήνα: Το μοιραίο λάθος που σκότωσε 121 ανθρώπους

Ένα λάθος μετέτρεψε μια συνηθισμένη πτήση σε μία από τις πιο φρικτές αεροπορικές τραγωδίες.

16 Ιαν 2026

#theaftertaste | Ένα θεατρικό "Κρυφτό" κι ένα ταξίδι από τη Νάπολη έως τα νότια προάστια της Αθήνας

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

Περισσότερα από

Stories

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.

16 Ιαν 2026

Μαίρη Αρώνη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον 22χρονο Τάσο Χαλκιά πριν από 51 χρόνια

Η Μαίρη Αρώνη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με τον Τάσο Χαλκιά.

16 Ιαν 2026

Athens Photo World | Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επιστρέφει

Για ακόμα μία χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.

15 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Ένα απαγορευμένο πάθος γεννιέται στο νέο επεισόδιο της σειράς

Τι θα συμβεί στο τέταρτο επεισόδιο της Μεγάλης Χίμαιρας.

15 Ιαν 2026

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού αυτόν τον Ιανουάριο στην πόλη

Η εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας υποδέχεται το καινούριο έτος με ραντεβού που συνδυάζουν εκλεκτή γεύση και εξαιρετικό κρασί.

15 Ιαν 2026

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

14 Ιαν 2026

Άμνετ | Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία;

Η βραβευμένη με Όσκαρ Chloé Zhao σκηνοθετεί την Jessie Buckley και τον Paul Mescal στην ιστορία που ενέπνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

14 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο "1984" του George Orwell

Στην παράσταση, o ηθοποιός-performer υποδύεται όλους τους ρόλους της ιστορίας, έχοντας μαζί του επί σκηνής μόλισ τέσσερις μουσικούς.