ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Αν δεν λυγίζεις μπροστά στην αδιαφορία. Αν μπορείς το κλάμα να το κάνεις δύναμη"

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη αρθρογραφούσε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ. Η εθνική μας σταρ σαν σήμερα γεννήθηκε.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη επιδίωκε με κάθε τρόπο να βρίσκεται κοντά στους θαυμαστές της. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που η Ελληνίδα σταρ αγαπήθηκε ανεπανάληπτα από το κοινό. Με αφορμή την πρόταση στελεχών της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ, η λατρεμένη ηθοποιός αποφασίζει να δοκιμάσει το ταλέντο της στην αρθρογραφία, ξεκινώντας να γράφει σε δίκη της στήλη για περίπου έναν ολόκληρο χρόνο.

Το δημοσιογραφικό ντεμπούτο της Αλίκης Βουγιουκλάκη έγινε στις 19/12/1964 με την ηθοποιό να εξηγεί στο πρώτο της κείμενο με τίτλο "ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ", ότι δεν επιθυμεί τόσο να γίνει δημοσιογράφος, όσο να έρθει σε επαφή με το αναγνωστικό κοινό μέσα από συμβουλές και απόψεις που θα ανταλλάσουν σε αυτό το νέο ταξίδι. Η στήλη ονομαζόταν "Η Αλίκη γράφει" και έκανε την εμφάνιση της λίγο μετά την ανακοίνωση των αρραβώνων της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, για αυτό και πολλά από τα πρώτα κείμενα της περιέγραφαν με τρυφερό τρόπο αρκετές ευτυχισμένες στιγμές του ζευγαριού. Η τρομερή δημοτικότητα της ηθοποιού έκαναν τα τεύχη ανάρπαστα.

Η στήλη ονομαζόταν "Η Αλίκη γράφει" και έκανε την εμφάνιση της λίγο μετά την ανακοίνωση των αρραβώνων της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, για αυτό και πολλά από τα πρώτα κείμενα της περιέγραφαν με τρυφερό τρόπο αρκετές ευτυχισμένες στιγμές του ζευγαριού. Η τρομερή δημοτικότητα της ηθοποιού έκαναν τα τεύχη ανάρπαστα.

Με τον καιρό, η θεματολογία της στήλης απέκτησε ποικιλία, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη να σχολιάζει μετέπειτα ζητήματα που αφορούσαν όλο το φάσμα της κοινωνικής, πολιτικής και καλλιτεχνικής της ζωής, απαντώντας συχνά απορίες των θαυμαστών της σχετικά με την μεγαλειώδη καριέρα και δόξα που είχε κερδίσει στο πέρασμα της. Μάλιστα, μια φανατική αναγνώστρια με το ψευδώνυμο "Ονειροπόλα Τζοβάννα" ζήτησε από την εθνική σταρ συμβουλές για το πώς θα καταφέρει να γίνει και η ίδια επιτυχημένη ηθοποιός. Η ειλικρινής απάντηση της Αλίκης αποκάλυπτε περίτρανα το πάθος της με την υποκριτική: "Μπορεί να μην σου αρέσουν αυτά που θα διαβάσεις αλλά προτιμώ να χάσω μια θαυμάστρια παρά να κερδίσεις εσύ τα ευχάριστα λόγια που ξέρω ότι περιμένεις από μένα. Αν αντέχεις την αποτυχία. Αν μπορείς να δέχεσαι γενναία την ψυχρότητα του κοινού που δεν σε χειροκροτεί. Αν δεν λυγίζεις μπροστά στην αδιαφορία. Αν έχεις νιώσει τι ζητάς από αυτό που θες να είσαι. Αν μπορείς το κλάμα να το κάνεις δύναμη. Αν μπορείς να παίζεις μπροστά σε ένα θεατή με το ίδιο πάθος αν η πλατεία του θεάτρου είναι κατάμεστη. Αν ξέρεις να πείσεις ότι αξίζεις για το καλύτερο. Όλα όσα σου είπα είναι βγαλμένα από την ψυχή μου γιατί σ αγαπώ και αγαπώ και το θέατρο, Αλίκη".

Η καριέρα της στο χώρο της δημοσιογραφίας ολοκληρώθηκε έναν χρόνο αργότερα το 1965 σημειώνοντας μοναδική επιτυχία.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

Stories

20 Οκτ 2025

Οι 10 νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τώρα

Από τον Juergen Teller και τον Paolo Colombo έως τον Stanley Whitney και μία έκθεση φόρος - τιμής στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα εικαστικά ραντεβού του Οκτωβρίου είναι πολλά και σημαντικά.

18 Οκτ 2025

Ειρήνη Παππά: Με εντυπωσιακό grecian καφτάνι στα γυρίσματα ιταλικής ταινίας το 1971

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ειρήνης Παππά στο "Roma Bene".

18 Οκτ 2025

you are invited | Πρώτη ματιά στην έκθεση του θρυλικού φωτογράφου Juergen Teller στο Onassis Ready

Στον νέο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση, ο Juergen Teller στήνει τον δικό του φωτογραφικό κόμβο, προτάσσοντας την αλήθεια έναντι του αψεγάδιαστου.

17 Οκτ 2025

Γιατί οι γυναίκες σταυρώνουν τα πόδια τους χωρίς να το καταλαβαίνουν;

Τι λένε οι επιστήμονες για αυτή την ενστικτώδη κίνηση;

17 Οκτ 2025

Αποκλειστικό | Η ταινία ντεμπούτο της Charli XCX στη μεγάλη οθόνη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Η "Έκρηξη / Erupcja", μετά την παρουσίαση της σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται και στη χώρα μας κάνοντας πανελλήνια πρεμιέρα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

16 Οκτ 2025

Movie Review | After The Hunt: Η Julia Roberts επιστρέφει πιο ώριμη, γοητευτική και αινιγματική από ποτέ

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα κινηματογραφική σύμπραξη της Julia Roberts με τον Luca Guadagnino.

16 Οκτ 2025

Καποδίστριας | Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης υπογράφει μία ταινία αφιερωμένη στον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη.