ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Alumni Awards 2017 από το British Council: Δείτε τους 9 φιναλίστ

Η απονομή διεθνών βραβείων σε αναγνώριση της Βρετανικής Ανώτατης Εκπαίδευσης και των επιτυχιών διακεκριμένων αποφοίτων στην Ελλάδα, θα γίνει την Τετάρτη 1η Μαρτίου.

Alumni Awards 2017 από το British Council: Δείτε τους 9 φιναλίστ

Το British Council Ελλάδας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους φιναλίστ για τα βραβεία υψηλού κύρους που τιμούν τις εξαιρετικές επιτυχίες αποφοίτων ανώτατης εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι τελετές απονομής θα πραγματοποιηθούν φέτος σε δεκατέσσερις χώρες: Αίγυπτο, Γκάνα, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Ινδονησία, Μαλαισία, Μεξικό, Νιγηρία, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Ταϊλάνδη, Τουρκία και ΗΠΑ.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης (Study UK Alumni Awards 2017) την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα.

Την τελετή απονομής θα φιλοξενήσει στην Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία η Πρέσβυς Kate Smith παρουσία και του Διευθυντή του British Council Ελλάδας, Tony Buckby. Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καθηγητής Jimmy Choo, OBE, θα είναι ο επίτιμος προσκεκλημένος.

Στην Ελλάδα, οι εξής 9 φιναλίστ επιλέχθηκαν για τις κατηγορίες Επαγγελματικής Επιτυχίας, Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικού Αντίκτυπου:

Βραβείο Επαγγελματικής Επιτυχίας

  1. ΝΙΚΟΣ ΟΡΔΟΥΛΙΔΗΣ, University of Leeds
  2. ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΡΕΔΡΑΚΟΣ, University of Essex και University of Brighton
  3. ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΜΠΕΛΑΚΗ, University of Oxford

Βραβείο Επιχειρηματικότητας

  1. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΠΑ, University of Birmingham
  2. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, Leeds University Business School, University of Leeds
  3. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΚΑΝΟΣ, University of Sheffield

Βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου

  1. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, King’s College London και Imperial College London και Newcastle University
  2. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΟΛΗ, University College London
  3. FREDERICK FEATHAM, Keele University

Κορυφαίοι απόφοιτοι έχουν επιλεγεί ανάμεσα σε περισσότερους από 1.200 υποψήφιους, πολλοί από τους οποίους προτάθηκαν από τα βρετανικά Πανεπιστήμια από τα οποία αποφοίτησαν. Σκοπός των Study UK Alumni Awards, τα οποία δημιουργήθηκαν από το British Council σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι να αναγνωρίσουν τις εξαιρετικές επιτυχίες ανθρώπων που φοίτησαν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία 15 χρόνια, και έχουν διακριθεί στον τομέα τους.

Οι 14 χώρες έχουν λάβει αιτήσεις από αποφοίτους περισσοτέρων από 125 πανεπιστήμια της Αγγλίας, Βόρειας Ιρλανδίας, Σκωτίας και Ουαλίας. Οι αιτήσεις αυτές ακολούθως αξιολογήθηκαν από κριτικές επιτροπές στην χώρα στις οποίες υποβλήθηκαν, όπως επίσης και από τα αντίστοιχα Πανεπιστήμια.

Η Bryony Inge, Alumni Campaign Manager του British Council δήλωσε «Είναι πραγματικά μεγάλη έμπνευση να μαθαίνουμε το πώς χρησιμοποίησαν οι απόφοιτοι την εμπειρία που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συμβάλλουν θετικά στους επαγγελματικούς τους τομείς, τις κοινότητες και τις χώρες τους σε όλο τον πλανήτη. Είχαμε περισσότερους από 1000 αξιόλογους προτεινόμενους υποψηφίους και η επιλογή των φιναλίστ ήταν δύσκολη καθώς αντιπροσωπεύουν ένα μικρό ποσοστό τόσων πολλών εξαιρετικών αποφοίτων που έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες και αξίζουν να αναγνωρισθούν όλοι. Αυτοί οι απόφοιτοι προσδίδουν αξία στα πανεπιστήμια τους και θα αποτελέσουν έμπνευση για την επόμενη γενιά σπουδαστών από όλο τον κόσμο».

Ο Tony Buckby, Διευθυντής του British Council στην Ελλάδα συμπλήρωσε «Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε τα Study UK Alumni Awards 2017 για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τα Βραβεία έχουν να κάνουν με την αναγνώριση της επιτυχίας ανθρώπων των οποίων τα επιτεύγματα εδώ στην Ελλάδα έχουν επηρεασθεί, έως ένα βαθμό, από την εμπειρία των σπουδών τους σε βρετανικό Πανεπιστήμιο. Χαιρόμαστε μαζί τους και τους συγχαίρουμε όχι μόνο για την εντυπωσιακή επαγγελματική τους επιτυχία αλλά και για την ιδιότητά τους ως «πρεσβευτές» της βρετανικής εκπαίδευσης».

Alumni Awards 2017 από το British Council: Δείτε τους 9 φιναλίστ
Ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής υποδημάτων και απόφοιτος βρετανικής εκπαίδευσης, Καθηγητής Jimmy Choo

Ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής υποδημάτων και απόφοιτος βρετανικής εκπαίδευσης, Καθηγητής Jimmy Choo, OBE, είναι ο Παγκόσμιος Πρεσβευτής των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης. Έχει δηλώσει «Είμαι ενθουσιασμένος που υποστηρίζω τα Alumni Awards 2017 ως Παγκόσμιος Πρεσβευτής. Οι σπουδές μου στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μία εμπειρία που μου άλλαξε τη ζωή και συνέβαλλε στη σημερινή μου επιτυχία. Αποτελεί τιμή για εμένα να υποστηρίζω σήμερα ανθρώπους που έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα από βρετανικά πανεπιστήμια και να μοιράζομαι τις ιστορίες για τις επιτυχίες τους και το θετικό τους αντίκτυπο στον κόσμο».

Στην Ελλάδα, ο Σπύρος Σούλης, Αρχιτέκτονας και Τηλεοπτικός Παρουσιαστής, είναι ο Πρεσβευτής των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2017 στην Ελλάδα. Έχει δηλώσει: «Οι σπουδές μου στο Ηνωμένο Βασίλειο μου προσέφεραν όλα όσα ήλπιζα να αποκομίσω και ακόμη περισσότερα! Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή που μπορώ ως Πρεσβευτής Ελλάδας στα Study UK Alumni Awards 2017 να ενισχύσω αυτόν τον πολύ σημαντικό θεσμό που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.»

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους φιναλίστ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.britishcouncil.gr.

Read Next

17 Ιαν 2026

Η πτήση-φάντασμα που "πάγωσε" την Αθήνα: Το μοιραίο λάθος που σκότωσε 121 ανθρώπους

Ένα λάθος μετέτρεψε μια συνηθισμένη πτήση σε μία από τις πιο φρικτές αεροπορικές τραγωδίες.

16 Ιαν 2026

#theaftertaste | Ένα θεατρικό "Κρυφτό" κι ένα ταξίδι από τη Νάπολη έως τα νότια προάστια της Αθήνας

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

Περισσότερα από

Stories

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.

16 Ιαν 2026

Μαίρη Αρώνη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον 22χρονο Τάσο Χαλκιά πριν από 51 χρόνια

Η Μαίρη Αρώνη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με τον Τάσο Χαλκιά.

16 Ιαν 2026

Athens Photo World | Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επιστρέφει

Για ακόμα μία χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.

15 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Ένα απαγορευμένο πάθος γεννιέται στο νέο επεισόδιο της σειράς

Τι θα συμβεί στο τέταρτο επεισόδιο της Μεγάλης Χίμαιρας.

15 Ιαν 2026

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού αυτόν τον Ιανουάριο στην πόλη

Η εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας υποδέχεται το καινούριο έτος με ραντεβού που συνδυάζουν εκλεκτή γεύση και εξαιρετικό κρασί.

15 Ιαν 2026

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

14 Ιαν 2026

Άμνετ | Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία;

Η βραβευμένη με Όσκαρ Chloé Zhao σκηνοθετεί την Jessie Buckley και τον Paul Mescal στην ιστορία που ενέπνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

14 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο "1984" του George Orwell

Στην παράσταση, o ηθοποιός-performer υποδύεται όλους τους ρόλους της ιστορίας, έχοντας μαζί του επί σκηνής μόλισ τέσσερις μουσικούς.