ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κιμ Μπάσιντζερ: Ο φλογερός έρωτας με τον Άλεκ Μπάλντουιν, ο γάμος, το παιδί και το πιο επώδυνο διαζύγιο στην ιστορία του Χόλιγουντ

Το μεγαλύτερο sex symbol της δεκαετίας του 80, το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, η γυναίκα που κέρδισε Όσκαρ για το ρόλο της στην ταινία "Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό" σήμερα κλείνει τα 70

Τα"κατορθώματά" του Άλεκ Μπάλντουιν στην προσωπική του ζωή, που τον έχουν καταστήσει ένα από τα πιο "κακά παιδιά" του Χόλιγουντ.

Άλλωστε, η Αμερικανίδα ηθοποιός Κιμ Μπάσιντζερ δεν έκρυψε πότε πόσο "βάναυσος" υπήρξε ο χωρισμός τους, δηλώντας στα media πως πέρασε "έξι οδυνηρά χρόνια, κοιτώντας τον γκρεμό" μέχρι να ολοκληρωθεί νομικά το διαζύγιο τους. Παρά τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, για τα οποία ο ίδιος μίλησε ανοιχτά στην αυτοβιογραφία του "Nevertheless", δεν έγινε ποτέ λόγος σωματικής κακοποίησης ή άλλης ψυχικής βλάβης της συζύγου ή του παιδιού τους.

Κιμ Μπάσιντζερ: Ο φλογερός έρωτας με τον Άλεκ Μπάλντουιν, ο γάμος, το παιδί και το πιο επώδυνο διαζύγιο στην ιστορία του Χόλιγουντ

Η Αμερικανίδα ηθοποιός δεν έκρυψε πότε πόσο "βάναυσος" υπήρξε ο χωρισμός τους.

Ο Μπάλντουιν λάτρευε την Μπάσιντζερ παρά τις διαφορές τους, για αυτό και δεν θα μπορούσε να την βλάψει ποτέ. Οι δύο stars γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας "The Marrying Man" το 1991 και αμέσως "φάνηκε το πάθος μεταξύ τους", περιέγραψε κοντινή πηγή του ζευγαριού στο People το 2001. Δεν άργησαν να γίνουν ένα από τα αγαπημένα ζευγάρια του Χόλιγουντ, όπου θαυμαστές και paparazzi ακολουθούσαν κάθε τους βήμα, απαθανατίζοντας ξέγνοιαστες στιγμές της προσωπικής τους ζωής. Τον Αύγουστο το 1993 παντρεύτηκαν και μόλις δύο χρόνια αργότερα καλωσόρισαν στον κόσμο την μοναχοκόρη τους, Άιρλαντ Μπάλντουιν. Η εκρηκτική ιδιοσυγκρασία του ηθοποιού καθώς και η δίψα του για μεγαλεία, υπήρξαν συχνά αφορμή να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων. Μια εξ’ αυτών ήταν και όταν αγόρασε ένα υπερπολυτελή σπίτι στο Χάμπτονς, για να ζήσει μαζί με την οικογένεια του, όμως η λιγότερη φιλική προς τις υπερβολές Μπάσιντζερ επέμεινε να μείνουν στο "φτωχικό" τους στο Λος Άντζελες. Όπως και έγινε.

Οι διαφορές, χωρίς αμφιβολία, ήταν πολλές, όμως ο Μπάλντουιν παραδέχτηκε στο Vanity Fair πως ερωτεύτηκε την συμπρωταγωνίστρια του ακριβώς επειδή "ήταν περίεργη" και "είχε 12 σκυλιά", αφιερώνοντας της – στην ίδια συνέντευξη – μερικούς στίχους του Τένεσι Ουίλιαμς "πρόκειται για ένα απολύτως τρελά παράξενο, εξωτικό και υπέροχο πλάσμα". Η ντροπαλή Μπάσιντζερ, η οποία δυσκολευόταν ιδιαίτερα με τα φλας της δημοσιότητας στραμμένα στην ζωή τους είχε σχολιάσει πως "ο σύζυγός της έχει την μεγαλύτερη καρδιά από οποιονδήποτε άλλον είχε γνωρίσει" και την βοηθούσε πολύ με τις κρίσεις άγχους που βίωνε και ας ήταν "πεισματάρης" όπως τον αποκαλούσε η ίδια ανοιχτά.

Χωρίς την ύπαρξη προγαμιαίου συμβόλαιο και την πεντάχρονη κόρη τους να βρίσκεται στην μέση, ξεκίνησε ένας "πόλεμος" - όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μπάλντουιν χρόνια αργότερα, τόσο για την από κοινού περιουσία όσο και για την επιμέλεια του παιδιού.

Από το πάθος του έρωτα, το ζευγάρι πέρασε στην έντονη ασυμφωνία χαρακτήρων, αποφασίζοντας να διαλύσουν τον γάμο τους το 2000 και όχι με το πιο ήρεμο και διακριτικό τρόπο. Χωρίς την ύπαρξη προγαμιαίου συμβόλαιο και την πεντάχρονη κόρη τους να βρίσκεται στην μέση, ξεκίνησε ένας "πόλεμος" - όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μπάλντουιν χρόνια αργότερα, τόσο για την από κοινού περιουσία όσο και για την επιμέλεια του παιδιού. Έξι χρόνια κράτησε ο δικαστικός αγώνας για μια συμφέρουσα λύση και των δύο πλευρών. Στο μεταξύ, η Μπάσιντζερ αποφάσισε να αποσυρθεί από τον κόσμο της υποκριτικής και να αφιερωθεί στην κόρη της, την οποία επιθυμούσε να μεγαλώσει χωρίς περιορισμούς. "Η Άιρλαντ θέλω να είναι ένα ελεύθερο παιδί, να επιλέξει μόνο του το δρόμο του. Αν θέλει να ζωγραφίζει πάνω στους τοίχους δεν θα την μαλώσω ποτέ" δήλωσε σε συνέντευξή της.

Ο ηθοποιός κατηγορήθηκε για γονική αποξένωση, όταν ένα ηχογραφημένο μήνυμα προς την κόρη του, την οποία αποκαλούσε "αγενές γουρούνι" βρέθηκε στο φως της δημοσιότητας.

Πολλοί πίστεψαν πως η λήξη του διαζυγίου θα έφερνε ειρήνη μεταξύ των δύο star, όμως το 2007 η σχέση τους εντάθηκε ακόμα περισσότερο, όταν πρωτοσέλιδα και τηλεοπτικά πάνελ σχολίαζαν εκτεταμένα την απαράδεκτη αντίδραση του Μπάλντουιν προς το παιδί τους. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ο ηθοποιός κατηγορήθηκε για γονική αποξένωση, όταν ένα ηχογραφημένο μήνυμα προς την κόρη του, την οποία αποκαλούσε "αγενές γουρούνι" βρέθηκε στο φως της δημοσιότητας. "Είσαι ένα αγενές, απερίσκεπτο μικρό γουρούνι. Δεν δίνω δεκάρα που είσαι 12 ή 11 ετών ή ότι είσαι παιδί ή ότι ευθύνεται η μάνα σου για τη συμπεριφορά σου, αλλά με ταπείνωσες για τελευταία φορά με αυτό το τηλέφωνο", αποκρίθηκε σκληρά.

Η κακή μεταχείριση εξόργισε τόσο την μητέρα, όσο και την κοινή γνώμη, αναγκάζοντας τον Μπάλντουιν να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το περιστατικό, αλλά και να καταβάλει αποζημίωση 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την πράξη του κατηγόρησε τον "ανεξέλεγκτο θυμό" που βιώνει σε πιεστικές περιόδους της ζωής του καθώς την εποχή εκείνη ο ηθοποιός ενεπλάκη σε σκάνδαλα διακίνησης ναρκωτικών καθώς και για χρήση αυτών, ωστόσο οι κατηγορίες δεν προχώρησαν ιδιαίτερα. Αφήνοντας τα "λάθη" του παρελθόντος πίσω, ο Μπάλντουιν φρόντισε να βελτιώσει τις σχέσεις με την πρώην σύζυγό του και την κόρη του, πριν προχωρήσει στην δημιουργία νέας οικογένειας με την τωρινή σύζυγό του, Χιλάρια.

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.