ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του καρκίνου» Πατέρας μοιράζεται τη σπαρακτική εικόνα του παιδιού

Η Jessica παλεύει εδώ και 13 μήνες με το νευροβλάστωμα, αλλά τώρα οι γιατροί της έδωσαν λίγες εβδομάδες ζωής. 

«Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του καρκίνου» Πατέρας μοιράζεται τη σπαρακτική εικόνα του παιδιού

Oι φλέβες είναι ευδιάκριτες κάτω από το δέρμα της, ένα δάκρυ τρέχει στο μάγουλό της, το σώμα της σκληραίνει και το πρόσωπό της παραμορφώνεται από τον πόνο. Η Jessica παλεύει εδώ και 13 μήνες με το νευροβλάστωμα, αλλά τώρα οι γιατροί της έδωσαν λίγες εβδομάδες ζωής.

Ένας εξαντλημένος από τον πόνο του παιδιού του πατέρας θέλει ο κόσμος να δει αυτή τη φωτογραφία με την 4 ετών κόρη του, την ώρα που η μικρή μάχεται τον καρκίνο. Ο Andy Whelan, ένας ηλεκτρολόγος από το Oswaldtwistle,του Lancashire, μοιράστηκε την ασπρόμαυρη αυτή εικόνα στο Facebook blog και η φωτογραφία άρχισε να τραβά τα βλέμματα του κόσμου.

«Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του καρκίνου» Πατέρας μοιράζεται τη σπαρακτική εικόνα του παιδιού

«Πριν από λίγες μέρες μας είπαν ότι έχει μόνο λίγες εβδομάδες ζωής. Αυτή τη στιγμή ως γονείς δεν μπορούμε να της προσφέρουμε καμία βοήθεια. Η Jessica μας σπρώχνει μακριά, ο πόνο της την οδηγεί στη μοναξιά».
Ο Andy και η σύντροφός του Nicki αποφάσισαν να διακόψουν τη θεραπεία σε μια προσπάθεια να της επιτρέψει να απολαύσει όσο καιρό της έχει απομείνει.
«Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του καρκίνου», λέει ο Andy.

«Με αυτή η φωτογραφία δεν έχω σκοπό να προσβάλλω ή να αναστατώσω κανέναν. Ίσως βλέποντας αυτή η φωτογραφία οι άνθρωποι αρχίσουν να ενημερώνονται για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, και ίσως οι ίδιοι άνθρωποι θα είναι σε θέση να κάνουν κάτι στο μέλλον, έτσι ώστε κανένα παιδί να μην πρέπει να υποφέρει τον πόνο».


Το κοριτσάκι είχε διαγνωστεί τον Σεπτέμβριο του 2015 και έχει περάσει μια δύσκολη μάχη με την ασθένεια. Αρχικά οι γιατροί θεωρούσαν ότι είχε λοίμωξη στα κόκαλα επειδή πονούσε στις αρθρώσεις. Η Jessica όμως έκλαιγε το βράδυ από τον πόνο και οι γιατροί αποφάσισαν να ελέγξουν την κοιλιά της για να διαπιστώσουν τελικά ότι αυτό που είχε δεν ήταν δυσκοιλιότητα. Ένας όγκος στην κοιλιά του κοριτσιού. Το κοριτσάκι είχε καρκίνο και οι γιατροί του έδιναν ένα με δύο χρόνια ζωής.

Read Next

03 Φεβ 2026

Η Chiara Mastroianni έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η ηθοποιός και κόρη του Marcello Mastroianni και της Catherine Deneuve θα πρωταγωνιστήσει σε μία ξεχωριστή παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

03 Φεβ 2026

Οι παραστάσεις που θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Σημαντικοί σκηνοθέτες και Έλληνες δημιουργοί, κλασικά έργα και μία παράσταση χορού συνθέτουν το πρώτο πρόγραμμα του Μιχαήλ Μαρμαρινού για το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Περισσότερα από

Stories

02 Φεβ 2026

Οι Pet Shop Boys έρχονται στην Ελλάδα

Τέσσερα χρόνια μετά τη συναυλία τους στην Αθήνα, οι Pet Shop Boys επιστρέφουν για ένα ακόμη συναυλιακό ραντεβού με το ελληνικό κοινό.

02 Φεβ 2026

Grammys 2026 | Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

Ποιες προσωπικότητες από τον χώρο της μουσικής διακρίθηκαν στα Grammys 2026.

31 Ιαν 2026

"Η τοξική γυναίκα" - Το ανεξήγητο ιατρικό μυστήριο της Gloria Ramirez

Ένα πραγματικό ιατρικό περιστατικό που ακόμα και σήμερα δεν έχει δοθεί οριστική απάντηση.

30 Ιαν 2026

#theaftertaste | Μία έκθεση για τους ανθρώπους της πόλης και ένα value for money εστιατόριο με γεύση από κάθε γωνιά της Ελλάδας

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

30 Ιαν 2026

Bridgerton | Ο απόλυτος οδηγός για το καστ και τους χαρακτήρες της 4ης σεζόν

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα νέα πρόσωπα και τα αγαπημένα που επιστρέφουν στη νέα σεζόν της ρομαντικής σειράς.

30 Ιαν 2026

Έργα του Sir Don McCullin παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το Athens Photo World, σε συνεργασία με το Xposure International Photography Festival, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον θρύλο του πολεμικού φωτορεπορτάζ, Sir Don McCullin, με την έκθεση Life, Death and Everything in Between.

30 Ιαν 2026

Μία κορυφαία γαστρονομική εμπειρία για μία μόνο βραδιά στο Tudor Hall Restaurant

Ο Chef Konstantin Filippou μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Αθήνα, υπογράφοντας για μία βραδιά το μενού του Tudor Hall Restaurant.

30 Ιαν 2026

Eat Chic | Τα πρώτα γαστρονομικά ραντεβού του Φεβρουαρίου έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Guests με αέρα Michelin και ιδιαίτερες συμπράξεις συγκροτούν τα πρώτα γαστρονομικά ραντεβού του δεύτερου μήνα του έτους.

29 Ιαν 2026

Η Απουσία του Παρόντος | Στην πρώτη ατομική έκθεση του Νίκου Κανόγλου, κάθε εικόνα λειτουργεί ως αποτύπωμα

Ο δραστήριος καλλιτέχνης παρουσιάζει το πρώτο του ολοκληρωμένο σύνολο έργων, με τα όρια ανάμεσα στην παρουσία και την απουσία να θολώνει.

29 Ιαν 2026

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση | Μετά τον Οιδίποδα, τι;

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση υποδέχεται τις Onassis Dance Days, δίνοντας κίνηση στον φετινό Φεβρουάριο.