ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτή είναι η ταινία που περιμένουν όλοι στις Κάννες.

Oι «ειδικοί» κάνουν ήδη λόγο για την ταινία της χρονιάς.

Αυτή είναι η ταινία που περιμένουν όλοι στις Κάννες.

Η τελευταία φορά που η Sofia Coppola εμφανίστηκε με μία ταινία της στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ των Καννών ήταν η κινηματογραφική απόδοση μίας αληθινής ιστορίας που είχε λάβει χώρα πριν από μερικά χρόνια στον διαστημικά μακρινό από εμάς κόσμο του Hollywood. Ήταν η περίπτωση μιας «συμμορίας» κοριτσιών και αγοριών ("Τhe Βling Ring") η οποία αφού πρώτα παρακολοθούσε προσεκτικά τις κινήσεις μερικών από τους μεγαλύτερους αστέρες της showbiz, έμπαινε στα υπερπολυτελή σπίτια τους και έκλεβε ό,τι έβρισκε πρόχειρο, από κοσμήματα μέχρι προσωπικά αναμνηστικά και πολύτιμα αντικείμενα.

Tότε η κόρη του μεγάλου Francis Ford Coppola είχε λάβει έντονα αρνητική κριτική για τις κινηματογραφικές της εμμονές από την πιο σοβαρή και διανοουμενίστικη πλευρά του κόσμου του σινεμά, η ίδια όμως φαίνεται ότι ξέρει κάλα τι είναι αυτά που θέλει να κάνει από την σκηνοθετική καρέκλα.

Φέτος η δυναμική της επιστροφή είναι αυτή που συζητιέται περισσότερο με τη νέα της ταινία η οποία έχει τον τίτλο "The Beguiled" να αναμένεται με αγωνία στο φεστιβάλ των Καννών που θα γίνει από τις 17 έως τις 28 Μαΐου στην κοσμοπολίτικη πόλη της Γαλλικής Ριβιέρας.

Πρόκειται για ένα φιλμ εποχής τοποθετημένο στα χρόνια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, με το στόρυ να διαδραματίζεται σε ένα σχολείο θηλέων στην πολιτεία του Μισισίπι. Πέρα όμως από το ιστορικό φόντο που τυλίγει ολόκληρο το περιβάλλον της ταινίας το σενάριο έχει πολύ περισσότερο να κάνει με τις εντάσεις ανάμεσα στα κορίτσια της σχολής, τα ψυχολογικά σκαμπανευάματα της εφηβείας και τις μεταξύ τους συμπεριφορές καθοδηγούμενες από διαφορές και ενίοτε ζήλεια.

Το "Τhe Beguiled" είναι η 6η ταινία της Coppola και στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε για ακόμα μία φορά την μούσα της, Elle Fanning.

Αυτή είναι η ταινία που περιμένουν όλοι στις Κάννες.
To "Τhe Beguiled" θα προβληθεί στο φεστιβάλ Καννών από τις 17 έως τις 28 Μαϊου.

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη "Βουγονία" του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Το Φεστιβάλ Βενετίας απέτισε φόρο τιμής στον Giorgio Armani με μία συγκινητική ανακοίνωση

Ο θρύλος της μόδας είχε στενούς δεσμούς με το φεστιβάλ ως τακτικός επισκέπτης εδώ και δεκαετίες, μιας και ο κινηματογράφος αποτελούσε ανέκαθεν τη μεγάλη του αγάπη.

Περισσότερα από

Stories

04 Σεπ 2025

O Giorgio Armani μέσα από δέκα εμβληματικές ρήσεις του

O Ιταλός πρωτοπόρος του ανδρόγυνου στιλ έφυγε από τη ζωή, αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει μέσα από το αστήρευτο ταλέντο του.

04 Σεπ 2025

Τα vintage έπιπλα Cannage επιστρέφουν στο σαλόνι μας

Τα έπιπλα από ψάθα είναι τάση και κάνουν δυναμική επιστροφή το 2025!

04 Σεπ 2025
03 Σεπ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με μαύρη couture δημιουργία στο Ζάππειο πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην τελευταία φωτογράφισή της στο Ζάππειο.

03 Σεπ 2025

Ούτε "rom", ούτε "com" | Μα πού πήγαν τέλος πάντων οι καλές ρομαντικές κομεντί;

Ένα είδος που αγαπήθηκε όσο λίγα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη μεγάλη οθόνη. Θα μπορέσει να κάνει το comeback που του αξίζει;

03 Σεπ 2025

Theater News | Το "Food For Love" του Sam Shepard "ανεβαίνει" στη θεατρική σκηνή με πρωταγωνίστρια τη Melia Kreiling

Οι "Ερωτευμένοι" αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο στο BIOS.

03 Σεπ 2025

Τι θα δούμε στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Αγαπημένες επιλογές και φρέσκιες πρεμιέρες έρχονται στην πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες.

02 Σεπ 2025

Movie Review | Caught Stealing, μία περιπέτεια με στιλ και πρωταγωνιστές τη Zoë Kravitz και τον Austin Butler

Ο George Satsidis γράφει για μία από τις νέες ταινίες που έρχεται αυτή την εβδομάδα στο σινεμά.

02 Σεπ 2025

Τρεις παραστάσεις της Επιδαύρου κάνουν στάση στο Ηρώδειο

Οι παράστασεις που έκαναν πρεμιέρα και ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025 έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

02 Σεπ 2025