ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αφορμή για ταξίδι: Ένα παραμυθένιο μουσείο που στον κήπο του κατοικεί ένας γίγαντας

Aξιοθέατο μοναδικό στον κόσμο.

Αφορμή για ταξίδι: Ένα παραμυθένιο μουσείο που στον κήπο του κατοικεί ένας γίγαντας

Το Kristallwelten, το μουσείο της Swarovski που άνοιξε το 1995 στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας και που μέχρι σήμερα μετρά πάνω από 14 εκατομμύρια επισκέπτες, είναι πολύ περισσότερα από ένα χώρο αφιερωμένο στα εμβληματικά κρύσταλλα. Σχεδιασμένο από τον πολυτάλαντο καλλιτέχνη Αντρέ Χέλερ -εικαστικό, λογοτέχνη, ηθοποιό και τραγουδοποιό- έχει κήπο με ένα τεράστιο, αλλόκοσμο γλυπτό, που θυμίζει γίγαντα από σκοτεινό παραμύθι, και δεκατέσσερα δωμάτια γεμάτα πίνακες, γλυπτά, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις.

Ανάμεσα στα μόνιμα εκθέματα που ξεχωρίζουν είναι το Infinity Mirror Room της Γιαπωνέζας εικαστικού Γιαγιόι Κουσάμα, μια αίθουσα με καθρέφτες που μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι ψευδαισθήσεων, αλλά και ένα δέντρο από κρύσταλλο που είχε δημιουργήσει ο Αλεξάντερ ΜακΚουίν.

Αν το επισκεφτείτε αυτά τα Χριστούγεννα, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να δείτε τον κήπο του Kristallwelten μεταμορφωμένο σε μια γιορτινή Χώρα των Θαυμάτων, όπως την οραματίστηκε ο Δανός Tord Boontje.

Απολαύστε παρακάτω τον χριστουγεννιάτικο κήπο του μουσείου.

Read Next

19 Ιαν 2026

Ένα νέο θέατρο ανοίγει σε μία από τις πιο γνωστές πλατείες της Αθήνας

Οι πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες από τον καινούριο χώρο πολιτισμού.

17 Ιαν 2026

Η πτήση-φάντασμα που "πάγωσε" την Αθήνα: Το μοιραίο λάθος που σκότωσε 121 ανθρώπους

Ένα λάθος μετέτρεψε μια συνηθισμένη πτήση σε μία από τις πιο φρικτές αεροπορικές τραγωδίες.

Περισσότερα από

Stories

16 Ιαν 2026

#theaftertaste | Ένα θεατρικό "Κρυφτό" κι ένα ταξίδι από τη Νάπολη έως τα νότια προάστια της Αθήνας

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.

16 Ιαν 2026

Μαίρη Αρώνη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον 22χρονο Τάσο Χαλκιά πριν από 51 χρόνια

Η Μαίρη Αρώνη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με τον Τάσο Χαλκιά.

16 Ιαν 2026

Athens Photo World | Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επιστρέφει

Για ακόμα μία χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.

15 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Ένα απαγορευμένο πάθος γεννιέται στο νέο επεισόδιο της σειράς

Τι θα συμβεί στο τέταρτο επεισόδιο της Μεγάλης Χίμαιρας.

15 Ιαν 2026

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού αυτόν τον Ιανουάριο στην πόλη

Η εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας υποδέχεται το καινούριο έτος με ραντεβού που συνδυάζουν εκλεκτή γεύση και εξαιρετικό κρασί.

15 Ιαν 2026

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

14 Ιαν 2026

Άμνετ | Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία;

Η βραβευμένη με Όσκαρ Chloé Zhao σκηνοθετεί την Jessie Buckley και τον Paul Mescal στην ιστορία που ενέπνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

14 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο "1984" του George Orwell

Στην παράσταση, o ηθοποιός-performer υποδύεται όλους τους ρόλους της ιστορίας, έχοντας μαζί του επί σκηνής μόλισ τέσσερις μουσικούς.