ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

7χρονη κάνει online εκστρατεία για να γίνουν ανακυκλώσιμοι οι μαρκαδόροι. Μάζεψε 70.000 υπογραφές

«Αν όλοι κάνουμε κάτι μικρό, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο» δήλωσε το κορίτσι που εντυπωσιάζει με την ωριμότητα και την ευαισθησία του.

7χρονη κάνει online εκστρατεία για να γίνουν ανακυκλώσιμοι οι μαρκαδόροι. Μάζεψε 70.000 υπογραφές

Η Jessie Stephenson λατρεύει τη ζωγραφική, αλλά πρόσφατα ανακάλυψε ότι τα εργαλεία της αγαπημένης της τέχνης, οι μαρκαδόροι, δεν ανακυκλώνονται. Τότε, το 7χρονο κορίτσι από το Λονδίνο αποφάσισε να στείλει μια επιστολή στο βρετανικό παράρτημα της εταιρείας Crayola ζητώντας της να αναζητήσει τρόπους ώστε οι χρησιμοποιημένοι μαρκαδόροι να απορρίπτονται χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον. Παράλληλα, ξεκίνησε μια διαδικτυακή εκστρατεία στο Change.org, με σκοπό να συγκεντρώσει 75.000 υπογραφές.

«Μου αρέσει να χρησιμοποιώ μαρκαδόρους Crayola αλλά δεν θέλω πια να το κάνω γιατί ξέρω ότι επηρεάζουν το περιβάλλον» έγραψε στην διαδικτυακή καμπάνια της. «Με ενδιαφέρει το περιβάλλον γιατί ζούμε εδώ και αν το καταστρέψουμε, δεν θα έχουμε δεύτερη ευκαιρία».

Το κορίτσι συνέχισε γράφοντας: «Νομίζω ότι αν όλοι προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι μικρό, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο».

«Σε παρακαλώ Crayola, θα φέρεις ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης μαρκαδόρων στη Βρετανία, όπως κάνεις στην Αμερική; Τότε μπορούμε να συνεχίσουμε να ζωγραφίζουμε χωρίς να νιώθουμε ενοχές!» κατέληξε η Jessie, που σύντομα κατάφερε να συγκεντρώσει, μέσα από την εκστρατεία της, σχεδόν 70.000 υπογραφές, παρακινώντας την Crayola UK να απαντήσει με μια επιστολή.

7χρονη κάνει online εκστρατεία για να γίνουν ανακυκλώσιμοι οι μαρκαδόροι. Μάζεψε 70.000 υπογραφές
«Σε παρακαλώ Crayola, θα φέρεις ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης μαρκαδόρων στη Βρετανία, όπως κάνεις στην Αμερική; Τότε μπορούμε να συνεχίσουμε να ζωγραφίζουμε χωρίς να νιώθουμε ενοχές!» κατέληξε η Jessie, που σύντομα κατάφερε να συγκεντρώσει, μέσα από την εκστρατεία της, σχεδόν 70.000 υπογραφές, παρακινώντας την Crayola UK να απαντήσει με μια επιστολή.

Ωστόσο η απάντηση της εταιρείας δεν ικανοποίησε την Jessie, γιατί δεν αποδεχόταν την πρότασή της για μια συνάντηση. Στη συνέχεια, λοιπόν, η μικρή Βρετανίδα ανέβασε ένα βίντεο, ενθαρρύνοντας περισσότερους να υπογράψουν και να στηρίξουν το αίτημά της.

Η διευθύντρια του σχολείου της Jessie, Sue Harte, επαίνεσε την αποφασιστικότητά της, προσθέτοντας ότι ολόκληρο το σχολείο στηρίζει με περηφάνια τον σκοπό της. «Είμαι καταγοητευμένη που η Jessie κινητοποιήθηκε να κάνει αυτή την εκστρατεία να πείσει την Crayola να αρχίσει την ανακύκλωση στη Βρετανία» σχολίασε η εκπαιδευτικός, προσθέτοντας: «Πόσο υπέροχο είναι το γεγονός ότι ένα τόσο μικρό κορίτσι έχει την ευαισθησία και το κίνητρο να κάνει κάτι για έναν καλύτερο κόσμο και η υποστήριξη που έχει μέχρι στιγμής είναι φανταστική».

Δείτε παρακάτω 23 ιδέες για να ανακυκλώσετε τα πάντα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

17 Ιαν 2026

Η πτήση-φάντασμα που "πάγωσε" την Αθήνα: Το μοιραίο λάθος που σκότωσε 121 ανθρώπους

Ένα λάθος μετέτρεψε μια συνηθισμένη πτήση σε μία από τις πιο φρικτές αεροπορικές τραγωδίες.

16 Ιαν 2026

#theaftertaste | Ένα θεατρικό "Κρυφτό" κι ένα ταξίδι από τη Νάπολη έως τα νότια προάστια της Αθήνας

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

Περισσότερα από

Stories

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.

16 Ιαν 2026

Μαίρη Αρώνη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον 22χρονο Τάσο Χαλκιά πριν από 51 χρόνια

Η Μαίρη Αρώνη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με τον Τάσο Χαλκιά.

16 Ιαν 2026

Athens Photo World | Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επιστρέφει

Για ακόμα μία χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.

15 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Ένα απαγορευμένο πάθος γεννιέται στο νέο επεισόδιο της σειράς

Τι θα συμβεί στο τέταρτο επεισόδιο της Μεγάλης Χίμαιρας.

15 Ιαν 2026

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού αυτόν τον Ιανουάριο στην πόλη

Η εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας υποδέχεται το καινούριο έτος με ραντεβού που συνδυάζουν εκλεκτή γεύση και εξαιρετικό κρασί.

15 Ιαν 2026

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

14 Ιαν 2026

Άμνετ | Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία;

Η βραβευμένη με Όσκαρ Chloé Zhao σκηνοθετεί την Jessie Buckley και τον Paul Mescal στην ιστορία που ενέπνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

14 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο "1984" του George Orwell

Στην παράσταση, o ηθοποιός-performer υποδύεται όλους τους ρόλους της ιστορίας, έχοντας μαζί του επί σκηνής μόλισ τέσσερις μουσικούς.