ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

5 μυστικά του Χάρι Πότερ που σίγουρα δεν ξέρατε ως τώρα

Ένα νέο βιβλίο που εξιστορεί τη διαδικασία συγγραφής κάθε βιβλίου Χάρι Πότερ που έγραψε η JK Rowling αποκαλύπτει πληροφορίες που δεν είχαμε ακούσει ποτέ.

5 μυστικά του Χάρι Πότερ που σίγουρα δεν ξέρατε ως τώρα

Μπορεί να μοιάζει με Μαγκλ, αλλά η JK Rowling είναι σίγουρα μαγική. Η πρώην σερβιτόρα και χωρίς καμία κατάρτιση στη δημιουργική γραφή, συγγραφέας της σειράς Χάρι Πότερ δημιούργησε έναν κόσμο όπου όλα είναι πιθανά.

Αν και δεν γράφει πλέον βιβλία με ήρωα τον μικρό μάγο (αν και ποτέ μη λες ποτέ), υπάρχει ένα νέο βιβλίο που θα ενθουσιάσει τους οπαδούς της σε όλο τον κόσμο: μια βιβλιογραφία για το λογοτεχνικό ταξίδι της συγγραφέα. Το «JK Rowling: Μια Βιβλιογραφία 1997-2013» από τον Philip Errington ήταν στα σκαριά εδώ και πέντε χρόνια, και είναι τόσο λεπτομερές ώστε η ίδια η Rowling το περιέγραψε ως «υπερβολικά διεξοδικό και κάπως παράλογο».

Η βιβλιογραφία, που ακολουθεί τη Rowling σε όλη τη διαδικασία συγγραφής κάθε βιβλίου Χάρι Πότερ, είναι γεμάτο άγνωστες πληροφορίες για τη διάσημη σειρά βιβλίων. Αν δεν έχετε χρόνο να το διαβάσετε για να μάθετε όλα τα μυστικά, διαβάστε παρακάτω πέντε από αυτά.

Ο «Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς» παραλίγο να έχει διαφορετικό όνομα

5 μυστικά του Χάρι Πότερ που σίγουρα δεν ξέρατε ως τώρα

Η βιβλιογραφία αποκαλύπτει ότι η JK Rowling πρότεινε μερικούς πιθανούς τίτλους για το τέταρτο βιβλίο της σειράς, μεταξύ των οποίων:

Ο Χάρι Πότερ και οι Θανατοφάγοι

Ο Χάρι Πότερ και το Πύρινο Κύπελλο

Ο Χάρι Πότερ και οι τρεις πρωταθλητές

Πιστεύουμε ότι η τελική επιλογή ήταν και η καλύτερη.

Η Rowling διάβασε τόσες πολλές φορές τον Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν που αηδίασε

Η Rowling αντάλλαξε μερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ρίχνουν φως στη διαδικασία της συγγραφής. «Έχω κουραστεί τόσο πολύ να διαβάζω ξανά και ξανά αυτό το βιβλίο που όταν έρθει η ώρα να κάνω δημόσιες αναγνώσεις θα δυσκολευτώ πολύ να χαμογελάσω. Ίσως αυτό το συναίσθημα να έχει φύγει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι,» έλεγε σε ένα e-mail που έστειλε στον εκδότη της σχετικά με το τρίτο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ. Χάρη σε ιστορίες που ταξίδευαν τους ήρωες πίσω στο χρόνο, στην ανάπτυξη βασικών χαρακτήρων, και τη συμπερίληψη σημαντικών πληροφοριών που είναι βασικές για την ανάπτυξη του υπόλοιπου της σειράς, η Rowling έπρεπε να διαβάσει το «Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» πάρα πολλές φορές.

Ο Σχεδόν Ακέφαλος Νικ παραλίγο να έχει δικό του τραγούδι

Η βιβλιογραφία της Rowling καλύπτει πολλές από τις αλλαγές που έγιναν στη σειρά, συμπεριλαμβανομένης της κοπής του τραγουδιού του Σχεδόν Ακέφαλου Νικ. Μπορείτε πλέον να βρείτε και να διαβάσετε online το «Η μπαλάντα του Σχεδόν Ακέφαλου Νικ» και ήταν πολύ δύσκολο για τη Rowling να την αφήσει έξω από το βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά». Ο συγγραφέας περιέγραψε αργότερα ως ‘‘περιττό’’ αλλά ήταν μια επίπονη επεξεργασία.

Ο εκδότης της Rowling έλαβε κρυφά ένα χειρόγραφο σε μια παμπ

Όταν ήρθε η ώρα να παραδώσει το «Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα», ο ατζέντης της Rowling και ο εκδότης της μιμήθηκαν τους μυστικούς πράκτορες. Ο Christopher Little, ο ατζέντης της, κάλεσε τον εκδότη να βρεθούν σε μια τοπική παμπ...αλλά δεν ήταν απλά για μπύρες.

«Οδήγησα μέχρι το Pelican, μια παμπ έξω από την Fulham Road, που είναι αρκετά κακόφημη γειτονιά. Όταν πήγα μέσα υπήρχε μια πλαστική τσάντα μεταφοράς στα πόδια του... Δεν είπε τίποτα για αυτό και δεν είπα ούτε εγώ και είπε απλώς «Ποτό;» και είπα, «Μια μπύρα, παρακαλώ», περιγράφει ο εκδότης Nigel Newton για την ανταλλαγή του πέμπτου βιβλίου της Rowling. «Έτσι σταθήκαμε στο μπαρ και ήπιαμε τα ποτά μας και δεν είπαμε τίποτα για τον Χάρι Πότερ. Αλλά όταν φύγαμε βγήκα έξω κρατώντας την τσάντα μεταφοράς».

...και μετά το φύλαξε σε ένα χρηματοκιβώτιο

«Έβαλα αυτήν την τσάντα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μου και οδήγησα μέχρι το σπίτι. Σε αυτό το στάδιο η σειρά ήταν τόσο δημοφιλής που ήμουν σχεδόν φοβισμένος που το είχα στην κατοχή μου. Το έχωσα κάτω από το κρεβάτι. Είχα και ένα άλλο δακτυλογραφημένο κείμενο κρυμμένο εκεί. Έτσι έβαλα πάνω πάνω στο κείμενο του Χάρι Πότερ τέσσερις σελίδες από το «Ανατολικά των Όρεων» του David Guterson και στη συνέχεια έμεινα να το διαβάζω όλη τη νύχτα, το οποίο η γυναίκα μου βρήκε λίγο περίεργο. Φυσικά δεν έδειξα τίποτα ούτε σε εκείνη. Μετά έβαζα κομμάτια του στο χρηματοκιβώτιο,» είπε ο Newton.

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"