ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

49 χρόνια πριν: Όταν η Μαρία Τζομπανάκη συμμετείχε το 1975 στα πιο επεισοδιακά ελληνικά καλλιστεία

Η ίδια η ηθοποιός έχει ομολογήσει πως το έχει μετανοιώσει.

tsompanaki ndp

Η Μαρία Τζομπανάκη γεννήθηκε το 1956 και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το ελληνικό κοινό, μέσα από τη συμμετοχή της στη δημοφιλή σειρά "Σασμός". Είναι απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου και έχει σπουδάσει χορό, κλασική κιθάρα και τραγούδι.

Έπαιξε σε 5 ελληνικές ταινίες: "Η ώρα του λύκου", "Ο καπιταλίστας και η τραγουδίστρια", "E-mail", "Κρήτες Ολυμπιονίκες" και "Ψυχραιμία".

H ηθοποιός εκτός από ταλαντούχα έχει στο ενεργητικό της πολλές διακρίσεις.

Εχει σκηνοθετήσει τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας και πλήθος θεατρικών παραστάσεων ενώ ως ηθοποιό την έχουμε δει σε πολλούς και διαφορετικού ύφους ρόλους. Διδάσκει υποκριτική, σωματική έκφραση του θεατρικού λόγου και πολιτισμική αγωγή του σύγχρονου ηθοποιού.

Να θυμίσουμε πως η Μαρία Τζομπανάκη ήταν παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Ντίνο Αυγουστίδη με τον οποίο αν και έχουν χωρίσει πολλά χρόνια έχουν αγαστές σχέσεις λόγω του μονάκριβου γιου τους.

Η συμμετοχή στα Καλλιστεία

Το 1975, η Μαρία Τζομπανάκηόταν πήρε μέρος στα ελληνικά καλλιστεία. Η νεαρή κρητικοπούλα- που ακόμη δεν είχε πάει στη Δραματική σχολή για να γίνει ηθοποιός- κατάφερε να ξεχωρίσει στο διαγωνισμό ομορφιάς, κερδίζοντας τον τίτλο της Αναπληρωματικής Μις Ελλάς.

49 χρόνια πριν: Όταν η Μαρία Τζομπανάκη συμμετείχε το 1975 στα πιο επεισοδιακά ελληνικά καλλιστεία

screen-shot

Η συγκεκριμένη βραδιά έμεινε στην ιστορία των Καλλιστείων ως άκρως επεισοδιακή. Λίγο πριν το διαγωνισμό μια από τις υποψήφιες είχε ένα σοβαρό ατύχημα και δεν έλαβε μέρος, με αποτέλεσμα να συμμετάσχουν έντεκα καλλονές, αντί δώδεκα, όπως είθισται. Επίσης, το γνωστό -τότε- μανεκέν Μπέλα Αδαμοπούλου – που εκλέχτηκε Μις Ελλάς- πέταξε την κορδέλα της και την ανθοδέσμη στην κριτική επιτροπή, γιατί θεώρησε ότι αδικήθηκε.

Η όμορφη Μπέλα έριξε τα πυρά της και στην Αφροδίτη Κατσούλη – που κέρδισε τον επίζηλο τίτλο της Σταρ Ελλάς 1975- κατηγορώντας την ως…ευνοημένη των κριτών.

Read Next

08 Μαρ 2025

Οι σοβαρές ηθοποιοί δεν μπορούν να έχουν μεγάλο στήθος;" Η "πληρωμένη" απάντηση της Έλεν Μίρεν που έγινε masterclass για το φεμινισμό των 70’s

Όταν η Έλεν Μίρεν επαναπροσδιόρισε τον φεμινισμό με την εμβληματική συνέντευξη της στο BBC.

08 Μαρ 2025

Καλλιρρόη Παρρέν: Η πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια έβγαλε την εφημερίδα που οι Αθηναίες διάβαζαν κρυφά

Η ιστορία της μεγαλύτερης επαναστάτριας της αθηναϊκής Μπελ Επόκ, που δημιούργησε την πρωτοποριακή "Εφημερίδα των Κυριών" και το "Λύκειο των Ελληνίδων".

Περισσότερα από

Stories

03 Μαρ 2025
02 Μαρ 2025

Οι καλύτερες λαγάνες της Αθήνας

Οι φούρνοι που "ξεφουρνίζουν" τις καλύτερες λαγάνες!

02 Μαρ 2025

Η Πάμελα Άντερσον στο ρόλο της ζωής της: Το θεαματικό comeback με την ταινία "The Last Showgirl"

Η Πάμελα Άντερσον επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη με το φιλμ "The Last Showgirl", με σκηνοθέτη την Τζία Κόπολα. Δίπλα της η Τζέιμι Λι Κέρτις.

14 Φεβ 2025

Γλυκό άγλυκο: Φανταστικό banoffee χωρίς ζάχαρη και ζαχαρούχο γάλα

Ένα υπέροχο banoffee με άρωμα καφέ, χωρίς να λιγώνει.

14 Φεβ 2025

Όταν ο Ρίτσαρντ Μπάρτον έκανε δώρο στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ ένα βασιλικό περιδέραιο

Η θρυλική έκπληξη, αξίας $37.000, "απλά επειδή ήταν Τρίτη".

04 Φεβ 2025

Παντελής Ζερβός: Η κόρη του σκοτώθηκε στον σεισμό του '56 - Τελικά την είχαν θάψει ζωντανή

Δεν το είχε αποκαλύψει ούτε στη σύζυγό του. Το αποκάλυψε λίγο πριν "φύγει" από τη ζωή

21 Ιαν 2025

Πόσες θερμίδες πρέπει να τρώω για να χάσω κιλά;

Ένας ρεαλιστικός οδηγός απώλειας βάρους βήμα βήμα.