ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Όταν η Τζένη Καρέζη είχε κατερρεύσει μετά τον θάνατο του πρώτου της έρωτα - Η φωτογραφία όπου την κοιτά τρυφερά

Μια φωτογραφία από το παρελθόν με τον πρώτο της μεγάλο έρωτα

τζενη καρεζη

Ανάμεσα στις μεγάλες αγάπες της Τζένης Καρέζη, ξεχωριστή θέση είχε ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Φιλίπ. "Έρωτάς μου ο ένας και μοναδικός Ζεράρ Φιλίπ, είχα δει το "Μοναστήρι της Πάρμας" τουλάχιστον είκοσι φορές", είχε πει η σπουδαία ηθοποιός, αποκαλύπτοντας τον θαυμασμό και τον μεγάλο έρωτα που έτρεφε για εκείνον, έναν από τους πιο λαμπερούς πρωταγωνιστές του ποιητικού ρεαλισμού του Γαλλικού Κινηματογράφου στα τέλη της δεκαετίας του 1940.

Ο Φιλίπ έφυγε πρόωρα, μόλις στα 36 του χρόνια, το 1959, χτυπημένος από τον καρκίνο. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 1955, είχε ταξιδέψει στην Αθήνα, όπου η Τζένη Καρέζη είχε την ευκαιρία να τον συναντήσει από κοντά και να φωτογραφηθεί μαζί του. Όταν πληροφορήθηκε τον θάνατό του, λύγισε και ξέσπασε σε λυγμούς.

Εκείνη η φωτογραφία της Τζένης και του Φιλίπ αναρτήθηκε πρόσφατα σε fan page στα social media που φέρει το όνομα της αξέχαστης σταρ. "Ο μεγάλος της έρωτας ήρθε κάποτε και στην Αθήνα, το 1955, με το λαϊκό θέατρο του Ζαν Βιλάρ. Τον είδε επιτέλους ολοζώντανο στη σκηνή να δεσπόζει στον Σιντ του Κορνέιγ και στο τέλος πήγε στο καμαρίνι του για να τον συγχαρεί. Εκεί ο μεγάλος Γάλλος ηθοποιός της άκουσε από τα χείλη της μια πραγματική ερωτική εξομολόγηση στην οποία απάντησε λέγοντας πως σπάνια έβλεπε μια τόσο ωραία και φινετσάτη κοπέλα. Οι δυο τους πόζαραν σε μια τρυφερή φωτογραφία. Λίγα χρόνια αργότερα όταν η Καρέζη πληροφορήθηκε τον θάνατό του, βρισκόταν σε ταβέρνα με παρέα φίλων. Βγήκε στο δρόμο, κάθισε στο πεζοδρόμιο και ξέσπασε σε λυγμούς. Ένιωσε πως έχασε κάτι δικό της. Έχασε έναν άντρα που η μορφή του ομόρφυνε τα παιδικά της χρόνια. Κι ήταν αυτός ο πρώτος και ο μεγάλος της έρωτας", έγραφε η λεζάντα της.

Διαβάστε Επίσης

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.