ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Claudia Cardinale με το πιο διαχρονικό φόρεμα πλάι στον Alain Delon, πριν από 55 χρόνια

Η Claudia Cardinale που έφυγε από τη ζωή στα 87 της χρόνια σε μια σπάνια φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας που συμμετείχε και ο Σπύρος Φωκάς.

Claudia Cardinale

Θρήνο στο καλλιτεχνικό στερέωμα προκάλεσε ο θάνατος της Claudia cardinale σε ηλικία 87 χρόνων. Η Ιταλίδα σταρ υπήρξε μια από τις πιο όμορφες γυναίκες που πέρασαν από τον κινηματογράφο και έγινε διεθνώς γνωστή με το κομψό της στυλ και τη φινέτσα της. Η Claudia Cardinale είχε παίξει σε περισσότερες από 150 ταινίες και τη δεκαετία 1960-1970 και ήταν από τις σημαντικότερες σταρ του ιταλικού κινηματογράφου.

Πριν από 55 χρόνια, το 1960 η Ιταλίδα σταρ έπαιξε μαζί με τον Alain Delon και τον Έλληνα Σπύρο Φωκά την ταινία "Ο Ρόκκο και τα αδέλφια του” ("Rocco e I suoi fratelli”) του Visconti. Εκεί, η Claudia Cardinale ποζάρει πλάι στον Alain Delon φορώντας ένα διαχρονικό φόρεμα και κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Η ίδια έχει αναφέρει πως εκείνη η περίοδος των γυρισμάτων ήταν ιδιαίτερη. Με τον Visconti, ένιωσε αμέσως σαν να ήταν μπροστά σε ένα θηρίο. Από κείνα τα γυρίσματα, θυμόταν μόνο τη συγκλονιστική ομορφιά του Alain Delon. Εκείνη ένιωθε αόρατη, μέχρι που στο γύρισμα ενός καυγά, άκουσε τον σκηνοθέτη να φωνάζει: "Προσοχή, μη μου σκοτώσετε την La Cardinale” - είχε προφέρει το όνομά της σαν να ήταν ντίβα και εκείνη κολακεύτηκε.

Στην ανάρτηση που έκανε στο Instagram το elena's diary, η Claudia Cardinale εμφανιζότανπλάι στον Alain Delon και τον Σπύρο Φωκά και εντυπωσίαζε.

"Διαχρονική ομορφιά: Alain Delon, Claudia Cardinale και Σπύρος Φωκάς στα γυρίσματα της κλασικής ταινίας του Visconti με θέμα την μεταπολεμική Ιταλία "Ο Ρόκκο και τα αδέλφια του” ("Rocco e I suoi fratelli”) το 1960. Ο Σπύρος Φωκάς, έναν χρόνο μετά το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη, είχε ήδη εξελιχθεί σε πολλά υποσχόμενο αστέρα. Είχε μετακομίσει στην Ιταλία όπου πρωταγωνιστεί σε ταινίες όπως το "Morte di un amico” εκτός από το "Ρόκο και τα αδέλφια του"” και τιμήθηκε με βραβείο υποκριτικής στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Locarno στην Ελβετία.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elena’s Diary Blog (@elenasdiary_blog)

Διαβάστε Επίσης

Read Next

15 Δεκ 2025

Τα ελληνικά φιλμ νουάρ που πρέπει να δεις αν θες να λέγεσαι γνώστης του θέματος

Τα φιλμ νουάρ, όρος που καθιερώθηκε από τον Γάλλο κριτικό κινηματογράφου Νίνο Φρανκ το 1946, άνθισαν τις δεκαετίες του ‘40 και ‘50. Υπάρχει και ελληνικό αποτύπωμα.

14 Δεκ 2025

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Περισσότερα από

Stories

14 Δεκ 2025

"Μπαμπά, θέλω τη φωτογραφία ΤΩΡΑ": Πώς από μια 3χρονη εφευρέθηκε η Polaroid

Η ιστορία της ξεκίνησε από έναν πατέρα που δεν ήθελε να χαλάσει χατίρι στην κόρη του.

12 Δεκ 2025

Άντζελα Γκερέκου: Εντυπωσιακή νύφη με λευκή δαντελένια δημιουργία στο πλευρό του Τόλη Βοσκόπουλου, πριν από 29 χρόνια

Ο κεραυνοβόλος έρωτας του Τόλη Βοσκόπουλου με την Άντζελα Γκερέκου και ο γάμος που άφησε εποχή.

11 Δεκ 2025

Γευστικά (και value for money) Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στα Divani Collection Hotels

Από την Αθηναϊκή Ριβιέρα, την καρδιά της πόλης και τη θέα στον Ιερό Βράχο έως και τα Μετέωρα, τα ξενοδοχεία του ομίλου Διβάνη συνθέτουν divine εορταστικές εμπειρίες για κάθε μέλος της οικογένειας.

11 Δεκ 2025

Αλέκος Αλεξανδράκης: Σε ένα σπάνιο τρυφερό στιγμιότυπο με τον μονάκριβο γιο του

Ο ζεν πρεμιέ που σημάδεψε μια εποχή μέσα από τους έρωτες, την τέχνη και την πατρική του τρυφερότητα.

10 Δεκ 2025

Η Τάμτα επιστρέφει στο Smut Athens για την τελευταία της φετινή εμφάνιση στο underground techno club

Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για αυτή την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου.

10 Δεκ 2025

Τζένη Καρέζη & Κώστας Καζάκος: Ο κεραυνοβόλος έρωτας που γεννήθηκε μέσα από μία παρτίδα τάβλι

Βρήκαν τον πραγματικό έρωτα, μέσα από απλά καθημερινά πράγματα.

09 Δεκ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο από το στολισμένο καμαρίνι της στο θέατρο Μουσούρη πριν από 67 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη σε άκρως γιορτινή διάθεση στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο καμαρίνι της, πριν από 67 χρόνια.

08 Δεκ 2025

Οι Υποψηφιότητες των 83ων Golden Globes: Η πιο τολμηρή, διεθνής και απρόβλεπτη χρονιά του θεσμού!

Ο L.A. Correspondent, George Satsidis, γράφει για τις υποψηφιότητες των Golden Globes

08 Δεκ 2025

Έλενα Ναθαναήλ: Με ανδρόγυνο look στις Κάννες πριν από 58 χρόνια

Η Έλενα Ναθαναήλ έκανε μια κομψή επιλογή που αναδείκνυε την καλίγραμμη σιλουέτα της.

07 Δεκ 2025

#theaftertaste | Η πιο ιδιαίτερη έκθεση αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, μία γαστρονομική εμπειρία στην καρδιά της πόλης και ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.