
Η Μάρθα Καραγιάννη δεν ήταν μόνο μια σπουδαία ηθοποιός, αλλά και μια γυναίκα γεμάτη ζωντάνια, στυλ και αθλητικό πνεύμα. Ανάμεσα στις πολλές της αγάπες, ξεχωριστή θέση είχε το τένις — ένα άθλημα που συνδύαζε την κομψότητα με τη σωματική ένταση, δύο στοιχεία που χαρακτήριζαν και την ίδια.
Στη σπάνια φωτογραφία από το αρχείο του Studio Κλεισθένης, με ημερομηνία 7 Απριλίου 1963, βλέπουμε τη Μάρθα στο γήπεδο του τένις, σε μια δυναμική πόζα που μοιάζει με σκηνή κινηματογραφική. Η κίνηση, το βλέμμα, το στήσιμο της ρακέτας, όλα δηλώνουν μια φυσική χάρη και ένα πηγαίο πάθος για το παιχνίδι.
Ήταν από τις γυναίκες που δεν χρειαζόταν να προσπαθήσουν πολύ για να ξεχωρίσουν — ακόμη και στο γήπεδο, η παρουσία της έκλεβε την παράσταση. Το τένις ήταν για εκείνη μια απόδραση, ένα μέσο έκφρασης και ταυτόχρονα μια προσωπική πρόκληση. Όπως και στο θέατρο και στον κινηματογράφο, έτσι και στο γήπεδο, έδινε τον καλύτερό της εαυτό.