ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Χριστίνα Ωνάση: Σπάνια φωτογραφία με τον έρωτα της ζωής της, Σεργκέι Καούζοφ

Ο γάμος τους τελέστηκε τον Αύγουστο του 1978 στο κτίριο γαμήλιων τελετών της Μόσχας

Ήταν μια από τις πιο πλούσιες γυναίκες στην ελληνική ιστορία, αλλά το τραγικό της τέλος και η μελαγχολία στο βλέμμα της τής έδωσε τον τίτλο της "θλιμμένης πριγκίπισσας". Η Χριστίνα Ωνάση έζησε μια έντονη ζωή, έκανε τέσσερις γάμους, βίωσε τρεις μεγάλες απώλειες (του αδελφού της Αλέξανδρου Ωνάση, του πατέρα της Αριστοτέλη Ωνάση και της μητέρας της Τίνας Λιβανού) και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 38 χρόνων.

Στα 20 της χρόνια παντρεύτηκε τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της κτηματομεσίτη Μ. Τζ. Μπόλκερ, με τον οποίο χώρισε εννέα μήνες αργότερα. Σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γόνο γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας και εγγονό του Αλέξανδρου Κορυζή και σε τρίτο τον Ρώσο Σεργκέϊ Καούζοφ.

Ο τελευταίος γάμος της ήταν με τον Τιερί Ρουσέλ, διάσημο πλέι μπόυ της εποχής, με τον οποίο απέκτησε την Αθηνά Ωνάση. Μετά από οκτώ μήνες χώρισαν.

Ο μεγάλος έρωτας της ζωής της ήταν ο τρίτος σύζυγός της, ο Σοβιετικός αξιωματούχος, Σεργκέι Καούζοφ. Τον συνάντησε στο Παρίσι και τον ερωτεύτηκε. Ο γάμος τους τελέστηκε τον Αύγουστο του 1978 στο κτίριο γαμήλιων τελετών της Μόσχας, την πρώην κατοικία του πρίγκιπα Γιουσούποφ. Για χάρη του έζησε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στη Ρωσία, ενώ άνθρωποι από το περιβάλλον της οικογένειας έλεγαν πως αυτός ο άνδρας είχε καταφέρει να αγγίξει την καρδιά της.

Στη φωτογραφία που ανέβηκε στο προφίλ της Έλενας Μακρή Λυμπέρη αναφέρεται: "Η Χριστίνα Ωνάση συνάντησε τον Σοβιετικό αξιωματούχο, Σεργκέι Καούζοφ στο Παρίσι, όταν συμφώνησε να παράσχει κάποια από τα πετρελαιοφόρα του στόλου της στη σοβιετική κυβέρνηση. Ο Καούζοφ ήταν ο κύριος συνομιλητής της στις διαπραγματεύσεις. Η συζήτηση για τη συμφωνία έδωσε τη θέση της στο φλερτ. Ο γάμος τους τελέστηκε τον Αύγουστο του 1978 στο κτίριο γαμήλιων τελετών της Μόσχας, την πρώην κατοικία του πρίγκιπα Γιουσούποφ. Ένας χειμώνας στη Ρωσία όμως ήταν αρκετός για να κάνει τη Χριστίνα να αναθεωρήσει τα ρομαντικά της όνειρα.

Ο γάμος με τον Καούζοφ ήταν ένα λάθος, το οποίο μπορούσε να διορθωθεί μόνο με έναν τρόπο: Το διαζύγιο. Φίλοι της χρυσής κληρονόμου υποστηρίζουν ότι ο Ρώσος σύζυγός της ήταν εκείνος τον οποίο αγάπησε περισσότερο. Και μόνο η παραμονή της για σχεδόν μισό χρόνο στην κομουνιστική Μόσχα θα μπορούσε να είναι απόδειξη των συναισθημάτων της. Παρά τον χωρισμό τους πάντως οι δυο τους διατήρησαν ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις. Οι πιο στενοί φίλοι της άτυχης κληρονόμου επιμένουν ότι ο Ρώσος σύζυγός της ήταν εκείνος τον οποίο αγάπησε περισσότερο".

A post shared by Elena’s Diary Blog (@elenasdiary_blog)

Διαβάστε Επίσης

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη "Βουγονία" του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Το Φεστιβάλ Βενετίας απέτισε φόρο τιμής στον Giorgio Armani με μία συγκινητική ανακοίνωση

Ο θρύλος της μόδας είχε στενούς δεσμούς με το φεστιβάλ ως τακτικός επισκέπτης εδώ και δεκαετίες, μιας και ο κινηματογράφος αποτελούσε ανέκαθεν τη μεγάλη του αγάπη.

Περισσότερα από

Stories

04 Σεπ 2025

O Giorgio Armani μέσα από δέκα εμβληματικές ρήσεις του

O Ιταλός πρωτοπόρος του ανδρόγυνου στιλ έφυγε από τη ζωή, αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει μέσα από το αστήρευτο ταλέντο του.

04 Σεπ 2025

Τα vintage έπιπλα Cannage επιστρέφουν στο σαλόνι μας

Τα έπιπλα από ψάθα είναι τάση και κάνουν δυναμική επιστροφή το 2025!

04 Σεπ 2025
03 Σεπ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με μαύρη couture δημιουργία στο Ζάππειο πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην τελευταία φωτογράφισή της στο Ζάππειο.

03 Σεπ 2025

Ούτε "rom", ούτε "com" | Μα πού πήγαν τέλος πάντων οι καλές ρομαντικές κομεντί;

Ένα είδος που αγαπήθηκε όσο λίγα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη μεγάλη οθόνη. Θα μπορέσει να κάνει το comeback που του αξίζει;

03 Σεπ 2025

Theater News | Το "Food For Love" του Sam Shepard "ανεβαίνει" στη θεατρική σκηνή με πρωταγωνίστρια τη Melia Kreiling

Οι "Ερωτευμένοι" αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο στο BIOS.

03 Σεπ 2025

Τι θα δούμε στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Αγαπημένες επιλογές και φρέσκιες πρεμιέρες έρχονται στην πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες.

02 Σεπ 2025

Movie Review | Caught Stealing, μία περιπέτεια με στιλ και πρωταγωνιστές τη Zoë Kravitz και τον Austin Butler

Ο George Satsidis γράφει για μία από τις νέες ταινίες που έρχεται αυτή την εβδομάδα στο σινεμά.

02 Σεπ 2025

Τρεις παραστάσεις της Επιδαύρου κάνουν στάση στο Ηρώδειο

Οι παράστασεις που έκαναν πρεμιέρα και ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025 έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

02 Σεπ 2025