ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι" : Η ιστορία του Άγγελου που έσωσε 16 συνανθρώπους στο δυστύχημα στα Τέμπη

Αυτή την ημέρα μνήμης, 2 χρόνια μετά την τραγωδία στα Τέμπη, θυμόμαστε τους ήρωες της τραγικής εκείνης ημέρας.

Αγγελος Τσιαμούρας

Για το πώς βίωσε το δυστύχημα στα Τέμπη είχε μιλήσει ο Άγγελος Τσιαμούρας επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας, στον Σταύρο Θεοδωράκη και την εκπομπή "Πρωταγωνιστές" του Alpha. Ο 18χρονος φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων βρισκόταν στο βαγόνι έξι του συρμού.

"Κάθε βράδυ έχω εφιάλτες. Τα τρία πρώτα βράδια δεν κοιμήθηκα αλλά μετά ξεκίνησα να έχω τρεις, τέσσερις, πέντε ώρες ύπνου. Γενικώς με επισκέπτονται και δεν με αφήνουν να κοιμηθώ. Δεν θέλουν να με αφήσουν ακόμα. Ίσως να θέλουν να μου που κάτι. Να ξυπνήσω κάποιον; Δεν ξέρω", αναφέρει ο Άγγελος.

"Κάτι όμως θέλουν σίγουρα να μου πουν. Βλέπω συνέχεια την Ιφιγένεια, δεν με έχει αφήσει ακόμα. Την πρώτη βραδιά που κοιμήθηκα είδα και το άλλο παιδί που ήταν στο βαγόνι, αλλά πολύ θολά. Η Ιφιγένεια έρχεται όμως καθαρά ακόμα", προσθέτει ο 18χρονος φοιτητής από την Κρήτη.

"Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Εκανα απλά το καθήκον μου, έναντι των συνανθρώπων μου."

Υπενθυμίζεται ότι,η 23χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα από τα Γιαννιτσά, ένα από τα 57 θύματα του τραγικού δυστυχήματος, ταξίδευε με τον σύντροφό της και επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζαν, μετά από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

"Βρισκόμουν στο βαγόνι 6 όπου η σύγκρουση δεν ήταν ισχυρή. Εγώ δηλαδή δεν το κατάλαβα ότι έγινε σύγκρουση. Σταματάει όμως το τρένο, υπήρχε μια γιαγιά που είχε χτυπήσει και είχε κόψει το φρύδι της, ξεκινάνε τα ουρλιαχτά οπότε καταλαβαίνω πως κάτι είχε συμβεί. Στην αρχή ασχολήθηκα με την γιαγιά, γιατί έπρεπε να την βγάλω κάτω από το βαγόνι, ενώ υπήρχαν και άνθρωποι που δεν τους ένοιαζε αυτό. Τους ένοιαζε απλά να βγάλουν τη βαλίτσα τους και να φύγουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν αν και δεν υπήρχε καν σύγκρουση ή κίνδυνος στο δικό μας βαγόνι", σημείωσε χαρακτηριστικά ο επιζήσαντας από την τραγωδία στα Τέμπη.

Το καταλαβαίνω, μπορώ να το δικαιολογήσω και κάπως, πως ήθελαν να σώσουν το τομάρι τους. Έπειτα έφυγα από εκεί προς τα μπροστινά βαγόνια, φώναζα αν είναι κανείς μέσα στο τρένο και στην αρχή δεν έπαιρνα απάντηση. Μετά πήρα απάντηση, υπήρχαν κι άλλοι που έψαχναν εκείνη την ώρα και ένας από αυτούς ήταν ο κ. Γιώργος ο οποίος ήταν πραγματικά σαν άγιος που εμφανίστηκε σε μένα εκείνη την βραδιά. Δεν μπορώ να το εξηγήσω" σημειώνει.

Και συνεχίζει: "Μαζί με τον κ. Γιώργο από το βαγόνι τέσσερα φύγαμε από τα παράθυρα, γιατί οι πόρτες ήταν εγκλωβισμένες και κατευθυνθήκαμε στο βαγόνι τρία. Εκείνος ήταν που ανέβηκε πρώτος στο βαγόνι τρία, πάτησε στα συντρίμμια για να μου δείξει πού να πατήσω και να μην κοπώ. Δηλαδή θυσίασε τα δικά του χέρια ώστε να κοπεί αυτός και μετά να ανέβω εγώ για να δούμε τι θα δούμε. Προτού όμως ανέβω πάνω, μου είπε να πάω να φωνάξω την ΕΜΑΚ για να φέρουν ψαλίδια και φορεία".

"Καταφέραμε μαζί με τους διασώστες να βγάλουμε 16 άτομα. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι έπρεπε να σώσω ακόμη ένα άτομο. Τίποτα άλλο! Η αδρεναλίνη είχε χτυπήσει κόκκινο. Στο βαγόνι Νο 3 είδαμε πολλούς νεκρούς. Δεν μπορούσες να κάνεις, δυστυχώς, πολλά πράγματα. Η φωτιά είχε επεκταθεί. Το βαγόνι Νο 1 διαλύθηκε αμέσως, το βαγόνι Νο 2 καταστράφηκε από τη φωτιά. Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Εκανα απλά το καθήκον μου, έναντι των συνανθρώπων μου.".

"Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι" : Η ιστορία του Άγγελου που έσωσε 16 συνανθρώπους στο δυστύχημα στα Τέμπη

Read Next

16 Δεκ 2025

Ζωή Λάσκαρη: Με εντυπωσιακό λευκό πέπλο στα μαλλιά στον γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της 23χρονης Ζωής Λάσκαρη στον πρώτο της γάμο στο Κολωνάκι.

16 Δεκ 2025

Στο πιο "μυστικό" rooftop της Αθήνας το ρεβεγιόν Χριστουγέννων έχει elevé γεύση και απρόσκοπτη θέα στον Ιερό Βράχο

Στα ψηλά του πολυτελούς ξενοδοχείου Divani Palace Acropolis, το βραβευμένο Acropolis Secret προσφέρει μία εμπειρία εξαιρετικής γεύσης, άρτιου design, ζωντανής μουσικής υπό το φως του εμβληματικού Παρθενώνα, ειδικά σχεδιασμένη για το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων.

Περισσότερα από

Stories

15 Δεκ 2025

Τα ελληνικά φιλμ νουάρ που πρέπει να δεις αν θες να λέγεσαι γνώστης του θέματος

Τα φιλμ νουάρ, όρος που καθιερώθηκε από τον Γάλλο κριτικό κινηματογράφου Νίνο Φρανκ το 1946, άνθισαν τις δεκαετίες του ‘40 και ‘50. Υπάρχει και ελληνικό αποτύπωμα.

14 Δεκ 2025

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

14 Δεκ 2025

"Μπαμπά, θέλω τη φωτογραφία ΤΩΡΑ": Πώς από μια 3χρονη εφευρέθηκε η Polaroid

Η ιστορία της ξεκίνησε από έναν πατέρα που δεν ήθελε να χαλάσει χατίρι στην κόρη του.

12 Δεκ 2025

Άντζελα Γκερέκου: Εντυπωσιακή νύφη με λευκή δαντελένια δημιουργία στο πλευρό του Τόλη Βοσκόπουλου, πριν από 29 χρόνια

Ο κεραυνοβόλος έρωτας του Τόλη Βοσκόπουλου με την Άντζελα Γκερέκου και ο γάμος που άφησε εποχή.

11 Δεκ 2025

Γευστικά (και value for money) Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στα Divani Collection Hotels

Από την Αθηναϊκή Ριβιέρα, την καρδιά της πόλης και τη θέα στον Ιερό Βράχο έως και τα Μετέωρα, τα ξενοδοχεία του ομίλου Διβάνη συνθέτουν divine εορταστικές εμπειρίες για κάθε μέλος της οικογένειας.

11 Δεκ 2025

Αλέκος Αλεξανδράκης: Σε ένα σπάνιο τρυφερό στιγμιότυπο με τον μονάκριβο γιο του

Ο ζεν πρεμιέ που σημάδεψε μια εποχή μέσα από τους έρωτες, την τέχνη και την πατρική του τρυφερότητα.

10 Δεκ 2025

Η Τάμτα επιστρέφει στο Smut Athens για την τελευταία της φετινή εμφάνιση στο underground techno club

Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για αυτή την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου.

10 Δεκ 2025

Τζένη Καρέζη & Κώστας Καζάκος: Ο κεραυνοβόλος έρωτας που γεννήθηκε μέσα από μία παρτίδα τάβλι

Βρήκαν τον πραγματικό έρωτα, μέσα από απλά καθημερινά πράγματα.

09 Δεκ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο από το στολισμένο καμαρίνι της στο θέατρο Μουσούρη πριν από 67 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη σε άκρως γιορτινή διάθεση στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο καμαρίνι της, πριν από 67 χρόνια.

08 Δεκ 2025

Οι Υποψηφιότητες των 83ων Golden Globes: Η πιο τολμηρή, διεθνής και απρόβλεπτη χρονιά του θεσμού!

Ο L.A. Correspondent, George Satsidis, γράφει για τις υποψηφιότητες των Golden Globes