ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Νίκη Λινάρδου: H πρωταγωνίστρια που ζήλευε περισσότερο απ όλες η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ο γάμος με τον Σακελλάριο, η κόντρα με τη Βουγιουκλάκη και το ξαφνικό τέλος της.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 έφυγε από τη ζωή η Νίκη Λινάρδου. Η ηθοποιός και παραγωγός, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Ανδρονίκη Κούλα, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1939. Ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια στα μπαλέτα του Μανώλη Καστρινού, συμμετέχοντας σε θεατρικές παραστάσεις. Εκεί υιοθέτησε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο "Μπέμπη Κούλα", το οποίο κράτησε για αρκετά χρόνια.

Το 1954 συμμετείχε στην επιθεώρηση "Όσα Παίρνει ο Άνεμος", στο θέατρο Περοκέ, όπου γνωρίστηκε με τον Αλέκο Σακελλάριο, που ήταν αυτός που την προέτρεψε να στρέψει το ενδιαφέρον της στην πρόζα. Έτσι, έδωσε εξετάσεις και πήρε άδεια ως εξαιρετικό ταλέντο, ενώ στη συνέχεια έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου "Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο".

Ακολούθησαν πολλές ακόμη, όπως: "Ο Ηλίας του 16ου", στην οποία άλλαξε και το όνομά της σε Νίκη Λινάρδου, "Ο θησαυρός του μακαρίτη", "Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο", "Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες", "Τα κίτρινα γάντια", "Υπάρχει και φιλότιμο", "Όταν λείπει η γάτα", "Θα σε κάνω βασίλισσα", "Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του", "Καλώς ήρθε το δολάριο".

Νίκη Λινάρδου: H πρωταγωνίστρια που ζήλευε περισσότερο απ όλες η Αλίκη Βουγιουκλάκη

screen-shot

Η κόντρα της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Νίκη Λινάρδου, υπήρξε η δεύτερη σύζυγος του Αλέκου Σακελλάριου και η μούσα του μιας και ήταν αυτός που τη βοήθησε να καθιερωθεί στον κινηματογράφο και το θέατρο. Ο Σακελλάριος λοιπόν συνήθιζε να λέει για τη σύζυγό του ότι είναι η "νέα Αλίκη" γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στην "παλιά" Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Aliki

screen-shot

Μάλιστα η πρώτη σύγκρουση ήρθε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο" στην οποία η Νίκη Λινάρδου υποδύεται μία συμμαθήτρια της Αλίκης. Ο Σακελλάριος έκανε περισσότερα πλάνα στη σύζυγό του και όχι στην Αλίκη, κάτι που η Βουγιουκλάκη πρόσεξε και το είπε στον Φίνο. Το αποτέλεσμα ήταν ο Σακελλάριος να ξαναγυρίσει τις σκηνές και φυσικά να τσακωθεί με την πρωταγωνίστριά του. "Δεν θα μου πεις εσύ ένα σκ@@ο πώς θα κάνω τη δουλειά μου" φέρεται να είχε πει στην Αλίκη.

Ένα άλλο περιστατικό, συνέβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του "Η Αλίκη στο Ναυτικό". Η Λινάρδου παρακολουθούσε τα γυρίσματα και συνήθιζε να κοροϊδεύει τη Βουγιουκλάκη για τον τρόπο που χόρευε. Η Αλίκη φυσικά έγινε έξαλλη και απείλησε ότι δεν θα συνεχίσει τα γυρίσματα αν δε φύγει η Λινάρδου από το πλατό. Όπως και έγινε.

Η καριέρα "πίσω από τις κάμερες

Η Ντίνα Λινάρδου παντρεύτηκε με τον Αλέκο Σακελλάριο το 1969 και όλοι πίστευαν ότι αυτός ο έρωτας θα κρατήσει για πάντα. Παρ'ολα αυτά, έπειτα από 10 χρόνια έγγαμου βίου, το ζευγάρι αποφάσει να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους. Ο Αλέκος Σακελλάριος ήταν εκείνος που προέτρεψε την όμορφη ηθοποιό να μεταπηδήσει στη νεοσύστατη τότε τηλεόραση ως παραγωγός διαφόρων σειρών και εκπομπών.

Ετσι, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η Νίκη Λινάρδου, αποσύρθηκε από την υποκριτική και ξεκίνησε να εργάζεται πίσω από τις κάμερες, στο χώρο της τηλεοπτικής παραγωγής.

Από τις πρώτες δουλειές της ήταν στο σίριαλ της ΕΡΤ "Μια Αθηναία στην Αθήνα", με πρωταγωνίστρια τη Ρένα Βλαχοπούλου, όπου εργάστηκε ως διευθύντρια παραγωγής. Υπέγραψε επίσης την παραγωγή των μουσικοχορευτικών εκπομπών "Τραγουδώντας, γελώντας, χορεύοντας" και "Απ’ τον παππού στον εγγονό", του τηλεπαιχνιδιού "Τόμπολα γνώσεων", της εκπομπής "Η επιθεώρηση του χθες και του σήμερα" και της παιδικής σειράς της ΕΤ1 "Ο Επ και η παρέα του".

Το 2012 διαγνώστηκε με καρκίνο και πέθανε σε διάστημα μόλις 20 ημερών. Έφυγε από τη ζωή στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 σε ηλικία 73 ετών.

Read Next

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.

Περισσότερα από

Stories

16 Ιαν 2026

Μαίρη Αρώνη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον 22χρονο Τάσο Χαλκιά πριν από 51 χρόνια

Η Μαίρη Αρώνη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με τον Τάσο Χαλκιά.

16 Ιαν 2026

Athens Photo World | Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επιστρέφει

Για ακόμα μία χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.

15 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Ένα απαγορευμένο πάθος γεννιέται στο νέο επεισόδιο της σειράς

Τι θα συμβεί στο τέταρτο επεισόδιο της Μεγάλης Χίμαιρας.

15 Ιαν 2026

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού αυτόν τον Ιανουάριο στην πόλη

Η εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας υποδέχεται το καινούριο έτος με ραντεβού που συνδυάζουν εκλεκτή γεύση και εξαιρετικό κρασί.

15 Ιαν 2026

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

14 Ιαν 2026

Άμνετ | Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία;

Η βραβευμένη με Όσκαρ Chloé Zhao σκηνοθετεί την Jessie Buckley και τον Paul Mescal στην ιστορία που ενέπνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

14 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο "1984" του George Orwell

Στην παράσταση, o ηθοποιός-performer υποδύεται όλους τους ρόλους της ιστορίας, έχοντας μαζί του επί σκηνής μόλισ τέσσερις μουσικούς.

13 Ιαν 2026

Εικαστική επιστροφή | Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας

Τα πρώτα νέα εικαστικά ραντεβού της καινούριας χρονιάς.

13 Ιαν 2026

Το "Grease The Musical" έρχεται από το Λονδίνο στην Αθήνα για τέσσερις μόνο παραστάσεις

Η σκηνή του Christmas Theater μετατρέπεται σε ένα εκρηκτικό dancefloor με πολύ γέλιο, λίγο δράμα, τρελό φλερτ.