Είναι παράξενο όταν μαθαίνεις ότι ένα εστιατόριο και μάλιστα από τα κορυφαία του κόσμου, δεν βρίσκεται σε κάποιο πολυσύχναστο δρόμο ή σε κάποιο στενό που πρέπει να είσαι πολύ ψαγμένος για να το βρεις ή σε κάποιο 5αστερο ξενοδοχείο, αλλά μέσα σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.
Οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει στο μυαλό τους, τις καντίνες με το "βρώμικο" ως φαγητό σε έναν αθλητικό χώρο. Στη Δανία όμως τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Στον 8ο όροφο του εθνικού γηπέδου ποδοσφαίρου της Δανίας, στην Κοπεγχάγη, βρίσκεται το εστιατόριο 3 αστεριών Michelin, το Geranium, το οποίο έλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Το εποχικό μενού Scandi που σέρβιραν ήταν χωρίς κρέας.
O σεφ του εστιατορίου Rasmus Kofoed και ο συνιδιοκτήτης Soren Ledet, έχουν επιλέξει να κρατούν μια ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή, και γι' αυτό το λόγο το εστιατόριο είναι ανοιχτό τέσσερις μέρες την εβδομάδα.
Ο 50χρονος Δανός σεφ είναι ο πρώτος και μοναδικός σεφ στον κόσμο που έχει ανέβει τρεις φορές στο βάθρο του πιο διάσημου διαγωνισμού μαγειρικής στον κόσμο, κερδίζοντας το εμβληματικό αγαλματίδιο Bocuse d'Or σε χάλκινο (2005), ασημένιο (2007) και χρυσό (2011).
Το εστιατόριο δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιο στους επόμενους διαγωνισμούς, ωστόσο εντάσσεται πλέον στην ειδική κατηγορία "Best of the Best". Σε αυτήν περιλαμβάνονται φημισμένα εστιατόρια, όπως το Noma στην Κοπεγχάγη, το Eleven Madison Park στη Νέα Υόρκη, το The Fat Duck κοντά στο Λονδίνο, το Osteria Francescana στη Μόντενα της Ιταλίας, και το Mirazur στη Μεντόν της Γαλλίας.
Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram.