ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Μαρινέλλα και ο Στέλιος Καζαντζίδης πιασμένοι χέρι- χέρι σε σπάνιο στιγμιότυπο

" Όταν βγήκε το διαζύγιο και χωρίσαμε με τη Μαρινέλλα, πέρασα μέρες που δεν ήθελα να βάλω μπουκιά στο στόμα μου"

Ο Στέλιος Καζαντζίδης πηγαίνοντας σε μία επαγγελματική συνάντηση, άκουσε την τότε νεαρή Μαρινέλλα να ερμηνεύει το τραγούδι του Γιώργου Μητσάκη "Το πιο πικρό ψωμί" .

Μαγεμένος από την φωνή και την παρουσία της, οι δυο καλλιτέχνες συνδέθηκαν τον Αύγουστο του 1957 τόσο στην επαγγελματική όσο και την προσωπική τους ζωή. Μαζί κατέβηκαν στην Αθήνα και ξεκίνησε η ανοδική τους πορεία. Ο Καζαντζίδης και η Μαρινέλλα γνώρισαν απίστευτη δόξα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά οι ρυθμοί και οι απαιτήσεις της δουλειάς απομάκρυναν σιγά σιγά το ερωτευμένο ζευγάρι.

" Όταν κατεβήκαμε στην Αθήνα, πέσανε όλοι οι συνθέτες πάνω μας. Μας δίναν όλοι τραγούδια τους και δεν κάναμε τίποτε άλλο. Μόνο πρόβες όλη μέρα. Τραβιόμαστε στα σπίτια των συνθετών και κάναμε πρόβες. Όλα τα άλλα τα αφήσαμε. Εγώ το παραδέχομαι... τα άφησα από τη μεριά μου. Τον παραμέλησα τον έρωτά μου", περιγράφει σε συνέντευξή του ο Καζαντζίδης για εκείνη την περίοδο της κοινή τους ζωής και τους λόγους που τους οδήγησαν στον χωρισμό.

Το τέλος ένος μεγάλου έρωτα

Η Μαρινέλλα είχε δηλώσει για την σχέση της με τον Στέλιο Καζαντζίδη: "Ποτέ δεν σκέφτηκα να παντρευτώ, ούτε ήθελα να παντρευτώ. Έκανα και δύο γάμους, έτσι για να έχουμε να λέμε. Με τον Στέλιο Καζαντζίδη κατάλαβα αμέσως ότι είχαμε αγάπη ξαφνικά, με είδε, τον είδα στα μάτια, κοιταχτήκαμε και ερωτευτήκαμε".

H σπάνια φωτογραφία δημοσιεύθηκε στο Elena’s Diary Blog με την παρακάτω λεζάντα:

A post shared by Elena’s Diary Blog (@elenasdiary_blog)

"Η Μαρινέλλα και ο Στέλιος Καζαντζίδης μαζί με τον Κώστα Χατζηχρήστο στο θέατρο Παρκ όπου το 1964 εμφανίζονταν στην επιθεώρηση "Σαμπάνια και πενιές" του Αλέκου Σακελλάριου. Είχαν μόλις παντρευτεί έπειτα από πολυετή δεσμό. Η Μαρινέλλα και ο Στέλιος Καζαντζίδης υπήρξαν ένα από τα εμβληματικά ζευγάρια του Ελληνικού τραγουδιού. Τραγούδησαν μεγάλες επιτυχίες, έζησαν έναν αρκετά επεισοδιακό έρωτα που κράτησε σχεδόν δέκα χρόνια, παντρεύτηκαν έγιναν εξώφυλλο και πρωτοσέλιδο, μόνο και μόνο για να χωρίσουν επ να χρόνο αργότερα. "Σαν ζευγάρι καλλιτεχνικό οπωσδήποτε διαπρέψαμε, δεν υπήρχαν μεταξύ μας ζήλιες, καβγάδες, είχαμε συνεννόηση με τα μάτια. Στη ζωή όμως δεν ταιριάζαμε," είχε πει ο Στέλιος Καζαντζίδης στην Όλγα Μπακομάρου "Ο γάμος μας κράτησε απ’ το 64 ως το 65 κι αιτία του χωρισμού μας ήταν η απόφασή μου να σταματήσω απ’ τα κέντρα. Η Μαρινέλλα μού είχε δηλώσει πως δεν είναι διατεθειμένη ν’ αφήσει την καριέρα της." "Έφυγα από τον Καζαντζίδη μ ένα κατοστάρικο στην τσέπη. Δεν είχα πού να πάω, και πάλι δεν είχα άγχος. Λέω: ο Θεός είναι μεγάλος, ξέρει και τα δίνει κατά την καρδιά του ανθρώπου." έχει πει η Μαρινέλλα για τον χωρισμό τους".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

Stories

20 Οκτ 2025

Οι 10 νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τώρα

Από τον Juergen Teller και τον Paolo Colombo έως τον Stanley Whitney και μία έκθεση φόρος - τιμής στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα εικαστικά ραντεβού του Οκτωβρίου είναι πολλά και σημαντικά.

18 Οκτ 2025

Ειρήνη Παππά: Με εντυπωσιακό grecian καφτάνι στα γυρίσματα ιταλικής ταινίας το 1971

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ειρήνης Παππά στο "Roma Bene".

18 Οκτ 2025

you are invited | Πρώτη ματιά στην έκθεση του θρυλικού φωτογράφου Juergen Teller στο Onassis Ready

Στον νέο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση, ο Juergen Teller στήνει τον δικό του φωτογραφικό κόμβο, προτάσσοντας την αλήθεια έναντι του αψεγάδιαστου.

17 Οκτ 2025

Γιατί οι γυναίκες σταυρώνουν τα πόδια τους χωρίς να το καταλαβαίνουν;

Τι λένε οι επιστήμονες για αυτή την ενστικτώδη κίνηση;

17 Οκτ 2025

Αποκλειστικό | Η ταινία ντεμπούτο της Charli XCX στη μεγάλη οθόνη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Η "Έκρηξη / Erupcja", μετά την παρουσίαση της σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται και στη χώρα μας κάνοντας πανελλήνια πρεμιέρα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

16 Οκτ 2025

Movie Review | After The Hunt: Η Julia Roberts επιστρέφει πιο ώριμη, γοητευτική και αινιγματική από ποτέ

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα κινηματογραφική σύμπραξη της Julia Roberts με τον Luca Guadagnino.

16 Οκτ 2025

Καποδίστριας | Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης υπογράφει μία ταινία αφιερωμένη στον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη.

16 Οκτ 2025

31 χρόνια πριν: Το νυφικό της Ελένης Ράντου που έγραψε ιστορία στον γάμο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ένα νυφικό, ένα χαμόγελο και μια ιστορία αγάπης που άντεξε στον χρόνο.