ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

TIME: Αυτές είναι οι γυναίκες – ηγέτιδες για έναν πιο ισότιμο κόσμο το 2023

Μέσα από την τέχνη, τον ακτιβισμό, την πολιτική, τον αθλητισμό εργάζονται σκληρά, ώστε να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ γενεών, κοινοτήτων και συνόρων.

Την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας εξυμνεί μέσω του καθιερωμένου επετειακού τεύχους, που κυκλοφόρησε νωρίτερα μέσα στον μήνα, το περιοδικό TIME, ανακηρύσσοντας τις γυναίκες – ηγέτιδες για έναν πιο ισότιμο κόσμο το 2023. Δώδεκα γυναίκες από τον χώρο της πολιτικής, του αθλητισμού, της τέχνης, των επιστημών δεν ονειρεύονται μόνο ίσα δικαιώματα, αξιοκρατία, αναγνώριση της προσφοράς τους στην σύγχρονη κοινωνία, αλλά εργάζονται εντατικά, ώστε να φτάσουν στον μέγιστο σκοπό των ιδιοτήτων τους, που δεν είναι άλλος από την γεφύρωση του χάσματος μεταξύ γενεών, κοινοτήτων και συνόρων.

Με γνώμονα το ταλέντο, την πίστη στον εαυτό τους, το πείσμα για την αλλαγή, την ικανότητα να ακούν και να σέβονται τις ανάγκες των άλλων, ξεχώρισαν στον τομέα τους, επιστρέφοντας πλέον στο κοινό την δύναμη τους αυτή. Το παράδειγμα τους έμπνευση προς κάθε γυναίκα, κορίτσι, έφηβη που αξίζει να θυμάται πως τα όρια υπάρχουν για να τα ξεπερνούν.

Οι 12 γυναίκες – ηγέτιδες του TIME για το 2023:

Κέιτ Μπλάνσετ - Ηθοποιός: "Είμαστε γενναίες, ευγενείς, γενναιόδωρες, είμαστε συνεργάσιμες. Αλλά ταυτόχρονα είμαστε και η σκοτεινή πλευρά όλων αυτών, γιατί οι γυναίκες είναι πολύπλοκα όντα".

Αΐσα Σιντίκα – Περιβαλλοντολόγος: "Μεγάλωσα με την ιδέα ότι η γη είναι ένα ζωντανό ον, ότι σου δίνει ζωή και ότι σε αντάλλαγμα έχεις ευθύνη. Νομίζω ότι εμείς, συλλογικά, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που αγνοούμε τις κραυγές της μητέρας γης και δεν θα έπρεπε".

Άντζελα Μπάσετ – Ηθοποιός: "Οι γυναίκες καλούνται να είναι σύζυγοι, αδελφές, φίλες, μητέρες, ηγέτες της κοινότητας, ακτιβίστριες, και είναι στο DNA μας να είμαστε όλα αυτά. Όμως είναι σημαντικό να δίνεις πρώτα στον εαυτό σου και τότε μόνο έχεις περισσότερα να μοιραστείς με τον κόσμο".

Ράμλα Αλι – Επαγγελματίας πυγμάχος: "Είναι σημαντικό για μένα να δείξω ότι και οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι".

Φοίβη Μπρίνττζερς – Τραγουδοποιός: "Όταν νοιάζεσαι για κάτι, είναι ευθύνη σου να το υπερασπιστείς".

Ανιέλ Φράνκο – Πολιτικός: "Ελπίζω ότι οι μαύροι άνθρωποι θα μπουν σε θέση πρωταγωνιστών στην κοινωνία μας και όχι μόνο στο πρωτοσέλιδο των εφημερίδων ως θύματα μιας γενοκτονίας".

Ολένα Σεβτσένκο – Ακτιβίστρια:"Πρέπει να υπενθυμίζεις στους ανθρώπους ότι οι γυναίκες δεν είναι πλάσματα που πρέπει απλώς να γεννούν νέους στρατιώτες και να φροντίζουν τους ήρωές μας".

Βερόνικα Κρούζ Σάντσες - Ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων: "Βοηθώντας τις γυναίκες στο Τέξας να φτάσουν σε ασφαλή ιατρική περίθαλψη ώστε να προχωρήσουν στην άμβλωση είναι το μόνο λογικό πράγμα που μπορώ να κάνω".

Μασίχ Αλινετζάντ – Δημοσιογράφος: "Οι γυναίκες του Ιράν είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του κρατικού μας ηγέτη. Μας φοβάται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο".

Μέγκαν Ραπίνο – Ποδοσφαιρίστρια: "Είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός να συνεχίσουμε να χτίζουμε με δίκαιους όρους το γυναικείο ποδόσφαιρο".

Makiko Ono – Senior Manager: "Από την θέση μου δεσμεύομαι να σχεδιαστεί μια πορεία καριέρας για την προώθηση των γυναικών σε διοικητικές θέσεις".

Κουίντα Μπράνσον – Συγγραφέας: "Όλοι οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να είναι ταυτόχρονα ισχυροί και εύθραυστοι. Το να το δείχνουμε αυτό βοηθάει στη δημιουργία καλύτερης ισότητας".

Με πληροφορίες: TIME

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.